Nors sinoptikai savaitgalį buriuotojams nežadėjo nieko gero ir prognozavo silpną vėją, iš penkių planuotų trečiojo ASUS RS-280 jachtų klasės taurės plaukimų įvyko net keturi.

Įnirtinga kova užvirė jau pirmajame plaukime. Iš karto po starto „Raganosis-Eltel“ jachta pateikė protestą prieš „Arabelos-AG Baltic“ įgulą už pažeistas prasilenkimo taisykles. Vis tik „Arabela-AG Baltic“ toliau tęsė kovą ir finišavo pirmoji. Varžybų teisėjai „Raganosio-Eltel“ protesto nepatvirtino ir „Arabela-AG Baltic“ pirmajame plaukime nugalėjo.

Prasižengimų neišvengė ir „Raganosis-Eltel“ įgula. Po pirmosios distancijos dalies ji pažeidė prasilenkimo taisykles su jachta „Horn“ ir turėjo daryti baudos apsisukimą. „Raganosis-Eltel“ stojo į įnirtingą kovą dėl antrosios vietos su jachta „Barta“. Paskutinėje pavėjinėje distancijos dalyje prieš pat finišą, tiksliau atlikusi manevrus, kapitono Sauliaus Pajarsko vedama „Raganosis-Eltel“ iškovojo antrąją vietą, o „Barta“ finišavo trečioji.

Antrasis plaukimas vėl prasidėjo protestais. Starto metu jachta „Arabela-AG Baltic“ pažeidė taisykles ir „Bartos“ kapitonas S. Steponavičius pareiškė protestą. „Arabela-AG Baltic“ ir šįkart kovą tęsė.

Nuo pat starto į priekį išsiveržė jachta „Raganosis-Eltel“. Šį pranašumą ji išlaikė iki pat distancijos pabaigos ir finišavo pirmoji. Ilgą laiką antroje pozicijoje plaukusi jachta „Barta“ paskutinėje pavėjinėje distancijos dalyje turėjo pripažinti „Arabelos-AG Baltic“ pranašumą. Pastaroji finišavo antra, „Barta“ – trečia.

Pasibaigus antrajam plaukimui protestų komitetas išnagrinėjo „Bartos“ protestą ir nusprendė jį patenkinti. „Arabelos-AG Baltic“ rezultatas buvo anuliuotas.

Trečiajame plaukime kap. Š. Abraitis su jachta „Hornas“ sumaniai pasinaudojo įnirtinga lyderių „Arabelos-AG Baltic“ ir „Raganosis-Eltel“ dvikova – jis pasirinko kitą priešvėjinės distancijos pusę ir tokiu būdu įgijo didžiulį pranašumą. Jachta „Hornas“ finišavo pirma, antroje vietoje atplaukė kap. R. Šiugždinio vadovaujama „Arabela-AG Baltic“ įgula, trečioje - „Raganosis- Eltel“.

Dėl labai silpno vėjo sekmadienį įvyko tik vienas plaukimas.

Pirmoje distancijos dalyje į priekį įsiveržė kap. G. Sirvido vadovaujama „Knygų klubo“ įgula, tačiau antrojoje distancijos dalyje juos aplenkė ir pirmoji finišavo kap. S. Pajarsko vedama jachta „Raganosis-Eltel“. Tuo tarpu ilgą laiką distancijoje ketvirtoje-penktoje pozicijoje plaukusi „Arabela-AG Baltic“ paskutinėje distancijos dalyje aplenkė konkurentus ir finišavo antroji. Trečia finišavo jachta „Horn“.

Trečiąjį ASUS RS-280 jachtų klasės taurės etapą su 7 taškais užtikrintai laimėjo kap. Sauliaus Pajarsko vadovaujama „Raganosis-Eltel“ įgula. Antroje vietoje liko „Arabela-AG Baltic“ (12 taškų), trečioje „Horn“ (12 taškų).

Po trijų ASUS RS-280 jachtų klasės taurės etapų varžybų lyderius skiria vos 1 taškas.

Turnyro lentelė:

1. „Arabela - AG Baltic“, kap. Raimondas Šiugždinis – 12 taškų
2. „Raganosis-Eltel“, kap. Saulius Pajarskas – 13 taškų
3. „Hornas“, kap. Šarūnas Abraitis – 18 taškų
4. „Barta“, kap. Giedrius Tomas Jarmalavičius – 21 taškai
5. „Knygų Klubas“, kap. Gediminas Sirvidas – 26 taškai
6. „Alfeta“, kap. Ramūnas Sakalauskas – 26 taškai
7. „Presto“, kap. Darius Antanavičius – 39 taškai
8. „Legenda“, kap. Gintautas Šukys – 54 taškai

Ketvirtas ASUS RS-280 jachtų klasės taurės etapas vyks Kauno mariose birželio 29-30 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją