Įtampa dėl čempiono titulo dviračių treko sprinto finale buvo išlaikyta iki paskutinės sekundės. Daugkartinės pasaulio ir Europos čempionatų prizininkės Simonos Krupeckaitės trenerio ir vyro Dmitrijaus Leopoldo auklėtinis S. Jonauskas lemiamame trečiajame finalo važiavime įveikė Naujosios Zelandijos atstovą Džeremį Presburį rezultatu 2:1. Bronzos medalis šioje rungtyje atiteko Rusijos atstovui Vladislavui Fedinui.

„Pati šio čempionato pradžia buvo sunki, tačiau vėliau Svajūnas įsivažiavo. Jis pasitikėjo savo jėgomis ir šiandien išsipildė jo svajonė“, – netrukus po pergalingo S. Jonausko važiavimo pasaulio pirmenybėse komentavo jo treneris D. Leopoldas.

S. Jonauskas dviračių sportu užsiima dar tik dvejus metus, o treką pasirinko dar vėliau. Šiais metais vaikinas pirmą kartą savo sportinėje karjeroje semiasi patirties aukščiausio lygio čempionatuose.

Kvalifikacinėse šio čempionato sprinto atrankos varžybose lietuvis užėmė ketvirtąją vietą – 200 m numynęs per 10,612 sekundės jis aplenkė 37 varžovus. Praėjusį ketvirtadienį dviratininkas startavo ir keirino rungtyje ir užėmė 9-ą vietą iš 32-ų dalyvių.

S. Jonauskas – vienintelis Lietuvos atstovas šiame pasaulio čempionate, lemiamu važiavimu šiandien užbaigęs savo

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)