Lietuviai jau 8-ą minutę pirmavo 1:0, kai greitą įvartį pelnė Ovidijus Verbickas iš rusų Sankt Peterburgo „Zenit“ klubo. Tačiau netrukus, 13-ą minutę, svečiai išlygino skirtumą 1:1 po Juri Biordi smūgio.

Laimė, mačui artėjant prie pabaigos, Lukas Spalvis iš danų „Aalborg“ klubo, įmušė antrą įvartį ir padėjo Lietuvos rinktinei išplėšti pergalę 2:1.

Rezultatas

Lietuva U-21 2 - 1 San Marinas U21

8' Ovidijus Verbickas [1 - 0]
13' Juri Biordi [1 - 1]
83' Lukas Spalvis [2 -1]

Lietuva: Lukas Lidakevičius, Darius Isoda, Rytis Pilotas, Edvinas Girdvainis, Ernestas Veliulis, Ovidijus Verbickas, Lukas Spalvis, Markas Beneta, Donatas Kazlauskas (61' Arnas Ribokas), Martynas Dapkus (82' Dovydas Norvilas), Simonas Stankevičius.

San Marinas: Elia Benedettini, Davide Cesarini (84' Alessandro Zonzini), Juri Biordi, Mirco Ciambotta, Angelo Faetanini, Manuel Battistini, Eugenio Colombini, Luca Tosi, Gian Luca Proli (63' Lorenzo Liverani), Alessandro Golinucci (77' Mirco Mazza), Marco Bernardi.

Antras grupės rungtynes birželio 11-ą dieną Lietuvos rinktinė Oulu miete žais su Suomijos bendraamžiais.

Rungtynės

Lietuviai rungtynes pradėjo itin pavojingomis atakomis. Jau pirmomis minutėmis labai arti tikslo pasiekti įvartį buvo L. Spalvis. Po kartą pavojingai smūgiavo Donatas Kazlauskas ir O. Verbickas.

Būtent pastarasis rungtynių 8-ą minutę gavęs tikslų perdavimą iš savo komandos draugo nepaliko jokių šanso San Marino rinktinės vartininkui ir išvedė Lietuvos U-21 rinktinę į priekį.

Po praleisto įvarčio svečiai nesiruošė kapituliuoti ir 13-ą minutę San Marino komandos pakeltas kampinis bei keli smūgiai galva baigėsi įvarčiu į mūsiškių vartus.

Išlyginę rezultatą San Marino futbolininkai iniciatyvą atidavė lietuviams, kurie bandė kurti progas prie svečių vartų. Tačiau varžovai kantriai ir užtikrintai gynėsi. 31-ą minutę įsiminė Ernesto Veliulio reidas dešiniu kraštu ir perdavimas po kurio sekė pavojingas L. Spalvio smūgis galva. Likusią pirmo kėlinio dalį lietuviai rezgė atakas, tačiau jos dažniausiai baigdavosi nuošale.

Lemiamas šturmas pavyko

Per pirmas antro kėlinio 15 minučių varžovų vartininko budrumą keletą kartų patikrino ypač aktyviai puolime rungtyniavę L. Spalvis ir S. Stankevičius. 56-ą minutę būtent po pastarojo smūgio galva kamuolys praskriejo šalia vartų. Vėliau sekė keturi kampiniai iš eilės, po kurių lietuviams nepavyko išpešti naudos.

Į lemiamas šturmą lietuviai kilo iki rungtynių pabaigos likus kiek mažiau nei 15 minučių. Laimę iš toli pabandė Simonas Stankevičius ir Martynas Dapkus.

83-ią minutę po eilinio E. Veliulio reido ir perdavimo į baudos aikštelę, aukštai iššokęs galva kamuolį užtikrintai ir tiksliai smūgiavo L. Spalvis. Rungtynių pabaigoje varžovai net nebandė mesti didesnių pajėgų į priekį ir tarsi susitaikė su mūsiškių pranašumu.

Komentarai po rungtynių:

Lietuvos U-21 rinktinės treneris Arminas Narbekovas: „Žinojome, varžovų gynyba kad bus tanki, tačiau nepavyko pademonstruoti tokio greito futbolo, kokio siekėme. Buvo mažai erdvės. Galbūt korekcijų įnešė lietus. Pavyko įmušti greitą įvartį, tačiau po kelių klaidų iš eilės leidome išlyginti rezultatą ir tas varžovus tenkino. Ankstesnis įvartis būtų palengvinęs rungtynes.

Pirmame kėlinyje mažai žaidėme per kraštus. Neprimetėme varžovams tempo, įsitraukėme į jų stiliaus žaidimą. Laimei, kad viskas baigėsi gerai. Kaip sakoma, sunkus gimdymas, bet vaikas sveikas.

Svarbiausia trys taškai. Ši pergalė svarbi psichologiškai. Suomijoje turėsime problemų, nes kai kurie vaikinai negalės vykti dėl egzaminų. Bus nelengva.“

Lietuvos U-21 rinktinės puolėjas Lukas Spalvis: „Varžovai susispaudė gynyboje, buvo mažai erdvės. Per daug įsivėlėme į San Marino primestą žaidimą. Per pertrauką treneris sakė, kad reikia žaisti greičiau, keisti žaidimą. Antrame kėlinyje pradėjome daugiau žaisti per kraštus ir pavyko, atradome plotų. Gavau gerą perdavimą, liko tik įmušti. Manau, jog pradėti pergale ciklą svarbu psichologiškai. Nėra taip lengva įveikti San Mariną, kaip daugelis galvoja.“

Lietuvos U-21 rinktinės saugas Ovidijus Verbickas: „Tikėjomės įmušti greitą įvartį ir įmušėme. Tačiau pritrūko koncentracijos ir neišlaikėme rezultato Po to varžovai susispaudė savo baudos aikštelėje ir buvo labai sunku. Bet parodėme charakterį ir nugalėjome. Sunku žaisti prieš tokias komandas. Rungtynėse su Suomija turėsime daugiau erdvės atakoms. Ši pergalė duos pasitikėjimo. Sieksime laimėti ir prieš suomius, ir prieš anglus.“

Lietuvos U-21 rinktinės gynėjas Darius Isoda: „Iš pradžių buvo jaudulys, tačiau vėliau įsižaidžiau ir buvo gerai. Pirmajame kėlinyje gynėjams buvo šiek tiek darbo, antrajame – mažiau. Nuo pat pirmų minučių turėjome spausti varžovus, bet savo planų neįgyvendinome. Prieš tokią komandą turėjome laimėti tvirčiau. Praleidome kvailą įvartį po standartinės padėties nesusikalbėjus gynėjams. Tas įvartis išbalansavo, toliau teko rimtai padirbėti.“

Turnyro lentelė:

1Lietuva11002 - 1+13
2Velsas11001 - 0+13
3Anglija00000 - 000
3Suomija00000 - 000
4Moldova10010 - 1-10
5San Marinas10011 - 2-10

Lietuvos komandos pagrindą sudaro 1993-1995 metų gimimo Kaune veikiančios Nacionalinės futbolo akademijos auklėtiniai bei keli vyresni žaidėjai.

Atrankos į 2013 metų Europos jaunimo čempionatą varžybose dalyvavusi Lietuvos rinktinė užėmė priešpaskutinę - penktą vietą. Per 10 rungtynių tris pergales iškovoję lietuviai aplenkė tik Maltos jaunimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)