Birželio 1-2 dienomis Liucernoje vyksiančiose Europos pirmenybėse dalyvaus tik keturi iš aštuonių namuose planetos čempionato prizininkais tapusių Lietuvos sportininkų.

Margarita Čiuplytė, Orestas Procas ir Lukas Kubilius nusprendė pailsėti, komandoje nebus ir Gabijos Gudeliauskaitės.

Be to, likus dviems savaitėms iki Europos čempionato kojos pirštą susilaužė viena moterų vidutinio svorio kategorijos favoričių Inga Mikštaitė, o perspektyvieji Edgardas Sečinskis ir Valdemaras Gudauskas varžybose nedalyvaus dėl mokslų.

Nors rinktinės netektys atrodo žiaurios, dauguma atvejų jos buvo planuotos iš anksto, kadangi lietuvių komandos trenerių štabas – Romas Vitkauskas, Paulius Klapatauskas ir Ričardas Poška – dar prieš metus nusprendė visas jėgas mesti pasirengimui pasaulio čempionatui Lietuvoje.

„Leidome sportininkams patiems nuspręsti, ar jiems tikslinga startuoti dar ir Europos čempionate. Vis dėlto šių varžybų svoriai – visai kiti“, – DELFI aiškino R. Vitkauskas, kuris yra ir Pasaulio karatė organizacijos (WKO) prezidiumo narys.

Tiesa, komanda neliko be vedlių. Į kovą stos Vilniuje planetos pirmenybių bronzos medaliais pasipuošę Andrius Miseckas, Rita Pivoriūnaitė, Diana Mačiūtė ir Diana Balsytė, ant Europos čempionato nugalėtojų pakylos praeityje kopę Andrius Draugelis ir svorio kategoriją pakeitusi Rūta Brazdžionytė.

„Vyrų varžybose mūsų „numeris 1-as“ bus A. Miseckas. Jo svorio kategorijoje konkurencija bus didžiausia, bet Andrius – pakankamai patyręs ir pajėgus, kad kovotų dėl čempiono titulo. Moterų varžybose turėsime buvusias Europos čempiones D. Mačiūtę ir R. Pivoriūnaitę, jos irgi važiuoja kovoti dėl aukso. Taip pat ir D. Balsytė, kuri yra puikios formos. Manau, per paskutinius dvejus metus būtent ji iš visų lietuvių padarė didžiausią pažangą. Kitiems sportininkams uždavinių nekeliame, bet netikėtumų bet kada gali nutikti“, – kalbėjo R. Vitkauskas.

Jei Lietuvos rinktinėje pasikeitė daugiau nei pusė sportininkų, tai pagrindiniai konkurentai – vengrai, lenkai, rumunai ir kiti – turėtų deleguoti pajėgiausius savo kovotojus.

„Galima sakyti, kad visi nori pasiekti revanšą už pasaulio čempionatą“, – šyptelėjo R. Vitkauskas.

Iš viso į Liucerną vyks 16-a Lietuvos atstovų. Dar 24-i lietuviai dalyvaus kartu su suaugusiųjų varžybomis vyksiančiame Europos jaunių (iki 17 metų) čempionate, kuriame tikimasi apginti pirmą vietą komandinėje įskaitoje.

Į Šveicariją Lietuvos rinktinė keliaus trimis grupėmis: dalis sportininkų išjudėjo dar antradienį autobusais iš Kauno ir Vilniaus, likusieji išskrido lėktuvu ankstų ketvirtadienio rytą.

Lietuvos rinktinės sąrašas

Moterys

- 55 kg. Rita Pivoriūnaitė, Diana Mačiūtė
- 65 kg. Rūta Brazdžionytė, Eimantė Leliukaitė
+ 65 kg. Diana Balsytė, Nora Vaznelytė

Vyrai

- 70 kg. Andrius Miseckas, Aivaras Dadura
- 80 kg. Vytautas Cėpla, Domas Sutkus
- 90 kg. Justas Laužinskas, Giedrius Semėnas
+ 90 kg. Andrius Draugelis, Antanas Klibavičius

Kata rungtis

Rita Pivoriūnaitė, Diana Mačiūtė, Raimundas Paškauskas, Gintas Gervelis

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)