Penktadienį lietuviai 2:4 nusileido Portugalijos rinktinei.

„Visada apmaudu pralaimėti, bet aš visada sakau, kad galime pralaimėti. Svarbu, kaip pralaimėti. Šiandienos pralaimėjimas neleidžia nuleisti rankų ir verčia mus dirbti toliau. Portugalų ekipa labai stipri, o mes neturime daug lygiaverčių keitimų, du pagrindiniai žaidėjai gavo traumas, o mums paprasčiausiai pritrūko jėgų. Įvarčiai krito būtent dėl nuovargio“, - spaudos konferencijoje kalbėjo A. Vingilys.

Apibendrindamas visą turnyrą A. Vingilys pripažino, kad tai buvo neįkainuojama patirtis jauniesiems futbolininkams.

„Didžiausias mūsų laimėjimas – žiūrovai ir sirgaliai. Tai fantastiška, kai praleidus keturis įvarčius žiūrovai mus taip palaiko. Manau, tai visam gyvenimui išliks žaidėjų atmintyje. Mes nepatekome į kitą etapą, tačiau tai mums buvo didžiulis didžiulis žingsnis į priekį“, - teigė A. Vingilys.

Treneris taip pat nerado priežasties, kodėl visos trejos rungtynės prasidėdavo įvarčiais į lietuvių vartus.

„Nuo klaidų niekas nėra apsaugotas. Gal tik pirmose rungtynėse koją pakišo jaudulys“, - sakė A. Vingilys.

Lietuviams A grupės varžybose teko itin galingi varžovai, tačiau su visais šeimininkai kovojo garbingai.

Pirmoje dvikovoje lietuviai 2:3 nusileido olandams, antrose – 0:2 turėjo pripažinti ispanų pranašumą, o penktadienio vakarą A. Vingilio auklėtiniai 2:4 pralaimėjo Portugalijos bendraamžiams.

Čempionato pusfinalyje Serbija kovos su Portugalija, o Ispanija jėgas išbandys su Prancūzija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)