Pastaraisiais metais Lietuvoje itin populiarėja kovos menai, kurių tarpe kikboksas užima pirmaujančias vietas. Tolygiai gausėja ir prizines vietas pasaulinio lygio turnyruose užimančių Lietuvos kovotojų.

Turnyre „Kikbokso kariai“ dalyvauja geriausi Lietuvos, bei Baltarusijos kikboksininkai. Kovose varžosi mėgėjai ir profesionalai pagal K1 taisykles.

Renginio organizatoriai yra „Profesionalaus kikbokso organizacija“ kartu su Lietuvos kikbokso federacija. Federacijos generalinis sekretorius Audrius Santackas pasakojo, kad turnyras vyksta pagal K1 reglamentą, todėl visos kovos atitinka šiam standartui.

„Mėgėjiškų kovų metu sportininkai kovoja tris raundus, kovos vyksta su apsaugomis ir šalmais. Kovotojai – profesionalai ringe praleidžia tris raundus bei nedėvi šalmų ir kitų apsaugų“, - sakė Lietuvos kikbokso federacijos generalinis sekretorius A. Santackas.

Vakaro programos įvairiapusiškumui, organizatoriai surengė ir Muay-thai kovą. Muay-thai federacijos prezidentas Žydrūnas Jasiūnas teigė, kad ši kovinio sporto šaka Lietuvoje turi daug stiprių kovotojų, jau spėjusių pasižymėti pasaulio čempionatuose.

„Auga nauja itin perspektyvi kovotojų karta, kuri tikrai iškovos Lietuvai pozicijas pasaulio arenoje“, - džiaugėsi Ž. Jasiūnas.
Turnyro „Kikbokso kariai“ ringe susidūrė 2011 metų Muay-thai Europos čempionas Ernestas Dapkus ir baltarusis Dimitrijus Baranovas.

Turnyre taip pat galima išvysti, kaip Henrikas Vikšraitis ir Martynas Jasiūnas (Lenkijos Muaithay čempionas) kovoja su Baltarusijos kikbokso rinktines nariais, kurie laikomi bene pajegiausiais ir turinčiais daugiausiai titulų kikbokso pasaulyje.

Vakaro programoje - ir dainininkių Baibos Skurstenės bei Augustės Verbickaitės pasirodymai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)