Programoje dalyvauti atvyko 8 pradinių mokyklų komandos iš Biržų, Lazdijų, Lentvario, Trakų bei Biržų, Klaipėdos ir Lazdijų rajonų. Mokinukai rungėsi skirtingose užduotyse, kuriose, panaudojant specialiai IAAF atsiųstą sporto inventorių, buvo imituojamos tradicinės lengvosios atletikos rungtys.

Varžybas buvo suplanuota vykdyti lauke, bet dėl blogų oro sąlygų jas teko perkelti į mokyklos salę.

„Gaila, kad nepasisekė su oru. Tai labai apsunkino darbą, renginys užsitęsė – kol vienos komandos atlikinėjo rungtis, kitos turėjo ilsėtis. Lauke viskas būtų vyke daug sklandžiau ir greičiau“, - teigė renginio organizatorius D. Virbickas. _

Jam renginio metu teisėjauti padėjo Pekino olimpinių žaidynių dalyvė, šuolininkė į aukštį K. Vnukova bei jo žmona, praeityje garsi Lietuvos krepšininkė J. Štreimikytė-Virbickienė, kuri su gera nuotaika bei garsia muzika įvairiais pratimai išjudino vaikus prieš varžybas.

„Palaikau savo vyro entuziazmą. Pati pasisiūliau padėti, nes vaikams reikia įskiepyti tą judėjimo džiaugsmą, kūno kultūros džiaugsmą. Todėl bet kokią iniciatyvą aš skatinu ir, jei galiu, būtinai dalyvauju“,- kalbėjo Vilniaus moterų krepšinio klubą „Kibirkštis-VIČI-IKI” praėjusį sezoną treniravusi J. Štreimikytė-Virbickienė.

Tai buvo pirmasis toksrenginys Lietuvoje. Planuojama jį vykdyti kasmet bei tokiu būdų didinti dalyvaujančių mokyklų skaičių.

„Teko dalyvauti IAAF rengtuose seminaruose, tačiau niekada nebuvo bandyta vykdyti didesnio renginio. Smagu, kad toks pagaliau įvyko. Su Lietuvos lengvosios atletikos federacijos noru ir mano entuziazmu, galime tikrai daug nuveikti“ – sakė Atlantoso olimpinių žaidynių dalyvis bei varžybų organizatorius D. Virbickas.

Olimpiečių asociacijos dėka, kiekviena dalyvavusi komanda buvo apdovanota tinklinio kamuoliu. O laimėjusiai Trakų komandai atiteko IAAF įsteigtas didysis prizas – renginio metu naudotas IAAF sporto inventorius. Jį įteikti atvyko olimpinis prizininkas penkiakovininkas Edvinas Krungolcas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)