Posėdžio metu savo pozicijas išsakė LLAF prezidentas Eimantas Skrabulis, LLAF generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva, Lietuvos rinktinės vyr. treneris Kęstutis Jezepčikas bei Lietuvos jaunių rinktinės vyr. trenerė Zita Tindžiulienė.
 
Sudėjus visus pliusus ir minusus bei įvertinus suaugusiųjų, jaunimo ir jaunių pasirodymą praėjusį sezoną, tarybos siūlymu sezoną buvo nuspręsta vertinti gerai.
 
K. Jezepčikas: „Nuotaikos sezono metu buvo neblogos”
 
„Po olimpinių žaidynių dauguma lengvaatlečių žiemos sezoną praleido, todėl sezonas buvo gana liūdnas. Į Europos čempionatą buvo akcentuojama vežti jaunesnius su perspektyva sportininkus, tad nebuvo ir didžių laimėjimų”, - sako K. Jezepčikas. Vasara, anot vyr. trenerio, taip pat paliko šiokį tokį kartėlį, nes planuojami lyderiai neįvykdė užsibrėžtų tikslų Pasaulio čempionate Maskvoje. Nors iki tol nuotaika buvo tikrai nebloga.
 
„Perėjome į pirmąją lygą Kaune organizuotame Europos komandiniame čempionate, Universiadoje laimėti Linos Grinčikaitės sidabro ir Eglės Balčiūnaitės bronzos medaliai Universiadoje, Europos U23 čempionate – Andriaus Gudžiaus aukso medalis ir Airinės Palšytės sidabro bei daugybė asmeninių rezultatų bei finalininkų Europos jaunimo U20 čempionate. Todėl viską kartu sudėjus, mano nuomone, sezonas buvo geras.”
 
Z.Tindžiulienė: „Turime labai perspektyvų jaunimą”
 
Vasarą vyko ir Europos olimpinės jaunimo žaidynės (EJOF), kur aukso medalį išplėšė Mindaugo Krakio treniruojamas Benediktas Mickus. Be to, dar 2 sportininkai užėmė 5-tas vietas bei pasiekti 4 asmeniniai rezultatai.
 
„Gaila tik dėl kitų jaunųjų sportininkų, kurie turėdami pakankamai aukštus rezultatus negalėjo savęs realizuoti varžybų dieną.  Bet viskas ateina su patirtimi.”,- svarsto Z. Tindžiulienė. - Užtat galime pasidžiaugti dalyviais Europos U20 čempionate Rietyje. Beveik pusė dalyvavusiųjų gerino asmeninius rezultatus ar užsitarnavo vietą finale. Tai buvo viena iš labiausiai motyvuotų ir nusiteikusių jaunimo rinktinių, kokia tik yra buvusi per visa Lietuvos istoriją. Tikrai perspektyvus jaunimas”.
 
E. Skrabulis: „Ne pagal sėkmę matuojami pasiekimai”
 
Pasak LLAF prezidento, praėjęs sezonas kelia dvejopas nuomones, bet visgi, yra medaliai, kuriuos iškovojo ateities lyderiai.
 
„Jaunimo čempionatai visuomet buvo svarbūs, aukšto lygio pasėkmių. Todėl gaila, kad iš aukštesniųjų sporto organizacijų sveikinimų taip ir nesulaukėme.  Didieji startai Geteborge ir Maskvoje nebuvo sėkmingi, žinome priežastis, todėl dabar turime padaryti išvadas. Taip, galbūt trūko sėkmės, bet ne pagal sėkmę matuojami pasiekimai. Reikia nuosekliai planuoti startus bei pasirengimą jiems”,- dalinosi E. Skrabulis, kuris praėjusį sezoną tarybai siūlė vertinti patenkinamai.
 
Nuo 2016 m. bus pradėti rengti Europos jaunių (U16) čempionatai. Tai, pasak E. Skrabulio, bus gera proga įgyti tarptautinės varžybinės patirties jauniesiems bei tokiu būdu populiarinti bei išlaikyti lengvąją atletiką kaip sporto šaką.
 
E. Skrabulis taip pat pabrėžė klausimą dėl komercinių varžybų.
 
„Startai komercinėse varžybose turės būti derinami su LLAF bei neturės kirstis su LAF taurės bei Lietuvos čempionatais – varžybomis, kurių metu nacionalinės rinktinės narių dalyvavimas yra būtinas”.
 
N. Medvedeva: „Bus sudėtinga pasiruošti kitam sezonui”
 
„Sekančiais metais nebus tiek daug startų kiek šiais, tačiau galimybių išsikovoti geras pozicijas bei užsidirbti duoną iš to sportininkai tikrai turės. Šią žiemą turėsime Pasaulio čempionatą Sopote (Lenkija), tačiau į jį patekti normatyvai bus itin aukšti. Šiais dienai turėtume tik vieną sportininką, kuris jau yra įvykdęs šiuos itin aukštus reikalavimus . Tikiuosi treneriai po truputį supras, kad praleisti žiemos sezoną yra nenaudinga, ypač sprinto ir šuolių rungytse”, - dalinasi N. Medvedeva. – Neturint pakankamo finansavimo pasirengti sezonui nebus lengva, bet stengsimės investuoti, ir ypač į jaunimą, kuris yra mūsų ateities viltis”.
 
LLAF generalinė sekretorė atskleidė, jog didelės ambicijos siejamos su Europos lengvosios atletikos čempionatu vasara vyksiančiu Ciuriche (Šveicarija). Jame planuojama deleguoti didžiausią skaičių lengvaatlečių.
 
Posėdžio metu taip pat buvo aptartas varžybų kalendorius, Europos komandinio čempionato organizavimas, patvirtintas kvalifikacinių laipsnių suteikimas sportininkams bei spręsti kiti einamieji klausimai. Visi LLAF tarybos posėdžio nutarimai bus paskelbti www.lengvoji.lt internetiniame puslayje.
 
LLAF narių suvažiavimas šeštadieniu nesibaigė. Sekmadienį 12.00 val. vyks kitas LLAF tarybos narių ir trenerių posėdis, pastarasis - šių metų naujovė. Buvo sumanytas surengti vardan geresnio federacijos ir jos narių komunikavimo bei efektyvesniam planų įgyvendinimui ateinantį sezoną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)