Šiauliuose – netikėtos lygiosios

Pirmąjį tašką šio sezono LRL pirmenybėse iškovojo Šiaulių „SM Dubysos-Gubernijos“ atstovai. Saulės miesto rankininkai pirmąsias dvejas šio sezono rungtynes pralaimėjo, tačiau trečiosiose namuose parodė charakterį – lygiosiomis 25:25 (11:16) sužaidė su praėjusio sezono LRL vicečempione Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ ekipa.

Rungtynių pradžia šiauliečiams nieko gero nežadėjo – vos septintą rungtynių minutę alytiškių pranašumas buvo 5 įvarčiai – 7:2. Toks pat – 5 įvarčių skirtumas šiauliečių nenaudai išliko iki pirmojo kėlinio pabaigos – 11:16.

34 rungtynių minutę po „Almedos-Stronglaso“ žaidėjo Lino Paliušio įvarčio alytiškiai buvo susikrovę ir 6 įvarčių persvarą – 19:13, tačiau nuo tos akimirkos jie tarsi sustojo. Šiauliečiai rezgė vieną po kitos rezultatyvias atakas – sužaista atkarpa 5:1 ir komandas jau skyrė vos du įvarčiai – 18:20.

Alytiškiai 53 rungtynių minutę dar pirmavo – 24:22, tačiau per likusį rungtynių laiką sugebėjo pelnyti tik vieną įvartį, kai per tą patį laiką šiauliečiai pelnė 3. Komandos pasidalijo po tašką.

Šiaulių komandoje išsiskyrė Aivaras Budrys, įmetęs 10 įvarčių (3 iš 7 m), 8 pridėjo Deivydas Virbauskas, 4 (1 iš 7 m) – Mindaugas Nakvosas, po 1 – Arminas Milaknis, Mindaugas Valuckas ir Artūras Strupas.

Alytaus ekipos lyderis Gintautas Adamkevičius įmetė 8 įvarčius (5 iš 7 m), 5 – Irmantas Asakavičius, po 4 – Rokas Lastauskas ir Linas Paliušis, 2 – Justinas Šilalė, po 1 – Aurelijus Sabonis ir Žygimantas Micevičius.

Šiaulių ekipos trenerių štabas pažymėjo, kad labai svarbų tašką pavyko iškovoti dėka kovingumo.

„Kovėmės iki paskutinių sekundžių. Gerai gynėmės, labiau, nei varžovai norėjome palankaus rezultato. Pirmajame kėlinyje buvome kiek nedrąsus, neįmetėme gerų metimų ir varžovai atsiplėšė. Gerai, kad susiėmėme, kovėmės iš paskutiniųjų ir sugebėjome išlyginti rezultatą“, – džiaugėsi Šiaulių „SM Dubysos-Gubernijos“ atstovai.

Kauno mūšyje – solidi granitiečių pergalė

Lietuvos rankinio lygos pirmenybėse praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojai Kauno „LSU-Lūšies“ rankininkai neatsilaikė prieš kitą laikinosios sostinės komandą - „Granitą-Gają-Karį“. Nors buvo tikėtasi apylygės kovos, tačiau granitiečiai įrodė akivaizdų pranašumą – pergalę šventė net 13 įvarčių persvara - 37:24 (18:8).

Valdemaro Novicko auklėtiniai nuo pat dvikovos pradžios „LSU-Lūšies“ rankininkams pradėjo įrodinėti, kad juokauti nesiruošia – jau 12 rungtynių minutę pirmavo 8:2, o 24 rungtynių minutę persvara šoktelėjo iki 12 įvarčių – 16:4.

„LSU-Lūšis“ antrajame kėlinyje tik trumpam buvo sumažinusi skirtumą iki vienaženklės persvaros (11:20), tačiau netrukus vėl praleido kelis iš eilės įvarčius ir kalbant boksininkų terminais atsidūrė tarsi nokaute.

Galbūt granitiečiai šįkart rungtyniavo taip galingai, kadangi degė noru atsirevanšuoti už praėjusio sezono skriaudas: „LSU-Lūšis“ ketvirtfinalyje dukart – 29:16 ir 25:20 palaužė „Granitos-Gajos-Kario“ rankininkus ir eliminavo iš kovos dėl medalių.

„Granitą-Gają-Karį“ į pergalę vedė Paulius Šarkauskas, įmetęs 10 įvarčių (4 iš 7 m), po 6 pridėjo Mindaugas Urbonas ir Vaidas Drevinskas, po 4 - Valdas Jarukas ir Lukas Sutkus, po 2 - Andrius Šarkus, Lukas Feoktistovas ir Algirdas Lazauskas, 1 - Edvinas Balčiūnas.

