Iš viso į mėgėjų turnyro atrankines kovas užsiregistravo net 23 komandos, kurios buvo suskirstytos į rekordinį grupių skaičių – 8.

Pagal Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) direktorės ir vienos „3 už Lietuvą“ organizatorių Audros Ginelevičienės pasiūlytą turnyro formatą į ketvirtfinalio etapą pateko tik grupių nugalėtojai.

Po beveik tris valandas trukusių kovų grupėse paaiškėjo, jog į kitą etapą žengė mėgėjų ekipos pasivadinusios „Vilkija“, „Detransa“, „Ties Riba“, „United“, „Suvalkiečiai“, MKT, „Akli briedžiai“ ir „Draugai“.

Pirmajame mėgėjų turnyro Vilkaviškyje ketvirtfinalio susitikime ginklus surėmė „Vilkijos“ ir „Detransos“ krepšininkai. B grupės nugalėtojai – „Detransos“ vyrukai tik susitikimo pradžioje leido laisviau pasijausti oponentų ekipai ir laimėjo rungtynes rezultatu – 9:6.

Nuožmi kova aikštelėje užvirė tarp mėgėjų „Ties riba“ ir „United“ komandų. Rungtynių pabaigoje dramatišku krepšinio spektakliu virtusi dvikova pasibaigė minimalia „Ties riba“ pergale – 14:13.
Dar vienu pusfinalio dalyviu tapo vyrukai pasivadinę – MKT. Pastaroji ekipa įveikė patriotiškai regiono atžvilgiu pasivadinusių mėgėjų – „Suvalkiečiai“ pasipriešinimą – 12:10.

Paskutinį bilietą į pusfinalį pačiupo linksmai nusiteikusių krepšininkų „Aklų briedžių“ komanda. „Akli briedžiai“ sulaukė rimto iššūkio ketvirtfinalyje ir tik paskutinėmis akimirkomis įveikė „Draugų“ komandą – 9:8.

Dėl vietos mėgėjų turnyro finale Vilkaviškyje pirmieji susigrūmė „Detransos“ ir „Ties riba“ ekipos. Geriausia B grupės komanda visų rungtynių metu išlaikė aukštą žaidimo tempą, kuris buvo neįkandama mįslė „Ties riba“ vyrukams, pralaimėjusiems mačą rezultatu – 11:8.
Pagal panašų scenarijų susiklostė ir antrasis pusfinalio susitikimas tarp MKT ir „Aklų briedžių“ komandų. Puikų puolimą pademonstravę „Aklų briedžių“ krepšininkai lemiamu metu įvėlė varžovus į klampią gynybą ir iškovojo vietą finale – 13:10.

Finalinės rungtynės tapo tikru džiaugsmu vietinei publikai, susirinkusiai pasigrožėti turnyro kovomis. Nuo pat susitikimo pradžios „Detransos“ ir „Aklų briedžių“ ekipos grūmėsi taškas į tašką. Tvirtai sudėti „Detransos“ vyrukai dominavo po krepšiu, tačiau lemiamu metu jų oponentai išplėšė pratęsimą.

Pratęsimo metu abiejų komandų atstovai stojo mesti baudų metimų. Sėkmė ir taiklumas lydėjo „Detransos“ ekipą, kuri iškovojo galutinę pergalę 11:10.

Mėgėjų turnyro nugalėtoją „Detransos“ ekipą į pergales vedė Dainius Popolskis bei broliai Tadas ir Karolis Kvedaravičiai. Po rungtynių vienas iš brolių teigė, jog tapti čempionais padėjo viso turnyro metu naudotas giežtai sustyguotas žaidimo planas.

„Pasirinkome mažiau atakuoti iš tolimesnių distancijų ir daugiau veržtis prie krepšio. Tam išnaudojome turimus privalumus – ūgį bei svorį. Viso turnyro metu ši taktika mums nešė vaisių, neapvylė ir finalinėse rungtynėse. Labai tikimės, kad šios strategijos laikymasis padės nugalėti ir legendas“.

Prieš vilkaviškiečius kovoti pasiryžo šios legendos: Darius Sirtautas, Vaidas Jurgilas, Gintaras Staniulis, o jų gretas papildė 3X3 krepšinio pasaulio čempionas Rolandas Skaisgirys.

Šio intriguojančio susitikimo transliacija per TV3 jau pirmadienį 19.50 val.

Turą „3 už Lietuvą“ organizuoja Lietuvos krepšinio federacija. Karščiausias projekto naujienas ir registracijos anketą rasite naujienų portale DELFI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)