Čempionato išvakarėse surengtoje spaudos konferencijoje rinktinių strategai džiaugėsi, kad dalyviams sudarytos geros sąlygos ir belieka laukti įdomios kovos.

Sieks įrodyti savo vertę

Lietuvos rinktinė žais A grupėje kartu su Olandijos, Ispanijos, ir Portugalijos rinktinėmis.

„Nors ir esame laikomi grupės autsaideriais, stengsimės įrodyti, jog esame verti čia būti ir žaisti. Kiekvienose rungtynėse stengsimės iš visų jėgų, - kalbėjo lietuvių treneris Antanas Vingilys. - Namų sienos turėtų padėti, bet būna ir atvirkščiai. Žaidėjai gali perdėtai jaudintis, jog žaidžia namuose. Tačiau ruošiamės, kad taip neatsitiktų."

Pirmose rungtynėse lietuviai susitiks su Olandijos komanda. Pasak olandų trenerio Wimo van Zwamo, jis nesitiki lengvos kovos.

Su Lietuva esame žaidę, taip žiūrėjome vaizdinę medžiagą, pagal ją ir ruošėmės. Jaučiamės gerai pasiruošę, tačiau tai bus sunkios rungtynės, - kalbėjo W.van Zwamas - Nors ir tikimės laimėti, tam prireiks daug jėgų. Lietuvos rinktinė sugeba gerai pereiti iš gynybos į puolimą, turi bent vieną labai gerą vidurio saugą ir puolėją."

Komandos džiaugėsi sąlygomis

Į Kauną šią savaitę susirinkusios futbolininkų delegacijos liko patenkintos sutikimu ir suteiktomis sąlygomis. „Tikrai jaučiame, jog organizuojant čempionatą buvo įdėta daug pastangų. Buvome labai šilti priimti, su mumis elgiasi labai maloniai ir padeda kiek gali", - sakė ispanų strategas Luisas de la Fuente.

„Esame labai patenkinti tuo, ką čia radome - tiek transportu, tiek apgyvendimu. Viskas vyksta labai sklandžiai", - teigė Portugalijos rinktinės treneris Emilio Peixe.

Lietuvos U-19 futbolo rinktinės treniruotė

Daug lems pirmosios rungtynės

Kitoje čempionato grupėje susirungs Europos vicečempionė Prancūzija, Turkijos, Gruzijos ir Serbijos ekipos.

„Esame labai laimingi galėdami dalyvauti čia Visos komandos turi dideles ambicijas todėl išvysime daug gražių rungtynių. Čempionatas bus puikus", - teigė buvęs ilgametis Jugoslavijos rinktinės saugas Ljubinko Drulovičius.

Čempionate kartu su Lietuva debiutuos ir Gruzijos rinktinė. „Mūsų žaidėjai yra jauni, todėl labai svarbu yra būti čia, žaisti ir įgyti patirties. Bet taip pat norėtųsi patekti į kitą etapą. Abu dalykai vienodai svarbūs", - sakė gruzinų vairininkas Giorgi Tsetsadze.

Paklausti apie pirmųjų rungtynių svarbą, visų komandų treneriai pripažino, jog nuo jų gali daug kas priklausyti. „Pirmosios rungtynės yra bene svarbiausios. Jeigu jas laimi arba bent nepralaimi, įgauni pasitikėjimo, kurio dėka gali sėkmingai judėti pirmyn. Pergalė atidaro duris į kitą etapą", - kalbėjo prie Turkijos rinktinės vairo neseniai stojęs praeityje žinomas saugas Okanas Burukas.

Grupės favoritai bus laikomi prancūzai, kurie jau du kartus tapo Europos U-19 čempionas. „Patekimas čia reiškia, kad šie žaidėjai yra Prancūzijos futbolo ateitis. Bus įdomu žaisti tokioje grupėje ir iš šio čempionato tikimės pasisemti visko ko geriausio. Laimėjimas pradžioje įkvėptų komandai pasitikėjimo savo jėgomis", - teigė Prancūzijos U-19 rinktinės treneris Francis Smerecki.

Europos U-19 čempionato grupių etapo pirmosios rungtynės:

Liepos 20 d. (šeštadienis)
Marijampolės futbolo klubo stadionas, 17:00
Serbija-Turkija

Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadionas, 18:30
Lietuva-Olandija

Alytaus miesto stadionas, 19:00
Gruzija-Prancūzija

Marijampolės futbolo klubo stadionas, 21:15
Ispanija-Portugalija

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)