Šeštadienį antras turnyro rungtynes lietuviai žais su Rumunija, kuri ketvirtadienį susitikimą su Armėnijos ekipa taip pat baigė lygiosiomis 1:1 (1:1).

Iš viso 2014 metų Europos devyniolikmečių futbolo čempionato atrankos varžybose dalyvauja 52-i komandos, suskirstytos į trylika grupių. Į kitą varžybų etapą - Elito turnyrą - pateks po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas ir absoliučiai geriausia trečioje pozicijoje likusi rinktinė.

Šios rungtynės buvo lygių varžovų dvikova, nors prieš dvikovą aiškiais favoritais buvo įvardijama šeimininkų komanda. Visgi Lietuvos U-19 rinktinė turėjo ne vieną puikią progą ir galėjo laimėti šį susitikimą.

Pasak rinktinės vyriausiojo trenerio Antano Vingilio, pirmame kėlinyje Lietuvos futbolininkams prireikė laiko įsibėgėti ir priprasti prie Lenkijos komandos žaidimo.

„Dvikovos pradžioje šeimininkai bandė mus spausti ir pelnyti greitą įvartį. Visgi praėjus 20 minučių mes sugebėjome apsiprasti su žaidimu ir perėmėme iniciatyvą į savo rankas. Puikias progas pasižymėti turėjo Deimantas Petravičius ir Rokas Krušnauskas“, - LFF.lt pasakojo rinktinės treneris.

Lietuviai perėme žaidimo gijas į savo rankas sugebėjo nubausti Lenkijos rinktinę. 36-ą minutę individualų pasirodymą surengė S. Stankevičius, kuris tiksliu smūgiu nuginklavo varžovų vartininką.

Antrame kėlinyje lietuviai įsidrąsino ir kūrė vieną progą po kitos. Visgi po apmaudžios klaidos ir sumaišties baudos aikštelėje šeimininkams 63-ią minutę pavyko rezultatą išlyginti.

„Po pertraukos varžovai vėl mus ėmė presinguoti, bet mes užtikrintai gynėmės ir dėka puikaus Edvino Gertmono žaidimo išlaikėme persvarą. Tačiau vėliau galbūt pasijautė nuovargis, o lenkai atliko keletą keitimų, kurie jiems padėjo rezultatą išlyginti. Gaila to praleisto įvarčio, nes jo mes tikrai nenusipelnėme“, - sakė A. Vingilys.

Rungtynių pabaigoje lietuviai galėjo nubausti lenkus ir po pirmos atrankos turnyro dienos tapti grupės lyderiais. Visgi 83-ią minutę puikios progos neišnaudojo italų Turino „Juventus" klubui atstovaujantis Vykintas Slivka, o jau per pridėtą laiką netiksliai smūgiavo R. Krušnauskas.

„Šiaip nejaučiame didelio nusivylimo, nes rungtyniavome prieš galingą ir stiprią lenkų rinktinę. Visgi manau, jog kai kurie mūsų žaidėjai, ypatingai tie, kurie vasarą žaidė U-19 Europos čempionate, savo meistriškumų lenkė varžovus“, - pasakojo U-19 rinktinės treneris.

Treneris pažymėjo, kad žengtas dar tik pirmas žingsnis, nes laukia dvejos nelengvos rungtynės, o viskas turėtų spręstis paskutiniame susitikime. Kitose rungtynėse mūsiškiai susikaus su Rumunija, kuri pirmoje dvikovoje žaisdama dešimtiese pelnė tašką mače su armėnais - 1:1.

„Teko stebėti tas rungtynes ir pasakysiu, jog su rumunais lengva nebus, nes jie visą antrą kėlinį žaisdami mažumoje sugebėjo aikštėje dominuoti prieš armėnus. Prieš kitas rungtynes mane labiausiai neramina tai, ar žaidėjai spės susigrąžinti jėgas po daug pastangų pareikalavusių rungtynių. O galutinį šios atrankos turnyro rezultatą skaičiuosime po paskutinės dvikovos. Rungtynės su armėnais bus pačios svarbiausios ir tikiu, jog ši komanda pajėgi savo žaidimu iškovoti norimą vietą“, - sakė A. Vingilys.

Rungtynės:

Lenkija (U-19) 1 - 1 Lietuva (U-19)

36' Simonas Stankevičius [1 - 0]
63' Dariusz Formella [1 - 1] (Lietuva U-19)

Įspėti:

83' Skirmantas Rakauskas (Lietuva U-19)
89' Vykintas Slivka (Lietuva U-19)

Lietuva: Edvinas Gertmonas, Julius Aleksandravičius, Aivaras Meškinis, Justas Raziūnas, Rolandas Baravykas, Tomas Dombrauskis (69 min. Skirmantas Rakauskas), Simonas Stankevičius, Donatas Šėgžda (60 min. Domantas Šimkus), Vykintas Slivka (90+1 min. Vilius Armanavičius), Deimantas Petravičius, Rokas Krušnauskas.

Atsarginiai: Edgaras Jonaitis, Martynas Zaleckis, Lukas Pangonis, Erikas Skripkinas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)