Senojo Kauno FBK klubo vadovams nesugebėjus rasti išeities iš susidariusios krizės (šiuo metu iškeltoje bankroto byloje nurodoma, jog klubas skolingas daugiau, nei 13 mln. litų) ir nutraukus realią futbolo klubo veiklą, ištikimiausi fanai „Kaunas Ultras“ įkūrė naują klubą, kuris neturi jokių sąsajų su senojo klubo vadovybe.

Futbolo gerbėjai tiek prieš metus, tiek ir dabar siekia tęsti garbingas šio žaidimo tradicijas Kaune, o taip pat nori sugrąžinti mylimiausią miesto komandą į kauniečių gyvenimus.

2012-ų gegužės 31 d. Registrų centre buvo įregistruota Viešoji įstaiga – Futbolo bendruomenės klubas „Kaunas“, todėl būtent ši diena pasirinkta, kaip klubo gimtadienis. Sutapimas, jog šį penktadienį Kaune vyks rungtynės tarp F.B.K. „Kauno“ ir „Gariūnų“.

Būtent šia proga, klubo vadovai ketina surengti tikrą futbolo šventę. Dar prieš rungtynes, 19 valandą, Kauno Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) stadione, kauniečiai formuos didžiausią gyvą, iš žmonių sudėliotą užrašą „FBK“, kuris bus įamžintas klubo fotografų iš aukštai. Taip pat prieš rungtynes visi susirinkę sirgaliai bus kviečiami pasivaišinti specialiu, šventiniu tortu.

Per rungtynių pertrauką, žiūrovus džiugins Lietuvos futbolo „Freestyle“ čempionas Eduardas Butiuto, kuris pademonstruos aukščiausio lygio, kamuolio valdymo techniką. Taip pat vyks įvairūs žaidimai, kurių metu stadione esantys futbolo gerbėjai galės laimėti F.B.K. „Kauno“ suvenyrų.

Prie klubo organizuojamų atrakcijų, prisidėti ketina ir „Kaunas Ultras“ vaikinai, kurie neatskleisdami visų paslapčių, teigė, jog ketina sukurti tokią futbolo atmosferą rungtynių metu, kokios pavydėtų bet kuris Lietuvos futbolo klubas. Tam šiuo metu ypatingai ruošiamasi.

Neliks nuošalyje ir pačios futbolo rungtynės – aistringai savų fanų Kaune palaikomi geltoni ir žali, susigrums su vienais iš lygos favoritų – FK „Gariūnais“, todėl jau dabar galima numanyti, jog aikštėje taip pat virs bekompromisė kova.

Neeilinį šalies futbolo klubą pasveikins ir vieni iš partnerių – „Futbolo.tv“ ketina transliuoti šias rungtynes internetu, todėl futbolą ir visą šventę norintys galės stebėti iš bet kurio pasaulio kampelio.

F.B.K. „Kauno“ gimtadienio šventė vyks penktadienį, gegužės 31 d., nuo 19.00 val., o rungtynės su FK „Gariūnais“ prasidės 20. 00 val. Futbolo šventė vyks NFA stadione (Aukštaičių g. 51), o įėjimas į stadioną – nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)