Tačiau šie ypatingi prizai nėra lengvai pasiekiami, mat norėdami laimėti, užkietėję krepšinio fanai bursis į keturių žmonių komandas ir dvylikoje Lietuvos miestų rungsis dėl galimybės patekti į finalo etapą.

„Tai tik lengva dalis. Peržengusieji pirmą turą, pirštinę mes Lietuvos krepšinio legendoms. Visi žinome, kad kiekvienas lietuvis yra geriausias krepšinio ekspertas, treneris ir žaidėjas. Projekto dalyviams teliks tai įrodyti po krepšiu kovojant su Eurelijumi Žukausku ar bandant atsilaikyti prieš Ramūno Šiškausko atakas“, – sakė LKF generalinis sekretorius M. Balčiūnas.

Turo organizatoriai skelbia pirmus tris miestus, kuriuose virs krepšinio trys prieš tris aistros: turas prasidės Kėdainiuose, vėliau kelsis į Alytų ir į Kaišiadoris.

Nevėžį apglėbę Kėdainiai, dažniausiai nėra linksniuojami kaip miestas, turintis gilias krepšinio tradicijas, tačiau vietiniai krepšinio gerbėjai garsėja savo atsidavimu. Tai įrodė ir pirmos registracijos į „3 už Lietuvą“ dienos, kai be didžiųjų miestų, Kėdainiai neapleido aktyvumo aukštumų.

„Šis miestas puikiai tiko vykdomam projektui, nes nacionalinė krepšinio ekipa būtent Kėdainiuose pradės draugiškų pasiruošimo rungtynių ciklą, kartu su juo startuos ir organizuojamas kovų trys prieš tris turnyras“, – teigė M. Balčiūnas.

Turas „3 už Lietuvą“ siekia ne tik kartu suburti visus lietuvius, sergančius krepšinio liga, bet ir parodyti, kad krepšiniu gyvenama ne vien Kaune ar Vilniuje. Galbūt šis projektas padės Kėdainiuose atrasti daugiau tokių jaunų talentų, kaip perspektyvus jaunių rinktinės lyderis ir tikras kėdainiškis Justas Tamulis.

Alytus turi gilias krepšinio tradicijas ir yra išauginęs ne vieną šio sporto žvaigždę. Alytaus krepšinio charakterį puikiai simbolizuoja olimpinių žaidynių bronzos laureatas Tomas Pačėsas, o Jurgita Štreimikytė-Virbickienė įrodo, kad Alytaus moterys kovingumu aikštelėje nenusileidžia vyrams. Be to, Alytus savo atsidavimą įrodė surengdamas vieną iš 2011 metų Europos krepšinio čempionato etapų.

Tarp Vilniaus ir Kauno įsikūręs ir tik per 8 tūkstančius gyventojų turintis Kaišiadorių miestas į Lietuvos krepšinio istoriją jau yra „įnešęs“ Ramūną Šiškauską. Karjerą baigęs sportininkas iki dabar jaučia šiltus jausmus savo gimtajam miestui, o jo gyventojai tebemyli krepšinį.

Nedideliame Kaišiadorių mieste turas „3 už Lietuvą“ turėtų būti gaivaus oro gūsis visiems miesto krepšinio fanams bei puiki proga kovoti su savo miesto pažiba – R. Šiškausku.

„Kiekvienas lietuvis žino, jog krepšinis – tai ne vien sportas, kurio istorijoje Lietuvos vardas yra įrašytas aukso raidėmis, kartu tai yra simbolis, kuris suvienija tautą ir priverčia tris milijonus širdžių plakti oranžinio kamuolio ritmu. Mes džiaugiamės, kad galime prisidėti sutelkiant krepšinio entuziastus ir suteikti galimybę tiek jaunam, tiek senam įrodyti, ką jie sugeba krepšinio aikštelėje. Kaišiadoriškiams bus didelė garbė akis į akį susitikti su tikromis krepšinio legendomis“, – kalbėjo Kaišiadorių savivaldybės meras Romualdas Urmilevičius.

Registracija į turą „3 už Lietuvą“ vyksta portale DELFI.

Registruokite savo komandą čia!

Registracijos taisyklės:

3x3 krepšinio varžybose dalyvaujančios komandą sudaro keturi žaidėjai, jų amžiaus suma negali būti mažesnė nei 80 metų. Juk ir Lietuvos krepšinis ką tik šventė 80-metį.

Registruojant komandą privaloma nurodyti komandos pavadinimą, miestą bei kapitoną.

Registruojant kiekvieną iš komandos narių būtina nurodyti žaidėjo: vardą, pavardę, gimimo datą bei užsiėmimą.

Vienai komandai galima dalyvauti tik viename, gimtojo miesto etape.

Komandos nariai negali būti profesionalūs krepšininkai, rungtyniaujantys ar rungtyniavę pagrindinėse Lietuvos krepšinio lygose - LKL ir NKL - bei gaunantys pajamas iš krepšinio.

Užsiregistravusios komandos nariai sutinka su renginio nuostatais ir rungtynių taisyklėmis, kurios bus paskelbtos vėliau.

Akcijos Organizatorius pasilieka teisę keisti akcijos taisykles ir įsipareigoja apie tai iš anksto paskelbti internetiniame puslapyje.

Akcijos dalyviai, registruodamiesi akcijai, sutinka, kad jų pateikti asmens duomenys būtų tvarkomi akcijos organizavimo bei vykdymo tikslais, įskaitant naujienlaiškių gavimą, akcijos dalyvių viešą paskelbimą, statistikos bei kitais teisės aktų leidžiamais atvejais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)