Į pirmąsias treniruotes Donatą atvedė tėtis, kai vaikinui buvo septyneri. Pradėjęs žaisti futbolą gimtojoje Kretingoje, vėliau Donatas įgūdžius tobulino Nacionalinėje futbolo akademijoje (NFA) Kaune. „Patekti į NFA nebuvo sunku, nes labai norėjau čia žaisti“, - atskleidžia atkaklumu ir kovingumu pasižymintis saugas.

Vėliau sekė karjera profesionaliuose Lietuvos klubuose. Praėjusio sezono pradžioje D. Kazlauskas žaidė už Vilniaus „Žalgirį“. Būtent su šia ekipa futbolininkas iškovojo Lietuvos taurę.

Dabar vaikinas gina vieno iš „SMSCredit.lt A lygos" čempionato favoritų Klaipėdos „Atlanto" garbę. Donatas tikina, kad jam patinka žaisti uostamiesčio ekipoje: „Mūsų stiprybė - komandos vieningumas ir puiki atmosfera. Norėjau išvažiuoti žaisti į užsienį, tačiau supratau, jog man gera būti „Atlanto" komandos nariu“.

D. Kazlauskas Lietuvos čempionate sužaidė septyniolika rungtynių, kurių metu įmušė 3 įvarčius: „Džiugu, jog aikštelėje praleidžiu daug laiko, tačiau nesu visiškai patenkintas pelnytų įvarčių skaičiumi“.

Šiuo metu futbolininko troškimas yra pelnyti kuo daugiau įvarčių Europos U-19 futbolo čempionate. Pirmenybėms rinktinė ruošėsi ne tik Lietuvoje, bet ir Lenkijoje. Tiesa, Donatas dalyvavo ne visose Lietuvos rinktinės stovyklose, nes tuo pačiu metu žaidė ir uostamiesčio komandoje: „Sužaidžiau daug rungtynių, tad fiziškai esu stiprus. Tiesiog reikia palaikyti sportinę formą“.

Futbolininkas džiaugiasi, jog Lietuvos rinktinė rungsis laikinojoje sostinėje: „Smagu, jog žaisime Kaune. Stadionas labai jaukus, beje, būtent čia esame laimėję daug svarbių rungtynių". Anot D. Kazlausko, visi ekipos nariai yra pasiruošę itin gerai: „Jei vertintumėme kiekvieną žaidėją individualiai, mūsų rinktinė - labai stipri“.

Kovai nusiteikęs jaunuolis nebijo net lyderiais laikomų ispanų šturmo: „Mūsų komanda dega entuziazmu. Galbūt mums pavyks pakartoti šiemet Konfederacijų taurėje matytą dvikovą, kai favoritais laikyti ispanai buvo nublokšti namuose žaidusių brazilų užsispyrimo. Tikiu, kad galime kovoti ir finale“.

Vaikinas atskleidžia, jog jo prietaras - įžengti aikštelėn dešine koja, tačiau svarbiausia pasirūpinti gera šukuosena. „Nežinau, ar ji pagelbėja aikštelėje, tačiau tikrai padeda fotoaparatų apsupty",- juokauja D. Kazlauskas.

Stebėti ir palaikyti Lietuvos rinktinę atvyks didelis būrys Donato artimųjų ir draugų. Jaunuolis tikisi, kad būtent namų sienos gali tapti varančiąja šeimininkų jėga.

Pirmąsias rungtynes Lietuvos U-19 rinktinė žais šeštadienį, liepos 20-ąją, su Nyderlandų rinktine. Europos U-19 čempionatas Kaune, Alytuje ir Marijampolėje vyks iki rugpjūčio 4-osios. Bilietus ir abonementus į čempionatą platina „Bilietai.lt“.