D. Nalbandianas yra patekęs į visų keturių Didžiojo kirčio serijos turnyrų pusfinalius.

Tai nėra lengva, kas su manimi vyksta dabar. Petys neleidžia man tinkamai treniruotis ir rengtis varžyboms“, - sakė D. Nalbandianas, šiuo metu ATP reitinge nusmukęs į 231-ą poziciją. 2013 metais argentinietis žaidė vos 11 mačų, o kovo mėnesį atviro Brazilijos čempionato finale pralaimėjo ispanui Rafaeliui Nadaliui.

Didžiausiu karjeros pasiekimu laikoma argentiniečio pergalė prieš šveicarą Roger Federerį 2005 metų „Masters“ taurės (Masters Cup) turnyro finale. D. Nalbandianas nepadėjo Argentinos rinktinei iškovoti Deviso taurę (Davis Cup), tris kartus jį su komandos draugais šių varžybų finale lydėjo nesėkmė (2011 ir 2008 metais su Ispanija ir 2006-ais - su Rusija).

Davidas Nalbandianas skelbia savo tenisininko karjeros pabaigą

2007 metų „Masters“ serijos turnyre Madride D. Nalbandianas iš eilės įveikė tuo metu tris pajėgiausius planetos tenisininkus R. Nadalį, Novaką Djokovičių ir Roger Federerį.

Juoda dėmė D. Nalbandiano karjeroje - diskvalifikacija. 2012 metais už spyrį į reklamos skydą, kuris vėliau sužeidė linijos teisėją per „Queen's Club“ turnyrą, Anglijoje argentinietis buvo pašalintas iš finalo su kroatu Marino Čiličiumi (7:6, 3:4), neteko 44 tūkst. 945 eurų prizinio fondo sumos ir dar buvo nubaustas 10 tūkst. JAV dolerių bauda.

D. Nalbandianas lapkričio 23-ią dieną Buenos Airėse sužais savo atsisveikinimo su tenisu mačą su R. Nadaliu.

Davidas Nalbandianas

Amžius: 31;
Kilęs: Kordoba, Argentina;
Tapo profesionalu: 2000;
ATP titulai: 11;
Pasiekimai „Didžiojo kirčio“ serijos turnyruose: „Australian Open“ - pusfinalis (2006); „French Open“ - pusfinalis (2004, 2006); Vimbledonas - finalas (2002); „US Open“ - pusfinalis (2003);
Pergalės/pralaimėjimai: 383/192;
Kortuose uždirbti pinigai: 11,1 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)