Su savo antrosiomis pusėmis šventėje dalyvavę Bavarijos komandos nariai tradiciškai dėvėjo languotus marškinius ir skrybėles. Kai kuriems Vokietijos čempionų futbolininkams tokiame renginyje teko sudalyvauti pirmą kartą.

Vienas jų – treneris Josepas Guardiola, kuris į šventę atvyko su savo žmona. Įvairius užkandžius ragavęs bei troškulį tradiciniu gėrimu malšinęs strategas apie šį renginį atsiliepė pačiais geriausiais žodžiais. Ispanui antrino komandos saugas Arjenas Robbenas.

„Tai mums išeis tik į naudą. Atitrūkti nuo įprastos rutinos, kvėpuoti grynu oru ir būti tarp kitų žmonių – tiesiog puiku. Kelios dienos poilsio mums tikrai pravers“, - neabejojo olandas.

Prieš trejus metus „Bayern“ futbolininkams apsilankyti garsiojoje alaus šventėje neteko, kadangi tuometinis ekipos strategas Louisas van Gaalas už prastus rezultatus savo auklėtiniams surengė papildomą treniruotę.

Kuo gi žavus garsusis „Oktoberfest“?

Miunchene vykstanti alaus šventė „Oktoberfest“ kiekvienais metais šešiolikai dienų sutraukia milijonus svečių iš viso pasaulio. Šiais metais buvo sumontuotas didžiausias pasaulyje (70 m) kilnojamas bokštas „Sky Fall“, „Odyssee“ linksmieji kalneliai, „Cobra“ kilpinis pasivažinėjimas bei „Pirate adventure“ linksmybių namai.

„Oktoberfest“ tradicija mena dar 1810-uosius metus, kai kronprincas Liudvigas (vėliau tapęs karaliumi Liudvigu I) vedė princesę Terezą ir sukvietė visus miestiečius į šventę pievoje, simboliškai gavusioje Terezos pievos („Theresienwiese“) pavadinimą.

Rudens šventės idėja taip prigijo, kad jau daugiau nei du šimtus metų rengiamas derliaus nuėmimo paminėjimas, XX amžiaus antroje pusėje galiausiai virtęs įspūdinga, visame pasaulyje garsia alaus švente. Iki šiol šventės tradiciją buvo nutraukę tik choleros epidemijos, karai ir ekonominės suirutės.

„Oktoberfest“ rengiamas 42 hektarus užimančioje Terezos pievoje, į kurią suplūsta apie 7 milijonus lankytojų, 14 didelių ir 20 mažesnių palapinių įrengiama apie 100 000 sėdimų vietų. Specialiai šventei alų, kurio kasmet išgeriama apie 7 milijonus litrų, gamina šešios didžiausios Miuncheno alaus daryklos.

Seniausia jų – Augustiner – alų gaminti pradėjo dar 1328 metais. Ne ką mažesni ir kulinariniai šventės mastai – suvalgoma apie 500 tūkstančių vištų, keli šimtai tūkstančių tradicinių kiaulienos dešrelių, paskerdžiama virš 100 galvijų.

Šventė jau tapo ne tik neatskiriama Vokietijos kultūros, bet ir viso pasaulio pramogų dalimi. Apsilankyti „Oktoberfest“ – ne tik alaus mėgėjo svajonė, bet ir tikra kiekvieno šiltą bendravimą su žmonėmis iš viso pasaulio ir linksmybes mėgstančio turisto pareiga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)