Atidarymo metu vyko parodomieji renginiai, tarp jų ir vaikų bei senjorų futbolo rungtynės bei lengvosios atletikos 400 m rungties bėgimai, kuriuose galimybę pirmi startuoti turėjo apskrities jaunieji sportininkai.

Muzikiniame Augustės bei grupės „Išjunk šviesą“ fone skambėjo Utenos mero Alvydo Katino bei kitų sporto atstovų padėkos bei sveikinimai. Visi itin gyrė naują soorto bazę. Susižavėjimo stadionu neslėpė ir Lietuvos lengvosios atletikos generalinės Sekretorė Nijolė Medvedeva.

„Džiaugiamės tokiu stadionu, tikrai padarė didelį įspūdį“, - sakė N. Medvedeva. – Stadione 8 bėgimo takai, o tai atitinka tarptautinius IAAF (Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos) standartus, viskas visiškai įrengta. Trūksta tik atsarginės apšilimo aikštės, tačiau ateityje tikrai vykdysime suaugusiųjų ar jaunimo lengvosios atletikos čempionatus“.

Programa atnaujino ne tik stadioną – rekonstruota buvo pagrindinė ir treniruočių futbolo aikštės, krepšinio ir tinklinio aikštelės.

„Stadionas tikrai erdvus, o rungčių sektoriai įrengti labai gerai, ypač metimų. Labai patiko ir kitoms sporto šakoms įrengti aikštynai. Reikėtų išspręsti tik apgyvendinimo problemą“, – savo įspūdžiais dalinosi N. Medvedeva.

Šventės metu „Utenio“ stadionas buvo pašventintas Utenos Dievo Apvaizdos parapijos l. a. p. dekano Henriko Kalpoko, o iškilmių pabaigoje vyko ugnies šou bei žiūrovus džiugino įspūdingi fejerverkai.

Šiuo projektu tikimąsi, jog „Utenio“ stadionas taps papildoma bendruomenės ir svečių traukos vieta, taip pat vieta patrauklesnė investuotojams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)