„LSU-Lūšies“ gretose pasižymėjo Saulius Katkevičius, įmetęs 6 įavrčius (2 iš 7 m), po 4 pridėjo Paulius Orlovskis ir Arūnas Urbonas, po 3 - Mindaugas Mažeika ir Mindaugas Barzdenis, 2 - Karolis Budrys, po 1 Egidijus Morkūnas ir Karolis Grigas.

Valdemaras Novickis („Granito-Gajos-Kario“ ekipos treneris): „Nors ir laimėjome solidžia persvara, tačiau nuotaikos nervingos. Visada norisi dar geriau. Pagrindiniai žaidėjai sužaidė lyg ir gerai, klausė nurodymų, o antrasis „ešalonas“ dar turi pasitempti, visko neišpildė. Gerai debiutines rungtynes sužaidė jaunasis vartininkas iš Elektrėnų Aurimas Petravičius. Jam sekėsi, turbūt priešininkai nesitikėjo, nebuvo jo išanalizavę. Kitos mūsų rungtynės - po dviejų savaičių su Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ ekipa. Jie Šiauliuose prarado tašką, tad kaip sakoma: „Sužeistas žvėris - piktas ir pavojingas“. Turime laiko pasiruošti šiai dvikovai.“

Petras Očikas („LSU-Lūšies“ žaidėjas): „Pats šįkart nežaidžiau dėl traumelės. Stebėjau komandos žaidimą iš šalies. Šįkart visi mūsų komandos žaidėjai žaidė blankokai, nieko išskirti negaliu, o varžovai buvo pakiliai nusiteikę. Pralaimėjome dideliu skirtumu, bet tragedijos nematau, čempionatas tik prasideda, viskas dar pataisoma. Reikia dirbti ir stengtis.“

„Ūla“ priešinosi čempionams

Šiemet keliais naujais žaidėjais pasistiprinusi Varėnos „Ūlos“ ekipa namuose atkakliai priešinosi pastarųjų ketverių metų Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionams Klaipėdos „Dragūno“ rankininkams. Klaipėdiečiai pergalę išplėšė tik po sunkios ir atkaklios kovos rezultatu 25:21 (9:9).

Varėniškiai rungtynes pradėjo itin pakiliai nusiteikę ir iškart išsiveržė į priekį – 3:1, 4:2. Aikštės šeimininkai 1-2 įvarčiais pirmavo net iki 26 rungtynių minutės. Tačiau prieš pat pirmojo kėlinio pabaigą „Dragūnas“ ne tik pasivijo, bet ir po Evaldo Griežės taiklaus įvarčio persvėrė rezultatą savo naudai – 9:8. Visgi, pirmasis kėlinys baigėsi lygiosiomis – 9:9. Pusiausvyrą 30 rungtynių minutę atstatė varėniškis Arminas Grigėnas.

Antrajame kėlinyje 7 minutes vyko lygi kova, tačiau klaipėdiečiai netrukus sugebėjo atitrūkti 3-4 įvarčiais ir pergalės iš rankų nepaleido.

Klaipėdos rankininkų gretose išsiskyrė po 6 įvarčius į varžovų vartus įmetę Darius Jasinskas ir Tedas Stankevičius (2 iš 7 m), po 4 kartus pasižymėjo Gražvydas Juška ir Mindaugas Dumčius (3 iš 7 m), 3 – Evaldas Griežė, po 1 – Remigijus Vaičikauskas ir Jonas Truchanovičius.

„Ūlos“ komandoje geriausiai sekėsi Tautvydui Mikalauskui, įmetusiam šešis įvarčius (3 iš 7 m), 5 kartus pasižymėjo Arminas Grigėnas, po 4 – Šarūnas Krisiulevičius ir Remigijus Čepulis, po 1 – Egidijus Sereičikas ir Gediminas Barasas.

Varėnos „Ūla“ šiemet pasistiprino Arminu Grigėnu, Tautvydu Mikalausku ir Remigijumi Čepuliu bei kaunasi daug solidžiau, nei praėjusį sezoną.

„Dragūnas“ į savo gretas susigrąžino kadaise kapitono pareigas ėjusį Remigijų Vaičikauską, taip pat klaipėdiečių komandą papildė 200 cm ūgio legionierius iš Ukrainos Antonas Marokas (Anton Maroko) bei trys jauni ir itin perspektyvūs žaidėjai: Mindaugas Meškauskas, Lukas Jurys ir Šarūnas Ugianskis. Tiesa, „Dragūnas“ neišvengė ir praradimų: su profesionaliu rankiniu atsisveikino trys senbuviai - Gediminas Vaitkus, Kęstutis Kremeris ir Audrius Mamkus.

