Ramu. „Tauras“ Klaipėdoje 0:3 nusileido „Atlantui“.

Aritmetika paprasta – net ir laimėję visas trejas paskutines sezono rungtynes tauragiškiai surinktų 14 taškų. Aštuntoje turnyro lentelės pozicijoje esanti Alytaus „Dainava“ jų jau dabar turi 16. Turnyrinių ambicijų nebelieka – lieka tik noras kuo garbingiau baigti sezoną.

Dėlionė. „Ekrano“ futbolininkai po rungtynių džiaugėsi lygiosiomis su „Sūduva“, nors leido „Atlantui“ padidinti persvarą prieš save iki keturių taškų ir dabar, kovojant dėl sidabro, nebekontroliuos savo likimo net tuo atveju, jei laimės tarpusavio rungtynes su uostamiesčio futbolininkais. Lazda turi du galus – Marijampolėje „Ekranas“ prigesino bronzines „Sūduvos“ viltis, o pats priartėjo prie „A lygos“ medalių ir teisės kitą sezoną žaisti Europos lygos atrankoje.

Sausi. Per ketverias čempionato rungtynes „Dainava“ nepajėgė įmušti į „Žalgirio“, o „Tauras“ – į „Atlanto“ vartus. Gargždų „Bangai“ tokios niūrios statistikos akistatose su Pakruojo „Kruoja“ išvengti pavyko. Ketvirtame rate kamuolys atsidūrė varžovų vartuose, bet gargždiškiams tai buvo menka paguoda – jie pralaimėjo namuose 1:3.

Pamoka. „Nustebsite pamatę mūsų sudėtį“, – prieš rungtynes su „Sūduva“ žadėjo vienas „Ekrano“ trenerių Valdas Dambrauskas. Sudėtis nustebino: joje nebuvo patyrusių Giedriaus Tomkevičiaus, Vaido Slavicko, Vitalijaus Kavaliausko, Egidijaus Varno, legionieriaus Dejano Djeničiaus, o vidutinis aikštėje esančių futbolininkų amžius nesiekė net 22 metų. Tačiau pamokyti vyrų futbolo paslapčių labiau patyrusi „Sūduva“ Panevėžio jaunimo nepajėgė. Priešingai – Dariaus Gvildžio treniruojama komanda pati gavo skaudžią taktinę pamoką.

Nulis. Tiek kartų „Sūduva“ pataikė į varžovų vartus per 90 rungtynių minučių. Suprantama, marijampoliečiai, kurių lyderiai Nerijus Valskis ir Tomas Radzinevičius šįkart buvo aklinai uždengti, neįmušė, ir švieslentėje liko degti nuliai.

Deja vu. „Taip jau yra buvę“, – turėjo pagalvoti antrame kėlinyje „Ekrano“ gynybos liniją sustiprinęs V. Slavickas, kai rungtynių pabaigoje teisėjas Nerijus Dunauskas jį įspėjo antrą kartą ir išvijo iš aikštės. Analogiškoje situacijoje tas pats futbolininkas buvo atsidūręs praėjusio turo dvikovoje su Gargždų „Banga“. Vėliau už nuobaudą praleidęs LFF taurės turnyro rungtynes su „Šiauliais“, gynėjas grįžo į rikiuotę, bet kitas „Ekrano“ rungtynes – su „Žalgiriu“ – jis ir vėl stebės iš tribūnos.

Ereliai. Po dvikovos Marijampolėje „Ekrano“ gerbėjai iš „Pirmosios armados“ susimušė su stadiono apsauga. Kai kurie Panevėžio komandos žaidėjai po sekinančių rungtynių buvo priversti dar ir raminti nuo kultūringo elgesio bėgių nuvažiavusius savo fanus.

Košmaras. „Tauro“ gynėjas Mantas Lėkis vėl įmušė. Vėl – į savo vartus, į kuriuos kamuolį pasiuntė jau ketvirtąsyk šiame „A lygos“ čempionate. Jei tokie įvarčiai būtų registruojami rezultatyvumo statistikoje, M. Lėkis būtų pirmas „Tauro“ sąraše – į varžovų vartų tinklą rezultatyviausi tauragiškių futbolininkai Marius Kižys ir Jeanas Marie Amani kamuolį siuntė po triskart. Iš viso šiame čempionate į savo vartus futbolininkai įmušė 11 kartų.

Pauzė. Kone pusė „Atlanto“ žaidėjų šią savaitę išsibarstė įvairaus amžiaus šalies rinktinių stovyklose, bet nuovargis neturėtų tapti klaipėdiečių bėda. Praleidusi artimiausią turą, į „A lygą“ uostamiesčio komanda grįš tik spalio 26-ą.

Įsismagina. Sunkiose rungtynėse su „Dainava“ pergalę 1:0 „Žalgiriui“ atnešė Serge'o Nyuiadzi įvartis. Legionierius iš Prancūzijos pajuto kraujo skonį – tai buvo jo trečias taiklus smūgis per trejas rungtynes.

Trys. „Banga“ – Ričardas Beniušis 1:3. Apie rungtynes Gargžduose galima pasakyti ir taip, nes visus tris „Kruojos“ įvarčius pelnė tas pats puolėjas, savo sezono sąskaitą padidinęs iki 12 tikslių smūgių. Iki šiol „A lygoje“ šiemet „hat trick'us“ buvo užfiksavę tik penki futbolininkai: Arsenijus Buinickis iš „Ekrano“, šią komandą sezono viduryje palikęs Artūras Rimkevičius – dukart, rezultatyviausias čempionato žaidėjas N.Valskis iš „Sūduvos“, Evaldas Razulis iš „Atlanto“ ir Nerijus Mačiulis iš „Kruojos“. Dar dosnesnę įvarčių porciją pavyko pažerti tik E. Razuliui, kuris pirmo rato rungtynėse su „Dainava“ mušė penkiskart.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)