Šeštadienio dvikovą abi komandos pasitinka pakitusiomis sudėtimis. „Ekraną“ paliko 4 įvarčius šiemet į „Šiaulių“ vartus įmušęs Artūras Rimkevičius. Komandai negalės padėti dėl geltonų kortelių rungtynes turėsiantis praleisti Uchenna Umeh. Taip pat dar nerungtyniaus ir Vitalijus Kavaliauskas, po žandikaulio lūžio šiuo metu besitreniruojantis pagal individualią programą, tačiau į rikiuotę grįžo ir kartu su komanda visu pajėgumu jau dirba Giedrius Tomkevičius ir Donatas Petrauskas.

Tuo tarpu varžovų stovykloje - nemažos permainos sudėtyje. Šią savaitę „Šiaulius“ paliko rezultatyviausias komandos žaidėjas Georgijus Alaverdašvili, vartininkas ir kapitonas Šarūnas Jurevičius, Tomas Snapkauskas, Deivydas Lunskis, Marko Rašo, o traumą besigydant kitam vartų sargui Pauliui Pociui, Šiaulių komandoje liko vienintelis vartininkas – 18-metis Edgaras Jonaitis.

Prieš būsimas rungtynes savo mintimis apie praėjusias dvi savaites ir laukiantį susitikimą su „Šiauliais“ pasidalijo „Ekrano“ gynėjas Oscaras Reyesas. Legionierius iš Ispanijos sakė, kad čempionatas jau įpusėjo, todėl reikia kiekvienose rungtynėse kovoti tik dėl vieno - trijų taškų.

- Ar komanda pailsėjo ir atgavo jėgas per šią pertrauką čempionate?

- Manau, kad laiko užteko viskam. Ir pailsėjome, ir draugiškas rungtynes sužaidėme. Dabar reikia bandyti kompensuoti tuos taškus, kuriuos praradome praėjusiose rungtynėse. Turime per likusias rungtynes iškovoti kuo daugiau taškų. Mano manymu, labai svarbios yra pergalės namuose.

- Kaip komanda pasiruošusi būsimam mačui?

- Tikimės, kad esame geros formos ir žaisime kokybišką futbolą. Rungtynės su „Žalgiriu“ buvo nekokios, su „Atlantu“ atrodėme neblogai, o šeštadienį su „Šiauliais“ stengsimės žaisti aktyviau, nes neturime teisės prarasti taškų.

- Kokias užduotis kelia treneriai?

- Treneriai pabrėžia, kad turime daryti kuo mažiau klaidų, kad tie prarasti kamuoliai nepridarytų mums didelių bėdų. Jei žaisime susikaupę ir nedarysime neapgalvotų sprendimų - galime laimėti.

- Kuo gali būti pavojingi „Šiauliai“?

- Manau, kad varžovai, ko gero, žais atsitraukę į gynybą ir pulti bandys tik kontratakomis. Negalime iš anksto nuvertinti nei vienos komandos. Dėsime visas pastangas, kad laimėtume. Aš asmeniškai noriu žaisti bent dvigubai geriau, kad išpildyčiau trenerių planus.

- „Šiaulių“ žaidimas šiemet labai banguotas. Jie gali lygiosiomis sužaisti su favoritais, bet pralaimėti autsaideriams. Ar tai negąsdina?

- Manau, kad dažnai taip būna, kad rungtyniaudamas su stipriu varžovu sužaidi gerai, o su silpna ekipa per daug atsipalaiduoji ir tuomet būni skaudžiai nubaudžiamas. „Šiauliai“ tai yra patyrę. Tikiu, kad į aikštę šeštadienį atsipalaidavusi neis nei viena komanda. Ši pergalė mums būtų labai svarbi, nes tuomet neleistume atitrūkti „Žalgiriui“ ir „Atlantui“ bei priartėtume prie antros vietos. „Ekranas“ žino, ko nori iš šios lygos. Turime pratęsti komandos titulų seriją.

„Ekranas“ ir „Šiauliai“ Aukštaitijos stadione susitiks jau šeštadienį. Komandos į aikštę išbėgs 14 valandą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)