„3 už Lietuvą“ Kaišiadorių ture komandos buvo suskirstytos į tris grupes po tris komandas. Pirmo etapo barjerą peržengė po dvi komandas iš kiekvienos grupės.

Pirma kelialapį į pusfinalį užsitikrino „RS Team“ komanda, įtikinamai nugalėjusi kitas dvi A pogrupio komandas. Iš A pogrupio į pusfinalį žengė komanda „Per ausį“, neturėjusi daug vargo su „Atsarginiais“. Tuo tarpu B pogrupyje tik paskutinėse varžybose paaiškėjo pusfinalio dalyviai. „Iš po vakar“ ir „Policija“ tęsė kovą dėl galimybės susikauti su R. Šiškausku ir kitomis legendomis.

Pusfinalis tik dar kartą patvirtino, jog Kaišiadorys augina puikius krepšinio talentus. Tiek pirmame, tiek antrajame pusfinalyje netrūko kietų pasistumdymų, taiklių tolimų metimų ar efektingų perdavimų. Visgi, „RS Team“ patirtis ir „Per Ausį“ jaunatviškas entuziazmas atvedė šias komandas į atrankos turnyro finalą.

Pirmos finalo dalyvės „RS Team“ komandos kapitonas Arūnas Kavaliauskas atskleidė, jog pirmos dvi jų ekipos pavadinimo raidės yra „Ramūnas Šiškauskas“ trumpinys. Pasirodo, jog vyrai bičiuliaujasi su vienu garsiausių visų laikų Lietuvos krepšininkų.

„RS Team“ varžovė finale – komanda „Per Ausį“. Tai – kaišiadoriškiai, tik ką baigę studijas vaikinai, kiekvieną savaitgalį lankantys savo gimtą miestą, žaidžiantys vietos mėgėjų lygoje. Dar grupės varžybose šios komandos buvo susitikę, tačiau tąkart pergalę rezultatu 7:5 šventė „RS Team“.

Kaišiadorių finalas prasidėjo nervingai. Po pirmų trijų minučių, rezultatas buvo 3:3. Nors iš pirmo žvilgsnio „RS Team“ vyrai buvo fiziškai stipresni, „Per Ausį“ komandos vaikinai veteranams nenusileido nei puolime, nei gynyboje. Rungtynių svarstyklės, per 10 žaidimo minučių keitėsi net aštuonis kartus – į priekį išsiverždavo tai viena, tai kita komanda. Finale abi komandos demonstravo savo taiklumą. Kiekvieną taiklų metimą lydėjo gausūs, aplink aikštelę susirinkusių, kaišiadoriškių šūksniai ir plojimai. Varžybų pabaigoje, po keleto pražangų, į priekį išsiveržę „Per ausį“ vaikinai neleido „RS Team“ prisivyti ir šventė pergalę rezultatu 13:10.

Geriausią „3 už Lietuvą“ turo Kaišiadoryse komandą sudarė Laimonas Alionis, Mantas Meilutis, Tomas Bumblevičius ir Tomas Čiupas. Krepšininkai iškovojo teisę rungtyniauti prieš krepšinio legendas – R. Šiškauską, Vaidą Jurgilą, Gintarą Staniuli bei taiklios rankos savininką, verslininką Antaną Guogą.

„Sportas mūsų rajone užima labai svarbią vietą. Džiaugiuosi, kad „3 už Lietuvą“ projektas atvyko į Kaišiadoris. Tai, ne tik puiki proga vietos krepšininkams pasitikrinti savo jėgas. Tai – šventė visam miestui. Manau, jog itin atkaklios finalinės varžybos tik parodė, jog krepšinio legendų laukia iš ties nelengva kova. Laikysiu kumščius už mūsų jaunimą, linkiu jiems kelionės į Slovėniją“ – kalbėjo Kaišiadorių rajono meras Romualdas Urmilevičius.

Turą „3 už Lietuvą“ organizuoja Lietuvos krepšinio federacija. Karščiausias projekto naujienas ir registracijos anketą rasite naujienų portale DELFI (http://sportas.delfi.lt/3-uz-lietuva/).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)