Pristatyme dalyvavo KKSD vadovas Klemensas Rimšelis, Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė ir 2000 metų Sidnėjaus olimpinių žaidynių čempionė Daina Gudzinevičiūtė, pirmas Nepriklausomos Lietuvos, olimpinis čempionas Romas Ubartas, enciklopedijos rengėjai bei kiti garbūs svečiai.

K. Rimšelis, pradėjęs pristatymą, džiaugėsi, kad ši enciklopedija bus naudinga ne tik kaip faktinis veikalas.

„Šis darbas reikšmingas ne tik įdėtu darbu, lėšomis, pastangomis, bet ir sporto garsinimu. Džiugu, kad yra žmonių, kurie viską fiksuoja, nepamiršta nusipelniusių sportininkų. Šis kūrinys turi ir socialinę bei sporto plėtros reikšmę“, – sakė KKSD vadovas.

Jo Ekselencija prezidentas V. Adamkus tuo tarpu, šalia pagiriamųjų žodžių, išsakė ir rūpestį dabartine Lietuvos sporto situacija.

„Sveikinu komandą, dirbusią su šia enciklopedija. Ji užpildo sporto istorijos spragą nuo nepriklausomybės laikų, tačiau daug dalykų nuėjo ir į praeitį. Ši knyga turi didelę reikšmę Lietuvos jaunimui. Šioje sferoje mes turime įdėti daugiau pastangų. Pas mus fizinis auklėjimas faktiškai neegzistuoja, švietimo reformos tiesiog ignoruoja privalomą sportinį auklėjimą“, – kalbėjo prezidentas.

Darbo grupės, rengusios LSE, vadovas Zigmantas Motiekaitis savo kalbą pradėjo tylos minute, skirta mirusiems komandoms nariams, kurie savo darbu prisidėjo tiek prie pirmo, tiek prie šio tomo leidybos.

„Ta pati komanda dirbo itin sparčiai šiuos metus, susidūrėme su daug sunkumų, tačiau kiekvienas faktas yra patikrintas. Ateityje planuojame išleisti naujų enciklopedijų, medžiaga yra kaupiama ir galbūt po 2016 metų olimpiados turėsime ką išleisti“, – pasakojo Z. Motiekaitis.

Primename, kad pirmas enciklopedijos tomas buvo išleistas 2010 metais. Lietuvos sporto enciklopedija – pirmas mokslinis informacinis leidinys apie Lietuvos sportą, apimantis kūno kultūros, sporto, mokslo ir praktikos žinių visumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)