Pasiilgo medalių ir pergalių

„Paplūdimio tinklinyje namų sienos labai retai padeda – žaidžiant tinklininkai paprasčiausiai nemato ir negirdi žiūrovų palaikymo“, – paaiškino Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) prezidentas Marius Vasiliauskas.

Vis dėlto jo ir Tado Donėlos treniruojamam Lietuvos merginų duetui tribūnų pagalbos gali nė nereikėti: M. Povilaitytė ir I. Dumbauskaitė laikomos vienomis sekmadienį finišuosiančių Europos jaunimo (iki 20 metų) pirmenybių favoričių.

Jau pernai varžydamosis su vyresnėmis varžovėmis lietuvės šios amžiaus grupės čempionate pasipuošė bronza. Nors sezonas kol kas joms nesiklosto sėkmingai – įkėlusioms kojas į suaugusiųjų tinklinį Lietuvos atstovėms dar sunku konkuruoti su elito žaidėjomis – atsigriebti Vilniuje gyvenančios tytuvėniškė ir klaipėdietė žada aikštyne, kuriame nuolat treniruojasi šiltuoju metų laiku.

„Kokie tikslai? Noriu medalių“, – žodžių į vatą nevyniojo I. Dumbauskaitė.

Federacijos pozicija – ne tokia kategoriška, tačiau lūkesčiai taip pat dideli.

„Norime, kad pirmoji mūsų merginų pora patektų į geriausių šešetą, vaikinų duetas – į aštuonetą, o likę sportininkai įveiktų grupės varžybų barjerą“, – vardijo M. Vasiliauskas.

Lietuvai čempionate iš viso atstovaus keturios poros. Be M. Povilaitytės ir I. Dumbauskaitės, turnyre varžysis Urtė Andriukaitytė ir Simona Vaičiukynaitė, Lukas Každailis ir Arnas Rumševičius bei Matas Navickas ir Edvinas Vaškelis. Tiek vaikinų, tiek merginų varžybose, kurios vyks aikštyne prie Baltojo tilto, dalyvaus po 32 komandas iš 28 valstybių.

Dirbtinis apšvietimas – daugeliui neįprastas

Pirmenybių dalyviai turėtų su nerimu dairytis į meteorologų prognozes: jei pastarieji neapsirinka, artimiausiomis dienomis termometro stulpelis gali šauti net iki 35 laipsnių Celsijaus padalos.

Tačiau M. Povilaitytė ir I. Dumbauskaitė kaitros nebijo – priešingai.

„Tikimės, kad varžoves karščiai nukamuos greičiau nei mus“, – šypsojosi I. Dumbauskaitė.

„Monikai ir Ievai karštis labai patinka. O šiaip čia paplūdimio tinklinis. Būna ir 10 laipsnių, būna ir 30 – nieko tokio“, – sakė M. Vasiliauskas.

Jis vylėsi, kad auklėtinių pranašumu taps ir jaunimo paplūdimio tinklinio varžybose neįprastas dirbtinis apšvietimas, sumontuotas prie centrinės aikštės. Savo mačus šeimininkės turėtų žaisti jau sutemus – nuo 22.00 val. vakaro.

„Paprastai varžybos vyksta dieną, daugelis svečių gali būti nepratę žaisti šviečiant lempoms. Tai gali turėti šiokios tokios įtakos“, – pastebėjo LTF vadovas.

Tiesa, ir pačios lietuvės retai treniruojasi vėlai vakare, o prieš čempionatą tai darė tik kartą.

Taktinis manevras

Paradoksalu, tačiau pirmenybes M. Povilaitytė ir I. Dumbauskaitė pradės kaip antroji Lietuvos komanda. Pirmasis reitingas sąmoningai suteiktas U. Andriukaitytei ir S. Vaičiukynaitei, kurioms grupių etape dėl to turėtų tekti kiek silpnesnės oponentės.

„Sukeitėme reitingą, nes norime, kad Monika ir Ieva turnyrą pradėtų su rimtomis varžovėmis. Patirtis rodo, kad taip joms geriau įsivažiuoti. Šiaip ar taip, jos pakankamai pajėgios, kad nugalėtų bet kurią porą šiame čempionate – tai ir reikės padaryti“, – aiškino M. Vasiliauskas.

Pagrindinėmis lietuvių konkurentėmis laikomos Lenkijos, Vokietijos, Rusijos, Šveicarijos ir Austrijos atstovės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją