Dvejomis rungtynėmis mažiau sužaidusį Panevėžio „Ekraną“ klaipėdiečiai turnyro lentelėje lenkia dviem taškais.

Per pirmas penkias minutes „Atlantas“ neišnaudojo dviejų puikių progų išsiveržti į priekį. Sužaidus vos 26 sekundes Marius Papšys puikiu tolimu smūgiu sudrebino aikštės šeimininkų vartų skersinį. Vėliau Donatas Kazlauskas, lengvai suklaidinęs Vilmantą Bagdanavičių, perdavė kamuolį į vartininko aikštelę, kur visiškai laisvas Gediminas Kruša galva smūgiavo virš vartų.

Rungtynėms įsibėgėjant, „Sūduva“ išlygino žaidimą ir vis dažniau ėmė rengti pavojingas atakas. 17-ąją minutę Audrius Brokas puikiu reidu pro kelis gynėjus įsiveržė į baudos aikštelę ir atliko perdavimą įkirtusiam Povilui Kiselevskiui, tačiau saugą pavedė technika stabdant kamuolį ir gaisras prie klaipėdiečių vartų buvo užgesintas.

Tik sėkmė lydėjo svečius 21-ąją minutę, kai Mantas Galdikas kumščiais atrėmė Nerijaus Valskio labai stiprų tolimą baudos smūgį. Pirmasis prie kamuolio atsidūrė atsidūrė A.Brokas, tačiau smūgiu galva pataikė tiesiai į nespėjusį atsikelti vartininką.

Gerai rungtynes pradėjusio „Atlanto“ situacija labai komplikavosi 29-ąją minutę, kai, stabdydamas Tomą Radzinevičių, dvi geltonas korteles per tris minutes „užsidirbo“ Kazimieras Gnedojus ir buvo priverstas anksčiau laiko keliauti į rūbinę.

„Sūduva“ perėmė žaidimo kontrolę į savo rankas ir privalėjo išsiveržti į priekį 30-ąją minutę, bet, N.Valskiui puikiu perdavimu suradus gynėjų baudos aikštelėje užmirštą Valentiną Baranovskį, šis įsigudrino smūgiuoti tiesiai į Mantą Galdiką, priversdamas už galvų griebtis visus susirinkusius žiūrovus.

Į gynybą atsitraukęs „Atlantas“ stengėsi žaibiškai kontratakuoti. Vienos kontratakos metu M.Papšys atliko gerą perdavimą pažeme, tačiau į baudos aikštelę įkirtęs D.Kazlauskas apmaudžiai nepataikė į kamuolį.

Kėlinio pabaigoje tragedija ištiko jaunąjį Skirmantą Rakauską. Pirmą kartą startinėje„Atlanto“ sudėtyje rungtynes pradėjęs saugas labai apmaudžiai nukreipė kamuolį į savo vartus po V.Baranovskio perdavimo iš kairiojo krašto.

Jau pirmosios „Sūduvos“ atakos metu iškart po pertraukos M.Galdikui teko šuoliu atmušti kamuolį ir išgelbėti komandą po gražaus T.Radzinevičiaus smūgio. „Atlantas“ atsakė efektingu G.Krušos reidu į baudos aikštelę pro tris gynėjus ir smūgiu į Pavelą Davidovą iš labai aštraus kampo.

59-ąją minutę aikštės šeimininkai surengė fantastišką ataką. A.Brokas perdavė kamuolį ties baudos aikštelės linija atsidūrusiam T.Radzinevičiui, kuris vienu lietimu laisvą prieš vartus dešinėje išvedė N.Valskį, tačiau rezultatyviausias „Sūduvos“ futbolininkas labai stipriu smūgiu pasiuntė kamuolį aukštai virš vartų.

Kantriai dirbęs gynyboje, „Atlantas“ sulaukė savo šanso 65-ąją dvikovos minutę. Porą kartų anksčiau netaikliai galva smūgiavęs Evaldas Razulis nepraleido savo šanso ir tiksliu smūgiu nukreipė kamuolį į vartų kampą po M.Papšio pakelto kampinio.

Po praleisto įvarčio „Sūduvos“ žaidimas sustojo. Tuo pasinaudoję klaipėdiečiai išlygino žaidimą ir galėjo išsiveržti į priekį 71-ąją minutę, tačiau dar vieną oro dvikovą baudos aikštelėje laimėjęs E.Razulis smūgiu galva į vartus nepataikė.

85-ąją minutę į ataką nuskubėjęs gynėjas V.Bagdanavičius atliko puikų perdavimą pažeme į baudos aikštelę N.Valskiui. Rezultatyviausias čempionato futbolininkas vienu lietimu techniškai pabandė nukreipti kamuolį į tolimą vartų kampą iš po gynėjo kojų, bet klaipėdiečius išgelbėjo virpstas, nuo kurio kamuolys paliko aikštę.

Rezultatas:

Marijampolės „Sūduva“ – Klaipėdos „Atlantas“ 1:1 (1:0).

„Sūduva“: P.Davidovas, V.Bagdanavičius, M.Ugge, T.Snapkauskas, P.Kiselevskis (87 min. M.Kdouh), V.Baranovskis (75 min. K.Chvedukas), M.Šoblinskas, P.Basičius, N.Valskis, A.Brokas, T.Radzinevičius.

„Atlantas“: M.Galdikas, E.Žarskis, M.Beneta, S.Rakauskas (49 min. D.Nakrošius), M.Kazlauskas, K.Gnedojus, G.Kruša (85 min. E.Veliulis), M.Papšys, G.Žukauskas, D.Kazlauskas (89 min. T.Eliošius), E.Razulis.

Įvarčiai: S.Rakauskas (45 į savo vartus), E.Razulis (65).

Geltonos kortelės: M.Šoblinskas (75), K.Chvedukas (81); K.Gnedojus (26, 29).

Raudonos kortelės: K.Gnedojus (29).

Turnyro lentelė:

1.Vilniaus MFD „Žalgiris“22183162:957
2.Klaipėdos „Atlantas“25164548:2052
3.Panevėžio „Ekranas“23162549:2850
4.Marijampolės „Sūduva“25167651:2843
5.Pakruojo „Kruoja“2396829:3433
6.Gargždų „Banga“25831433:4627
7.Šiaulių „Šiauliai“25661329:4624
8.Alytaus „Dainava“24431724:5615
9.Tauragės „Tauras“24122116:765

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: N.Valskis („Sūduva“) – 19 įvarčių, K.Bilinskis („Žalgiris“) –17, E.Razulis („Atlantas“) – 16, A.Buinickij („Ekranas“) ir A.Staponka („Banga“) – po 11.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)