„3 už Lietuvą“ Panevėžio ture komandos buvo suskirstytos į dvi grupes po keturias komandas. Sužaidus visas varžybas grupės A pirma komanda ir grupės B antra komanda ėjo į naujai formuojamą A pogrupį, o B grupės nugalėtoja ir A grupės antra komanda formavo B grupės pagrindą. Trečias vietas užėmusios komandos traukė burtus, kad sužinotų į kurį pogrupį pateko jos.

Užvirė tikri krepšinio mūšiai, netrūko ir įsikarščiavimų, bei sportinių pasistumdymų, tačiau net ir venose verdančiu krauju kovoję aikštelėje, žaidėjai draugiškai spausdavo rankas ir išsiskirdavo po varžybų. Visos komandos rodė kovingą charakterį ir norą nugalėti, tiesa komanda „Mineralizuoti“ neparodė vyriško charakterio ir patyrę du triuškinančius pralaimėjimus tyliai pasišalino iš čempionato dar prieš lemiamas varžybas, taip savo priešininkams padovanodami lengvą techninę pergalę.

A pogrupį sudarė A grupės nugalėtojai „Simpatukai“, kurie į šį turnyrą atvyko iš Prienų, B grupės antros vietos nugalėtojai „Via Ludus“ ir iš A grupės atėję vyrai, atstovaujantys „Kliovo“ komandai. B pogrupį sudarė grupės nugalėtojai „Likimas aiškus“ ir trečios vietos laimėtojai „Rezus“ bei iš A grupės atėję „AVG Šernai“.

Kai kurios komandos jau buvo susigrūmusios tarpusavyje arba tinkamai susiklosčius grafikui, jau turėjo šansą stebėti savo priešininkus žaidusius kitoje grupėje, tad po trumo apšilimo, kovos netruko vėl užkariauti Panevėžio centrinę aikštę.

A pogrupyje komanda „Kliovas“ po dviejų įtemptų kovų įveikė iš B grupės atėjusius „Via Ludus“ (9:5) ir atsirevanšavo „Simpatukams“ (8:6) užtikrintai žengdami į pusfinalį, kaip savo pogrupio nugalėtojai. Lemiamose varžybose „Simpatukai“ iš kelio nušlavė vienintelę komandą iš B grupės (11:3). „Via Ludus“ turėjo pripažinti, kad savoje grupėje jiems sekėsi geriau ir toliau varžybas jau stebėjo kaip žiūrovai.

B pogrupyje karaliavo komanda „Likimas Aiškus“, prieš tai įveikę priešininkus grupėje, dabar jie nepaliko jokių prošvaisčių savo varžovams ir antrame ture „AVG Šernai“ krito (12:3), o išskirtinai rezultatyviose rungtynėse „Rezus“ buvo palaužti rezultatu 21:9. Lemiamose B pogrupio varžybose bilietą į pusfinalį iškovojo „AVG Šernai“ komandą „Rezus“ įveikę rezultatu 13:7.

Pusfinalio kovose panevėžiečiai parodė neįtikėtinai įtemptas rungtynes. Turbūt net pačios stichijos sunkiai atlaikė tokią įtampą ir žaidėjus nusprendė apraminti pasipylusiu lietumi. Varžybas teko tarpais stabdyti, krepšininkai slidinėjo ir griuvo, tačiau kovojo toliau. Visas rungtynes ėję petys petin komandos „Kliovas“ ir ‚AVG Šernai“ santykius išsiaiškino tik paskutinėmis sekundėmis, kada jaunatviška „Kliovo“ komanda vis dėlto įveikė labiau patyrusius savo varžovus rezultatu 6:5.

Kitas pusfinalis žiūrovams pateikė dar didesnę įtampos dozę. Jau pasibaigus laikui, „Simpatukai“ pirmavo 7:6, tačiau sugebėjo prasižengti priešininkams metant nuo tritaškio linijos, tai suteikė komandai „Likimas Aiškus“ net du baudos metimus. Pirmam skriejus pro šalį, žiūrovai nuščiuvo, galimas pratęsimas jau sklandė ore, tačiau Fortūna nusišypsojo svečiams iš Prienų, nes „Likimas Aiškus“ prametė ir antrą metimą, taip padovanodami bilietą į finalą savo priešininkams.

Ant šlapios dangos finale susigrūmė jau trečią kartą susitinkantys ir po pergalę prieš vieni kitus turintys prieniškiai „Simpatukai“ ir vietiniai panevėžiečiai iš komandos „Kliovas“. Aiastruoliai ūžė, lietus vis dar priminė, mūsų šalies vardo kilmę, tačiau visa įtampa jau buvo iššvaistyta pusfinalyje.

Kaip ant sparnų žaidę „Simpatukai“ turbūt nebenorėjo tampyti likimo už ūsų, kaip jie padarė ankstesnėse varžybose, ir priešininkus sutriuškino rezultatu 14:4. Vienintelė grėsmė užtikrintam Prieniškių triumfui, buvo labai greitai renkamos pražangos, kurios galėjo techninę pergalę padovanoti priešininkams, tačiau limitą – 5 pražangas – susirinkę per pirmas kelias minutes, „Simpatukai“ susikaupė ir pergalės nebepaleido iš rankų.
ntrigą didina ir tai, kad krepšinio aikštelėje Panevėžyje vėl pasirodys Darius Songaila, Giedrius Gustas ir Donatas Slanina.

Turą „3 už Lietuvą“ organizuoja Lietuvos krepšinio federacija. Karščiausias projekto naujienas ir registracijos anketą rasite naujienų portale DELFI.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)