IX Pasaulio lietuvių sporto žaidynių organizacinio komiteto vadovė Agnė Vanagienė teigė, kad rengiantis varžyboms didelių problemų buvo išvengta dėl kruopštaus pasirengimo. Viso, KKSD, žaidynėms skyrė 2 mln. litų.

„Finansinius reikalus jau žinojome prieš metus, turėjome patvirtintą biudžetą, todėl viską planavome pagal turimus pinigus. 1 mln. litų buvo skirta organizavimui, o likęs milijonas – Klaipėdos miesto savivaldybei, kad šį renovuotų bazes ir infrastruktūrą“, – pasakojo žaidynių vadovė.

A. Vanagienė neturėjo tiesaus atsakymo, ar žaidynės atsiperka. Jos teigimu, milijonas investuotas į Klaipėdos sporto bazes yra didelis pliusas tolimesnei miesto sporto plėtrai. Atstovė taip pat nesutiko, kad žaidynės netenka savo prestižo.

„Tą rodo didėjantis dalyvių skaičius. Šiais metais turėsime 200 dalyvių daugiau. Prisijungia naujos šalys – Suomija, Vokietija. Žaidynės nepraranda savo prasmės. Jų pagrindinis tikslas yra skatinti į užsienį emigravusius lietuvius atvykti į tėvynę“.

Šiose žaidynėse netrūks naujovių – pirmą kartą jos organizuojamos Klaipėdoje. Dalyviai bus apgyventi 17 skirtingų viešbučių. A. Vanagienė sakė, kad bus pasirūpinta ir dalyvių laisvalaikiu – planuojamos išvykos į Ventės ragą, Kuršių neriją, vakaras prie jūros su laužais ir muzikine programa.

IX Pasaulio lietuvių sporto žaidynės vyks birželio 27-30 d., Klaipėdoje. Dalyviai rungsis 23 sporto šakose. Dar keturiose rungtyse dalyvaus neįgalieji sportininkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)