Nors abiejų komandų strategai prieš rungtynes kalbėjo apie gynybos svarbą, dvikova prasidėjo be žvalgybos. Ričardas Beniušis nestipriu smūgiu galva pirmasis patikrino Pauliaus Pociaus budrumą 2-ąją minutę po Yamadou Keita perdavimo iš dešinės.

Šiauliečiams daug nemalonumų kėlė standartinės aikštės šeimininkų padėtys. Aliaksandras Tiškėvičius iššoko aukščiau už gynėją kampinio metu 13-ąją minutę, tačiau galva smūgiuotas kamuolys praskriejo šalia vartų.

„Šiauliai“ savo puolimą grindė tolimais perdavimais iš aikštės gilumos link Niko Tokičiaus. Puolėjas iš Kroatijos buvo arti įvarčio 21-ąją minutę. Mariui Eltermaniui šuoliu teko palydėti šalia virpsto legionieriaus iš Kroatijos stipriai pažeme pasiųstą kamuolį.

Kėlinio viduryje „Kruoja“ sukūrė pavojingiausią progą. Nerijus Astrauskas įkirto į baudos aikštelę dešiniajame krašte, laiku gavo perdavimą ir liko vienas prieš svečių vartininką. Tačiau puikiai sužaidė laiku vartus palikęs P.Pocius, kuris krisdamas kojomis nukreipė kamuolį kampinį.

Svečiai atsakė gražia kontrataka 29-ąją minutę. Jos smaigalyje atsidūręs Arminas Vaskela pabandė savo laimę smūgiu iš toli, bet pataikė tiesiai į M.Eltermanį.

Prieš pertrauką pasižymėti galėjo Davydas Arlauskis. Gynėjas po Nerijaus Mačiulio baudos perdavimo kamuolį galva pasiuntė virš skersinio.

Antrajame kėlinyje žaidimas išsilygino. Atakavo tai viena, tai kita komanda. Didžiulis vėjas stadione futbolininkams neleido demonstruoti viso savo meistriškumo. 56-ąją minutę „Kruojos“ gynėjai liko labai nepatenkinti arbitro sprendimu nefiksuoti nuošalės N.Tokičiui, kuris, likęs visiškai laisvas, nesitikėjo tokios dovanos ir netaikliai smūgiavo iš toli.

62-ąją minutę dar kartą į žaidimą teko įsijungti M.Eltermaniui ir sugauti pavojingą A.Vaskelos baudos perdavimą. Pavojingai link kamuolio iššokusiam Mantui Fridrikui jį pasiekti pritrūko kelių centimetrų.

Atrodė, kad A.Tiškevičiaus perdavimas 72-ąją minute buvo per stiprus, tačiau pirmas prie kamuolio atskubėjo Giedrius Slavickas, bet, dideliam žiūrovų nusivylimui, labai stipriu smūgiu kaire koja į vartus nepataikė.

Po šešių minučių už galvos griebėsi Klimas Gusočenko. Be priežiūros paliktas saugas po kampinio baudos aikštelėje techniškai susistabdė kamuolį pirmu lietimu, tačiau antruoju smūgiavo tiesiog į vartų vidurį, kur M.Eltermanis sužaidė ramiai ir užtikrintai.

80-ąją minutę plojimų susilaukė P.Pocius, akrobatiniu šuoliu į kampinį atmušęs kamuolį, kuris, atšokęs nuo žemės, jau leidosi į tolimą vartų kampą po labai pavojingo ir klastingo A.Tiškevičiaus smūgio galva.

Dvikovos pabaigoje aikštės šeimininkai pabandė užgulti šiauliečių vartus, tačiau pavojingų momentų nesukūrė.

Rezultatas:

Pakruojo „Kruoja“ – Šiaulių „Šiauliai“ 0:0 (0:0).

„Kruoja“: M.Eltermanis, D.Arlauskis, A.Skroblas, D.Lunskis, D.Strockis, N.Mačiulis, G.Slavickas, A.Tiškevičius, N.Astrauskas, R.Beniušis, Y.Keita (87 min. A.Bagočius).

„Šiauliai“: P.Pocius, J.Raziūnas, M.Fridrikas, E.Pšelenskis, T.Eliošius (74 min. T.Lėščius), K.Gusočenko, T.Birškys (89 min. D.Jankauskas), M.Vorobjovas, A.Vaskela, L.Mušnikovas, N.Tokičius.

Geltonos kortelės: A.Tiškevičius (23), D.Strockis (38), N.Mačiulis (71).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)