S. Jonauskas jaunių sprinto lenktynių finale tik po atkaklios kovos 1:2 nusileido vokiečiui Maximilianui Dornbachui. Kvalifikacinėse varžybose S. Jonausko laikas buvo geriausias iš visų čempionato dalyvių, o ir finale M. Dornbachui pralaimėta tik po atkaklios kovos: vaikinas iš pradžių netgi pirmavo 1:0. Pats S. Jonauskas sako prieš varžybas slapčia tikėjęsis medalio.

"Žinoma, labai jaudinausi prieš čempionatą. Vis dėlto pirmos tokio lygio varžybos. Labai norėjau gerai pasirodyti. Daug treniravausi ir tikėjausi medalio", - teigia S. Jonauskas.

Jaunąjį talentą išugdęs D. Leopoldas pažymi, kad jis šiame sporte prasimušė ypatingai greitai - dviračių sportu vaikinas, kilęs iš Skuodo rajono, užsiima tik dvejus metus, o treką pasirinko dar vėliau. Europos jaunių čempionatas S. Jonauskui buvo apskritai pirmasis aukščiausio lygio turnyras, todėl ir jo vardas daugeliui Lietuvos sporto mėgėjų dar nėra žinomas.

"Svajūnas iš tikrųjų labai greitai užaugo. Mes kartu su juo treniruojamės tik kiek daugiau negu metus. Jis sparčiai progresuoja nuo pat pradžių ir dar nesustojo progresuoti, savo galimybių ribų tikrai nepasiekė. Jis yra stiprus, galingas vaikinas, tai, kad rimtai dviračių sportu užsiimti pradėjo neseniai, jam problemų nesukelia. Jis turi charakterį ir kovoja iki galo", - pasakoja D. Leopoldas.

Paklaustas, kodėl pasirinko būtent dviračių treką, S. Jonauskas nedaugžodžiauja - sako, kad pabandė, jam patiko ir pasiliko.

"Pradėjau sportuoti prieš pora metų. Prieš tai tik neprofesionaliai, savo malonumui su dviračiu gimtajame kaime važinėjau. Man pasiūlė, pakvietė sportuoti dviračius, pabandžiau. Plente nelabai sekėsi, tai pabandžiau treką. Ten pradėjo gerai sektis, man patiko, tai ir likau. Esu labai dėkingas treneriui, jis labai geras. Daug man padeda. Su juo man pavyksta rasti bendrą kalbą, mes vienas kitą puikiai suprantam", - pasakoja S. Jonauskas.

Dabar vaikino laukia naujas iššūkis - pasaulio jaunių dviračių treko čempionatas, kuris vyks rugpjūtį. D. Leopoldas vaikino pasirodymo šiame čempionate prognozuoti nenori ir sako, kad gerai būtų, jog jis pagerintų savo asmeninį rekordą ir pasirodytų kuo geriau. Pats S. Jonauskas taip pat sako, kad nežino, ko tikėtis, bet nori pasirodyti kuo geriau. O nuo kitų metų S. Jonauskas ims dalyvauti suaugusiųjų dviračių treko varžybose.

S. Krupeckaitė, stebėjusi jaunojo dviratininko karjerą nuo pačios pradžios, prognozuoja, kad vaikinas nepasimes ir pakilęs į aukštesnį lygį. Ji sako, kad ir sėkmingas jo pasirodymas Europos čempionate jai nebuvo staigmena.

"Negaliu pasakyti, kad Svajūnas mane būtų labai nustebinęs, nes mačiau, kaip jis ruošiasi čempionatui, ir žinojau, kad jis gali daug. Aišku, tai pirmasis tokio lygio startas jo karjeroje, ir todėl klaustukų buvo daug. Niekada negali žinoti, kaip sužais žmogaus psichologija, kiti veiksniai, bet Svajūnas treniravosi sunkiai, Dmitrijus matė jo perspektyvą ir ambicijas. Pagal rezultatus, kuriuos jis dabar rodo, manau, kad jam nekils problemų kylant į aukštesnį lygį. Jo kūno sudėjimas, struktūra labai tinka būti sprinteriu, jis yra ambicingas ir turi daug galimybių tobulėti", - teigia S. Krupeckaitė.

Sėkmingas S. Jonausko, iš Skuodo rajono atvykusio į Panevėžį pas D. Leopoldą mokytis dviračių sporto paslapčių, pasirodymas - ir jo trenerio kompetencijos įrodymas, pažymi S. Krupeckaitė. Ji teigia mananti, kad Lietuvai geriau turėti dvi-tris dviračių sporto žvaigždes negu daug vidutiniokų.

"Tokie geri vaikino pasiekti rezultatai - įrodymas, kad Dmitrijus sėkmingai dirba, išugdo gerus talentus. Yra ir kitų talentingų jaunuolių, kurie pas jį treniruojasi ir gali daug pasiekti. Lauksime jų pasirodymų tolesnėse varžybose", - sako dviratininkė.

Sėkmingai Europos dviračių treko čempionate pasirodė ir Vaida Pikauskaitė, jaunimo merginų asmeninėse 3 km persekiojimo lenktynėse likusi ketvirta, o taškų lenktynėse užėmusi penktąją vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)