Nuo pat dvikovos pradžios škotas ėmė demonstruoti pranašumą. Laimėjęs pirmąjį setą 6:4, antrame atsiliko net 1:4, tačiau sugebėjo atsitiesti ir išplėšti pergale antrame sete 7:5. Permainingame trečiame sete N. Džokovičiui vėl buvo pavykę susigrąžinti pranašumą (4:2), tačiau A. Murray'us nepasidavė ir iškovojo pirmąjį savo Vimbldono nugalėtojo titulą.

„Sveikinu A. Murray'ų. Jis nusipelnė šios pergalės, nes žaidė fantastiškai! Sveikinu visą šalį, žinau, kiek daug jai ši pergalė reiškia“, – sakė N. Džokovičius. „Žinojau, kad A. Murray'us patyrė didelį spaudimą. Bet jis susitvarkė. Man buvo garbė su juo žaisti finale“, – čempioną gyrė serbas.

„Pernai pralaimėtas finalas buvo vienas sunkiausių mano karjeros etapų. Šiais metais pagaliau pavyko nugalėti. Esu be galo laimingas. Žaidžiau prieš Novaką daug kartų, žinau, kad net ir pralaimėjęs jis atsities, kaip ir visuomet“, – sakė A. Murray'us. „Visi norėjo matyti britą laimint Vimbldoną. Tikiuosi, jog jūs mėgavotės tuo, ką šiandien pasiekiau. Tikrai labai stengiausi!”, – ošiančioms tribūnoms sakė škotas.

Mačą centriniame korte, kuris truko 3 valandas ir 9 minutes, stebėjo 15 tūkstančių žiūrovų. A. Murray'us atliko net 9 neatremiamus smūgius (ace'us), tuo tarpu N. Džokovičius tik keturis.

Naujasis čempionas tapo pirmuoju britu, triumfavusiu Vimbldone nuo 1936 m., kai čia pergalę iškovojo Fredas Perry.

Kartu su pagrindiniu prizu vyrų vienetų varžybų nugalėtojui atiteko 2000 ATP reitingo taškų bei 1,6 mln. svarų čekis.

Mačo eiga:

A. Murray'us jau pirmame geime turėjo tris progas laimėti N. Džokovičiaus padavimą, tačiau serbas to neleido padaryti. Tačiau trečiame geime škotas ir vėl kabinosi už varžovo padavimo, šį kartą sėkmingai – 2:1. Tačiau N. Džokovičius jau kitame geime atsakė tuo pačiu ir išlygino rezultatą – 2:2. A. Murray'ui septintame geime ir vėl pavyko susigrąžinti pranašumą – 4:3. Škotas persvaros neatidavė ir laimėjo pirmą setą 6:4.

Antro seto pradžioje geriau sekėsi N. Džokovičiui. Serbas ketvirtame geime išsiveržė į priekį 1:3. Tačiau šeštame geime pirmoji pasaulio raketė pats prisidarė bėdos – padarė dvigubą klaidą ir prarado savo turėtą panašumą – 4:3 prieš paduodant A. Murray'ui. Esant lygiam rezultatui 5:5 N. Džokovičius pradėjo karščiuotis, bandė ginčytis su teisėjais, ar varžovo kamuoliukas tikrai lietė liniją, tačiau jau buvo išnaudojęs visus šansus tai patikrinti. A. Murray'us pasinaudojo serbo susierzinimu ir laimėjo jo padavimą – 6:5, o galop ir antrą setą – 7:5.

Trečiame sete A. Murray'us nemažino apsukų – atliko break pointą jau pirmame geime, laimėjo savo padavimą ir artėjo prie pergalės – 2:0. Bet N. Džokovičius čempiono karūnos lengvai atiduoti neketino ir atsakė tuo pačiu: 3:2. Tuomet N. Džokovičius laimėjo dar vieną škoto padavimą – 4:2. Visgi A. Murray'us dar kartą parodė ryžtą ir išlygino pusiausvyrą – 4:4. Daugiau staigmenų serbui nepavyko paruošti – A. Murray'us laimėjo dar vieną varžovo padavimą, nervingame dešimtame geime apgynė savąjį ir laimėjęs setą 6:4 tapo Vimbldono čempionu.

Primename, kad moterų vienetų turnyro finale šeštadienį triumfavo 28-erių metų prancūzė Marion Bartoli (WTA-15), rezultatu 6:1, 6:4 įveikusi turnyro sensacija tapusią 23-ejų metų vokietę Sabine Lisicki (WTA-24).

Vimbldono teniso turnyro vyrų dvejetų varžybų finale po metų pertraukos vėl triumfavo amerikiečiai broliai dvyniai Bobas ir Mike‘as Bryanai 3:6, 6:3, 6:4, 6:4 palaužę kroato Ivano Dodigo ir brazilo Marcelo Melo porą.

Nugalėjęs Vimbldone vienas sėkmingiausių visų laikų tenisininkų duetų pasiekė įspūdingą rekordą: tapo pirmąja dvejetų pora, kuriai tuo pačiu metu priklauso visi „Didžiojo kirčio“ čempionų trofėjai bei olimpinis auksas. Broliai Bryanai triumfavo 2012 m. Londono olimpiadoje, 2012 m. „US Open“, 2013 m. „Australian Open“ ir 2013 m. „French Open“.

Iš viso jie jau yra laimėję net 91 dvejetų titulą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)