„3 už Lietuvą“ – neeilinė proga vėl suvienyti Lietuvą prieš lemiamas kovas Europos vyrų krepšinio čempionate Slovėnijoje. Lietuvos žmonės, o pirmieji – kėdainiečiai, galės įrodyti, kad jie gali būti ne tik neklystantys krepšinio ekspertai prie televizijos ekranų, bet ir pajėgūs žaidėjai krepšinio aikštelėje.

„Vietos verslininkų iniciatyva į Kėdainius atkeliauja du nuostabūs krepšinio renginiai – Lietuvos rinktinės pirmosios draugiškos varžybos su Belgija ir projekto „3 už Lietuvą“ turas, kuriame krepšinio mėgėjai turės galimybę išbandyti jėgas prieš profesionalią karjerą baigusius krepšininkus“, – teigė vienas iš turo organizatorių, LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Tautos iššūkį pasiruošę priimti savo laiku Lietuvos vardą garsinę krepšininkai: Arvydas Sabonis, Ramūnas Šiškauskas, Rolandas Skaisgirys, Gintaras Einikis, Romanas Brazdauskis, Eurelijus Žukauskas, Tomas Pačėsas, kiti.

„Žurnalistas Edmundas, stalius Petras, inžinierius Vytautas, ar mokytoja Agnė, kurie iki šiol mėgo daugiau komentuoti krepšinį, o ne jį žaisti, galės išmėginti jėgas atrankiniame krepšinio 3X3 turnyre, kurio nugalėtojai gaus teisę žaisti su tikrais krepšininkais. O nugalėję ir juos pateks į projekto finalą, vyksiantį rugsėjo pirmą dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje. Mūsų darbas – ne tik pažadinti krepšinio aistras, sutelkti visus sirgalius, bet ir keliaujant per Lietuvą parodyti jos miestelių grožį, paprastų žmonių atsidavimą krepšiniui“, – apie projektą pasakojo turo transliacijų prodiuseris Edmundas Jakilaitis.

Turas „3 už Lietuvą“ iš viso aplankys 11 šalies miestų ir miestelių. Iš kiekvieno jų TV3 rodys reportažus, pristatys kiekvieną turnyro nugalėtoją. Turo pradžia – Kėdainiuose, o finišas – Kaune. Būtent čia Lietuvos rinktinė žais paskutines draugiškas varžybas su Gruzija, jiems bus surengtos išlydėtuvės į „EuroBasket 2013“ kovas. Paskutinių draugiškų rungtynių pertraukos metu TV3 televizija tiesiogiai transliuos turo „3 už Lietuvą“ finalą. Komandos nugalėtojos laukia išskirtinis prizas – kelionė į Europos krepšinio čempionatą Slovėnijoje, kartu su asmeniniu gidu Antanu Guoga.

Kėdainiai intensyviai ruošiasi krepšinio šventei. Jau rugpjūčio pirmosiomis dienomis šiame mieste duris atvers, prieš metus pradėta statyti, naujutėlė 2,5 tūkst. lankytojų talpinsianti Kėdainių sporto arena.

„Lygiai prieš metus buvo įkastas pirmasis akmuo. Šiandien dėl nuoseklaus ir pavyzdinio rangovų darbo jau turime pastatytą areną, kurioje atliekami paskutiniai apdailos ir tvarkymo darbai“, – kalbėjo Arnas Argustas, Kėdainių rajono savivaldybės atstovas.

Kėdainių miestą iki šiol Lietuvos krepšinyje garsino „Nevėžio“ komanda. Nuo 1992 m. gyvuojantis klubas šių metų LKL sezone ketvirtfinalį suklupęs prieš Kauno „Žalgirį“ liko aštuntas. Komandoje yra žaidę tokie garsūs krepšininkai kaip Jonas Mačiulis, Vidas Ginevičius, Simonas Serapinas, Giedrius Aidietis. Klubo direktorius Karolis Kalvaitis teigė, kad praėjęs sezonas buvo finansiškai sudėtingas ne tik Kėdainių „Nevėžiui“ bet ir kitoms LKL komandoms.

„Artėjantį sezoną pasitinkame optimistiškai, nes jau turėsime namų areną, kurioje šeimininkausime ne tik mes, bet ir ištikimiausi komandos gerbėjai. Be to, šios vasaros krepšinio renginiai Kėdainiuose leidžia tikėtis, kad gerbėjų pajėgos bus maksimaliai sutelktos“, – teigė Kėdainių krepšinio klubo direktorius Karolis Kalvaitis.

Registracija į turą „3 už Lietuvą“ Registracijos anketą galite rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)