Prienų rajono moksleivius savo apsilankymu pradžiugino Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės žaidėjai Darvydas Šernas ir Žydrūnas Karčemarskas.

Jie komandoms įteikė organizatorių įsteigtus prizus, o geriausius žaidėjus apdovanojo savo vardiniais marškinėliais.

Visi žaidynėse dalyvavę moksleiviai taip pat gavo kvietimus į šią vasarą mūsų šalyje vyksiantį Europos U-19 futbolo čempionatą.

„Labai smagu dalyvauti tokiose šventėse bei matyti tiek žaidžiančių ir laimingų vaikų. Malonu, jog Lietuvoje atsiranda vis daugiau aikščių, o kartu ir žaidžiančių futbolą“, - LFF.lt kalbėjo Turkijos „Gaziantepspor“ klube rungtyniaujantis D. Šernas.

Kelialapį į Kaune vyksiančias šio regiono finalines varžybas, 2000 metais gimusių ir jaunesnių amžiaus grupėje, iškovojo Jiezno gimnazija, o vyresniųjų amžiaus grupėje (1997-1999 m.) triumfavo šeimininkų – Stakliškių - vidurinės mokyklos atstovai.

Ne pirmą kartą „Golas!“ žaidynėse dalyvaujantys Jiezno gimnazijos atstovai tvirtino, jog šios varžybos moksleiviams yra neabejotinai geras laisvalaikio praleidimo būdas.

„Džiugu, jog jose gali žaisti vaikinai ir merginos nelankantys sporto mokyklų, bet didelę dalį savo laisvalaikio praleidžiantys būtent stadione“, - sakė Jiezno gimnazijos kūno kultūros pedagogas Saulius Šimanskas.

Projektas „Golas!“ - dalis ilgalaikės LFF masinio vaikų futbolo vystymo programos „Sugrąžinkime vaikus stadionus“ (SVIS). Šiemet žaidynės rengiamos jau devintą kartą.

„Golas! 2013“ pirmenybėse užsiregistravo 706 komandos. Gausiausios kovos vėl vyks Alytaus apskrityje, kur dėl nugalėtojų titulo kovos 116 mokyklų ir gimnazijų atstovų. Šimtas komandų varžysis Vilniaus, šiek tiek mažiau - Panevėžio apskrityje.

Žaidynės miestų ir rajonų savivaldybėse vyks iki birželio 3 dienos. Vėliau stipriausios seniūnijų mokyklos susikaus apskričių finaluose, kurie numatyti birželio 4-17 dienomis. Superfinalo turnyras įvyks birželio 20-21 dienomis Kaune.

Varžybų nugalėtojų tradiciškai laukia geros emocijos ir prizai - futbolo kamuoliai, inventorius, aprangos bei kelionė į Rygą rugsėjo 6 dieną stebėti 2014 m. pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynių tarp Latvijos ir Lietuvos.

2000 metais gimusių ir jaunesnių amžiaus grupėje pirmas penkias vietas užėmusios komandos laimės galimybę dalyvauti penkių dienų sportinėje stovykloje kartu su bendraamžiais iš Baltarusijos.



Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)