Ji buvo sudaryta iš Lietuvos jaunimo rinktinės trenerio Tomo Masiulio, buvusio žalgiriečio Gintaro Staniulio bei šokliojo Vaido Jurgilo.

Jiems iššūkį mėtė vietos vaikinų A. Pekio, D. Šveikausko, B. Vaškevičiaus bei S. Jasilionio atstovaujama „Wu-Tang“ komanda.

Pradžią ilgai lauktai dvikovai davė Jonavos mero Mindaugo Sinkevičiaus ir jo tėvo – Lietuvos Respublikos susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus – baudų metimo konkursas, po kurio kamuolys atiteko mėgėjams „Wu-Tang“.

Lemiamas rungtynes geriau pradėjo legendos, kurios po V. Jurgilo tritaškio ir T. Masiulio taškų pirmavo 4:0. Vietos krepšininkai pirmus taškus pelnė iki rungtynių pabaigos likus žaisti vos 4 minutes, tuomet rezultatas buvo 5:1.

Rungtynių pabaigoje krepšinio mohikanų trijulė nedalijo dovanėlių ir tik keletą kartų suklydę gynyboje šventė pergalę rezultatu 9:4.
Krepšinio legendų nugalėta „Wu-Tang“ komanda prarado šansą patekti į didįjį mėgėjų turnyro finalą rugsėjo 1-ą dieną bei kovoti dėl pagrindinio prizo – kelionės su verslininku Antanu Guoga į Europos vyrų krepšinio čempionatą Slovėnijoje.

Jausmai dvejopi. Apmaudu, kad pralaimėjome krepšinio legendoms, bet džiaugiamės, jog iki finalo kovos atkeliavome nugalėdami visus priešininkus ir būtent mūsų komanda galėjo po krepšiu pasigalynėti su žvaigždėmis. Save guodžiame, kad koją pakišo po lietaus neišdžiuvusi aikštelė“, – po rungtynių komentavo Benas Vaškevičius.

„Pamenu, kad man pradėjus žaisti krepšinį, tai buvo kiemo aikštelė ir sukrypęs lankas. Su kiemo draugais krepšinį lošdavom ir sniegą nusikasę, ir lietui pliaupiant. Juk futbolas žaidžiamas bet kokiu oru, tai kodėl to paties nepadarius ir su krepšiniu“, – retoriškai klausė V. Jurgilas.

Teisę varžytis dėl įspūdingo prizo gauna tik tos mėgėjų komandos, kurioms pavyksta įveikti iš buvusių profesionalių krepšininkų sudarytas ekipas. Per iki šiol vykusius penkis „3 už Lietuvą“ turus mėgėjai triumfavo du kartus – Kaišiadoryse bei Panevėžyje.

Turą „3 už Lietuvą“ organizuoja Lietuvos krepšinio federacija. Karščiausias projekto naujienas ir registracijos anketą rasite naujienų portale DELFI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)