Miglius Astrauskas („Dragūno“ vyr. treneris): „Šiandien pamatėme visai kitą „Ūlos“ komandą nei sutikdavome ankstesnių metų varžybose. Mes buvome šiek tiek lėtoki, todėl pirmą kėlinį sudėtingai sekėsi vykdyti greitas atakas. Ilgoji pertrauka mums buvo naudinga, sustygavome žaidimą ir pakreipėme rungtynių eigą savo naudai. Prie Varėnos komandos lyderių galėčiau paminėti vartininką Eimantą Mikučionį , kuris neleido sėkmingai užbaigti daugelio mūsų atakų“.

Rolandas Markinas (Varėnos „Ūlos“ treneris): „Nors varžybos ir pralaimėtos, tačiau džiaugiuosi savo auklėtinių kova iki paskutinių varžybų sekundžių. Kol kas aikštelėje mums trūksta susižaidimo, nauji žaidėjai, papildę mūsų komandos, gretas nespėjo tarpusavyje susižaisti. Šiandien galėčiau visus pagirti, visi žaidėjai atidavė visas jėgas ir aukojosi, stengdamiesi pasiekti kiekvieną įvartį. Lietuvos rankinio lygos čempionatas dar tik įsibėgėja, todėl, mano manymu, dar spėsime sustyguoti komandos žaidimą ir spėsime parodyti kovingesnį bei geresnį žaidimą“.

Vilniaus derbyje – HC „Vilniaus“ pergalė

Vilniaus komandų – VHC „Šviesa“ ir HC „Vilnius“ pirmą šio LRL sezono tarpusavio mūšį laimėjo HC „Vilniaus“ rankininkai. Jie po itin atkaklios, ir derbiams įprastos karštos kovos, pergalę šventė 2 įvarčių persvara – 23:21 (14:12).

Trys rungtynės – trys pergalės. Tokiu įspūdingu šio sezono startu savo sirgalius džiugina HC „Vilnius“ rankininkai.

Šįkart savo arenoje žaidę HC „Vilniaus“ atstovai rungtynes pradėjo galingai – jau 9 rungtynių minutę pirmavo 6:0. Po tragiškos rungtynių pradžios, tarsi gavę šalto dušo, atsibudo ir VHC „Šviesa“ rankininkai: iki didžiosios pertraukos HC „Vilniaus“ pranašumas ištirpo iki 2 įvarčių – 14:12.

Po atokvėpio minučių, antroje rungtynių dalyje, VHC „Šviesa“ kelis kartus pranašumą buvo sumažinusi iki minimumo – 1 įvarčio (14:15, 16:17), tačiau netrukus namų teisėmis žaidę HC „Vilniaus“ atstovai vėl atitrūko 4 įvarčiais – 22:18 ir pergalės iš rankų jau nebepaleido.

HC „Vilniaus“ komandą į pergalę vedė Marius Panavas, įmetęs 8 įvarčius, po 5 kartus pasižymėjo Jūris Aganauskas (2 iš 7 m) ir Martynas Žala, 3 – Tomas Smalakys, po 1 – Mindaugas Stravinskas ir Paulius Verbickas.

VHC „Šviesa“ gretose išsiskyrė Valdas Drabavičius, įmetęs 5 įvarčius, 4 – Domantas Čuplinskas, po 3 – Tomas Bernatavičius ir Vaidas Trainavičius, po 2 – Skirmatas Plėta ir Tadas Jurelevičius, po 1 – Artūras Švilpa ir Mindaugas Sukackas.

Karolis Kaladinskas (VHC „Šviesa“ treneris): „Šiandienos varžybas vertinu blogai. Nesumetėme labai daug laisvų metimų, buvo daug neparuoštų metimų, kurie galėjo nulemti mūsų neigiamą rezultatą ir perlaužti varžybų eigą. Buvo labai tragiška varžybų pradžia. HC „Vilnius“ šiandien žaidė darniai, kaip tikra komanda. Kažko išskirti negalėčiau, galbūt vartininkas pridarė mums daug problemų, atlaikė laisvus metimus“.

Marius Panavas (HC „Vilnius“ komandos žaidėjas): Šias varžybas vertinu labai gerai. Ypač gera buvo pradžia, sumetėme visus metimus. Labai padėjo vartininkai, išskirčiau Donatą Žebelį. Jis geriausias šiandienos komandos žaidėjas. Iš Šviesos žaidėjų išskirčiau Valdą Drabavičių. Rungtynių pabaigoje Šviesa labai skubėjo, o mes ramiai žaidėme ir sumetėme savo metimus.

Priminsime, kad šios ekipos susitiko 2012-2013 metų LRL ketvirtfinalyje. Tąkart du kartus iš eilės pergales šventė HC „Vilnius“ – 28:24 ir 29:28, iš tolesnės kovos dėl medalių eliminavęs VHC „Šviesa“ rankininkus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)