Antras taurės bendrojoje įskaitoje liko Vytautas Kaupas („Vasarė-Kenda team“), trečias Justas Klimavičius („SP Umarai“).

Vėjuotas, darganotas oras nebuvo palankus varžybų dalyviams.

„Nepaisant drėgnos asfalto dangos ir vėjo gūsių, sportininkai demonstravo puikų greitį. Geriausius laikus rodę dviratininkai mėgėjai važiavo trasoje šiai disciplinai skirtais įspūdingai atrodančiais moderniais dviračiais, kuriose naudojamos pažangiausios technologijos.

Plento dviračių varžybų dalyvių skaičius ir sportininkų, ypač mėgėjų bei veteranų meistriškumas pastaruoju metu sparčiai kyla, todėl ir šios varžybos suviliojo daugiau dalyvių ir žiūrovų, mėgėjų klubai ir pavieniai entuziastai jau išgali įsigyti geresnę techniką, sportininkai mėgėjai planingai treniruojasi ir gali pademonstruoti įspūdingus greičius šių lenktynių trasoje“, – teigė vienas iš šių lenktynių organizatorių Vitalis Vareikis.

Plento maratonų taurę be šių lenktynių sudarė Birštono, Kauno, Vilniaus ir Šiaulių etapai. Komandų įskaitoje taurę iškovojo „Top-Team Dviratis Tau“ komanda, antra liko „Vasarė Kenda team“, trečia – „Focus Vilnius“ komanda. Apdovanotos ir geriausios mėgėjiškos „Tautos“ grupės komandos.

Lenktynių organizatorius V. Vareikis primena, kad asmeninėse atskiro starto lenktynėse dviratininkas trasą turi įveikti vienas ir tik savo jėgomis. Jiems draudžiama slėptis kitų transporto priemonių ir lenktynių dalyvių užuovėjoje ir yra vertinami pagal jų parodytą laiką. Šios disciplinos lenktynės dažnai užbaigia daugiadienes dviratininkų varžybas, nes jose visada išryškėja individualus dviratininkų pranašumas vienas prieš kitą.

Greičiausias šioje asmeninių lenktynių trasoje taip pat buvo Edgaras Kovaliovas 14,2 kilometrų distanciją įveikęs per 17 min. 43,75 sekundžių (48 km/h vidutinis greitis), antras – Justas Klimavičius 17:53,46, trečias Vytautas Kaupas 18:04,37. Tarp moterų greičiausia buvo aštuoniolikmetė Rasa Pocytė (Focus Vilnius – SM „Sietynas“) 20:15.59, antra – Tatjana Kaliakina 22:47.55 (Vasarė-Kenda team), trečia Miškevičienė Agnė 23:47.44 (Velomanai). Jaunių (17-18 metų) grupėje nugalėjo Matas Mickevičius, antroje vietoje Mykolas Račiūnas (Top-Team Dviratis Tau), trečias Jonas Ališaukas (SM „Sietynas“). Jauniausių merginų grupėje ­ atitinkamai Evelina Tvorogal, Milita Putiatina, Greta Karasiovaitė (visos iš Focus Vilnius – SM „Sietynas“).

Greičiausiojo šioje trasoje Edgaro Kovaliovo teigimu, jam ši pergalė buvo kiek netikėta. „Ši atskiro starto disciplina yra man įdomi, ypač tada, kai gerai jaučiuosi. Taip buvo ir šeštadienį. Esu buvęs jaunių Europos čempionate 9-as, Lietuvos vyrų čempionate 4-as, bet šį savaitgalį tikrai nesitikėjau pasiekti tokio rezultato. Važiavau vos kelias treniruotes, kad priprasti dviračio“, – sakė E. Kovaliovas. Pagrindiniais savo konkurentais jis laikė V.Kaupą ir J. Klimavičių.

„Tikėjau, kad galiu bendroje įskaitoje ir nepakliūti į trejetuką, o vis dėlto buvau greičiausias. Todėl ypač džiaugiuosi šia pergale ir pirmąją vieta bendroje įskaitoje,“ – mintimis dalinasi nugalėtojas E. Kovaliovas.

Sportininkai rungėsi 13-je amžiaus grupių, iš kurių gausiausias sportininkų būrys rungėsi veteranų amžiaus grupėse (sportininkai virš 30, 40, 50 ir 60 metų), kuriose nugalėtojais tapo atitinkamai Vytautas Kaupas („Vasarė-Kenda team“), Saulius Janeliūnas („SP Umarai“), Vesmins Gunvaldis (DOGA, Liepoja) ir Kupča Eduardas („Veloclub“, Riga).

Penkiasdešimt trejų metų amžiaus S. Janeliūnas įveikė trasą per 19 min. 30,20 s – šis sportininkas prieš 3 savaites Austrijoje iškovojo 3 vietą savo amžiaus grupėje prestižinėse lenktynėse „Master cycling clasic“ – šios lenktynės vadinamos neoficialiu dviračio sporto veteranų pasaulio čempionatu.
Edgaro Kovaliovo teigimu, Lietuvoje sparčiai kyla dviračių sporto lygis.

„Jeigu prieš kelis metus buvo kokie du-trys pagrindiniai konkurentai, tai dabar jų jau kažkur apie 10. O ką jau kalbėti apie varžybų kalendorių, kuris yra labai išsiplėtęs. Daugybė plento ir kalnų dviračių varžybų. Šiemet nuo sezono pradžios, spėju, kad turėjau tik kokius 4 laisvus savaitgalius“, – sako E.Kovaliovas, kuris šiemet tapo ir kalnų dviračių varžybų „Vilniaus MTB turas“ nugalėtoju.

Vilniaus asmeninėse lenktynėse laikui „Aplenk laiką“ distanciją įveikė 166 dalyviai. Viso Plento maratonų taurės lenktynėse startavo daugiau nei 1000 dalyvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)