14 mačų Prancūzijos rinktinėje žaidęs 23-ejų metų M. Sakho į „Liverpool“ persikėlė iš Paryžiaus „Saint-Germain“ klubo. Manoma, kad Anglijos klubas už jį sumokėjo 18 milijonų eurų. Paryžiaus komandoje gynėjas sužaidė 151 rungtynes bei įmušė 7 įvarčius.

20-metis portugalas gynėjas T. Ilori atvyko iš Lisabonos „Sporting“ klubo, kurio pagrindinės komandos marškinėlius yra vilkėjęs 12-oje mačų. Už šį futbolininką Liverpulio ekipa sumokėjo apie 8 mln. eurų.

V. Mosesas į „Liverpool“ persikėlė nuomos pagrindais. Liverpulyje 22-ejų metų Nigerijos rinktinės narys žais vieną sezoną, o kitą vasarą „raudonieji“ galės pilnai išpirkti jo sutartį. „Chelsea“ saugą į tiesioginių oponentų komandą išleido už 1,5 milijonų eurų.

M. Fellaini už 27,5 mln. svarų sterlingų keliasi į "Man Utd"

"Manchester United" savo oficialioje klubo svetainėje patvirtino, jog Liverpulio "Everton" saugas Marouane Fellaini keliasi į "Old Trafford" tvirtovę.

Kaip informuojama, Belgijos rinktinės narys "raudoniesiems velniams" kainavo 27,5 milijonų svarų sterlingų, o pats futbolininkas pasirašė ilgalaikę sutartį su naujuoju klubu.

Kalbos apie galimą M. Fellaini įsigijimą sklido jau ilgą laiką. Davidas Moyesas į "Man Utd" norėjo pasikviesti ir Leightoną Bainesą, tačiau tik belgas karjerą tęs Mančesteryje.

"Esu sujaudintas", - po pasirašytos sutarties teigė M.Fellaini. - Kiekvienas žaidėjas svajoja žaisti tokiame klube ir šiuo metu aš esu labai laimingas."

25-erių metų saugas į Liverpulį atvyko 2008 metais. Per šį laikotarpį futbolininkas sužaidė 177 rungtynes bei pelnė 33 įvarčius.

"Man Utd" klubui šis pirkinys buvo antras ir paskutinis, nes žaidėjų transferų langas oficialiai uždarytas.

Anglijos čempionai beveik buvo susitarę su Madrido "Real" ekipa dėl Fabio Coentrao paskolinimo, tačiau šioms deryboms buvo lemta neįvykti.

* * *

Solidžiu gynėju pasipildė „Manchester City“. Anglijos vicečempionų klubas pranešė, kad jie iš Madrido „Atletico“ įsigijo patyrusį vidurio gynėją Martiną Demichelį ir su juo pasirašė dvejų metų sutartį. „Man City“ už patyrusį argentinietį, kuris nuo 2003 iki 2010 metų žaidė Miuncheno „Bayern“, Ispanijos klubui sumokėjo apie 5 milijonus eurų.

Ilgai lauktu Londono „Arsenal“ naujoku tapo Italijos „Serie B“ komandai priklausantis vartininkas Emiliano Viviano. „Kanonieriai“ vartų sargą metams pasiskolino iš „Palermo“ klubo su galimybe kitą vasarą jo kontraktą išpirkti. Praėjusiame sezone E. Viviano buvo paskolintas „Fiorentina“ klubui, kuriame sužaidė 32 „Serie A“ lygos rungtynes ir daugiau nei trečdalį jų, t.y. 11 kartų, savo vartus išlaikė „sausus“.

Londono komanda yra taip pat labai arti sutarties su Madrido „Real“ saugu Mesutu Ozilu.

„West Bromwich“ klubas pasirašė sutartį su laisvuoju agentu Lee Campu. Patyręs vartininkas su naująja komanda sudarė mėnesio trukmės kontraktą su galimybe jį pratęsti. „West Brom“ naujo vartininko prisireikė po to, kai trauma patyrė ir trims mėnesiams iš rikiuotės iškrito pagrindinis komandos vartų sargas Benas Fosteris.

Londono „Crystal Palace“ klubas iš „Huddersfield Town“ įsigijo jauną ir talentingą gynėją Jacką Huntą. 22-ejų metų futbolininkas su „Palacae“ pasirašė ketverių metų kontraktą. Apie transfero sumą neskelbiama. Tai pačiai Londono komandai „Aston Villa“ pardavė saugą Barry Bannaną. Su škotu pasirašyta trejų metų sutartis. Sandorio suma neskelbiama. Trečiuoju „Crystal Palace“ naujoku tapo iš „Reading“ atvykęs Adrianas Mariappa. Su juo Londono ekipa pasirašė irgi trejų metų kontraktą.

Dar vienas ispanas atvyksta į Swansea City. Klubas informavo, jog jie iš Madrido „Getafe“ metams pasiskolino 22-ejų metų Ispanijos U-21 rinktinės puolėją Alvaro Vazquezą. Į nuomos sutartį įtraukta ir galimybė puolėją po sezono išpirkti.

„Stoke City“ klubas pranešė, kad jie iš Brėmeno „Werder“ įsigijo puolėją Marko Arnautovičių ir su juo pasirašė ketverių metų sutartį. 24-erių metų futbolininkas Austrijos rinktinėje yra sužaidęs 27 mačus ir įmušęs 7 įvarčius. Anglijos klubui jis kainavo apie 2 milijonus svarų sterlingų. Negana to, klubas iš Birmingemo „Aston Villa“ klubo pasiskolino komandoje nepritapusį ir pusmetį nerungtyniavusį saugą Stepheną Irelandą.

Poros futbolininkų atsikračiusi Birmingemo „Aston Villa“ taip pat turi naujoką. Juo tapo iš Romos „Lazio“ klubo įsigytas puolėjas Liboras Kožakas, kuris praėjusiame sezone buvo rezultatyviausias UEFA Europos lygos žaidėjas. Su Anglijos klubu futbolininkas savo ateitį susiejo artimiausiems ketveriems metams.