Lietuviai triumfavo net penkiose vaikinų svorio kategorijose, kurių iš viso buvo šešios. Europos jaunių čempionais tapo Eventas Gužauskas, Arnoldas Grevas, Lukas Rickevičius, Andrius Rudelis, Tadas Aleksiejūnas, tarp merginų nugalėjo ir Skaistė Venckutė. Antrą vietą užėmė Juras Sokolovas, trečią – Austėja Šalvytė.

Skaistė Venckutė (Juliaus Bliūdžiaus nuotr.)

Iš viso Europos čempionate dalyvavo 24 Lietuvos jaunieji sportininkai.

„Esame rinkę ir po 10-12 medalių, taigi, šįkart jų pelnėme mažiau. Bet užtat apdovanojimų kokybė – didesnė, beveik visi medaliai – aukso. Nebepralaimime pusfinalių arba finalų. Tai rodo, kad mūsų jaunimo techninis ir fizinis pasiruošimas aukštesnis nei konkurentų, ypač jei finale pergalė iškovojama „ippon“, be jokių pratęsimų. Ypač tas pasakytina apie vidutinį ir sunkų svorį, o „lengvesnėse“ kategorijose pietiečiai turi tam tikrų pranašumų prieš mūsiškius dėl ankstyvesnio brendimo.

Kiokušin karatė rinktinė (Juliaus Bliūdžiaus nuotr.)

Apibendrinant, matyti, kad auga graži pamaina. Ne kartą rodėsi, jog pasitraukus kam nors iš Lietuvos rinktinės lyderių, atsivers spraga, bet į jų vietą ateina dar daugiau gabių žmonių, jaunimas stipriai alsuoja į nugarą“, – DELFI pirmenybių rezultatus komentavo jaunių komandos treneris Andrius Macijauskas.

Primename, kad sekmadienį ant tatamio lips suaugusiųjų čempionato dalyviai. Lietuvos rinktinės sudėtyje – 16 karatė meistrų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)