„Aš manau, kad geriausias laikas baigti karjerą yra viršūnėje ir ilgą laiką dominuojant“, – naujienų agentūrai pareiškė 27-erių jamaikietis.

Po žaidynių Rio de Žaneire jam bus 31-eri.

U. Boltas pridūrė, kad artimiausi jo tikslai – iškovoti dar tris aukso medalius 2016-ųjų olimpiadoje ir pagerinti jam priklausantį 200 metrų bėgimo pasaulio rekordą (19,19 sek.).

„Gali būti, kad savo 100 metrų bėgimo pasaulio rekordo – 9,58 sek. – daugiau ir nebepagerinsiu“, – tęsė U.Boltas.

„Tačiau jeigu noriu, kad ateityje būčiau minimas šalia tokių sporto legendų, kaip (Muhammadas) Ali ar Pele, turiu likti viršūnėje iki pat savo karjeros pabaigos.“

U. Boltas prieš mėnesį laimėjo tris aukso medalius pasaulio lengvosios atletikos čempionate Maskvoje, o šį penktadienį užbaigs sezoną paskutiniu startu „Deimantinės lygos“ finale Briuselyje (Belgija).

Per savo karjerą Jamaikos bėgikas yra iškovojęs 6 olimpinius ir 5 pasaulio čempionatų aukso medalius ir 2 sidabro medalius pasaulio čempionatuose.

Jam taip pat priklauso du pasaulio rekordai - 100 metrų (9.58 s) ir 200 metrų (19.19 s) sprinto rungtyse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)