Puikiai sekėsi Lietuvos kovotojams, kurie pelnė net 10 čempionų titulų. Nugalėtojais tapo Modestas Žmuidina (46 kg.), Edvinas Diliūnas (50 kg.), Gilvinas Lukošiūnas (54 kg.), Artūras Bankauskas (57 kg.), Haroldas Globetans (60 kg.), Lukas Valys (63 kg.), Remigijus Krasnickas (66 kg.), Kasparas Šiaulys (70 kg.), Elcinas Iskanderovas (64 kg.) ir Rolandas Magelinskas (75 kg.).

Techniškiausio kovotojo prizas atiteko suomiui Dmitry Keronenui (75 kg.), už valią siekiant pergalės apdovanotas kaimyninės Lenkijos atletas Kamilis Januškevičius (75 kg.) ir geriausiu turnyro boksininku pripažintas Lukas Valys (63 kg.).

„Esu be galo laimingas, kad pavyko surengti mano trenerio Viliaus Buikos atminimui skirtą tarptautinį bokso turnyrą. Ringe išvydome neblogo meistriškumo mūšių ir tikiu, kad varžybų lygis kiekvienais metais vis kils. Tiesa, antrąjį turnyrą norėčiau surengti lapkritį, o kaip bus, pamatysime“, – sakė organizatorius Marius Narkevičius.

Turnyro prizininkai (nugalėtojas - pažymėtas pirmuoju):

Jaunių amžiaus grupė

Svorio kategorija iki 46 kg
Modestas Žmuidina (Lietuva) – Gintautas Bertašius (Lietuva) 3:0

Svorio kategorija iki 50 kg
Edvinas Diliūnas (Lietuva) – Laurynas Asipauskas (Lietuva) 2:1

Svorio kategorija iki 54 kg
Gilvinas Lukošiūnas (Lietuva) – Jere Savele (Suomija) 3:0

Svorio kategorija iki 57 kg
Artūras Bankauskas (Lietuva) – Patryk Boruta (Lenkija) 2:1

Svorio kategorija iki 60 kg (A grupė)
Haroldas Globetans (Lietuva) – Edvardas Balsys (Lietuva) 3:0

Svorio kategorija iki 60 kg (B grupė)
Adrian Jachimovič (Lenkija) – Darius Grigaliūnas (Lietuva) 3:0

Svorio kategorija iki 63 kg
Lukas Valys (Lietuva) – Adam Ščacilo (Lenkija) AB R3

Svorio kategorija iki 66 kg
Remigijus Krasnickas (Lietuva) – Kasper Siergiej (Lenkija) RSC R3

Svorio kategorija iki 70 kg
Kasparas Šiaulys (Lietuva) – Aleksas Brunza (Lietuva) 3:0

Svorio kategorija iki 80 kg
David Vitoslavski (Lenkija) – Adrijus Aleksandravičius (Lietuva) 3:0

Svorio kategorija virš 80 kg
Emils Anadovs (Latvija) – Gytis Vanzlauskas (Lietuva) 2:1

Jaunimo amžiaus grupė

Svorio kategorija iki 64 kg
Elcinas Iskanderovas (Marijampolė) – Edgaras Čiukša (Lietuva) 2:1

Svorio kategorija iki 75 kg (A grupė)
Rolandas Magelinskas (Lietuva) – Kamil Januškevič (Lenkija) 3:0

Svorio kategorija iki 75 kg (B grupė)
Dmitry Keronen (Suomija) – Mindaugas Sinkevičius (Lietuva) 2:1

Vilius Buika, dar besimokydamas Rokiškio vidurinėje mokykloje, aktyviai sportavo – mėgo futbolą, lankė krepšinio treniruotes, tačiau boksas tapo pagrindine sporto šaka, kuri turėjo didžiulę įtaką tolimesniame jo gyvenime. Devyniolikmečiui teko tarnauti sovietinėje kariuomenėje Murmansko srityje, kur vėl užsimovė bokso pirštines, aktyviai treniravosi, tapo divizijos ir net armijos čempionu. Po kariuomenės mokėsi ir gyveno Almatoje, tapo Kazachstano sostinės čempionato prizininku.

Grįžęs š Lietuvą, nuo 1976 metų Rokiškyje pradėjo dirbti treneriu. Nuo 1982 metų treneriu dirbo Kaune. Baigė KKI (dabar Kūno kultūros akademija), kur vyravo Algirdo Šociko mokykla.

V. Buika mėgo trenerio darbą, žinojo ir mokėjo kaip sudominti boksu, sugebėjo sportininkui perteikti savo, bokso ringe sukauptą, patirtį, kuria noriai dalinosi su savo auklėtiniais. Jo treniruojami boksininkai yra įvairių amžiaus grupių Lietuvos čempionai, Pasaulio ir Europos čempionatų dalyviai ir prizininkai. Jo auklėtinis Vidas Bičiulaitis tapo Pasaulio čempionato bronzos medalininku, Sidnėjaus olimpinių žaidynių dalyvis, Baltijos jūros šalių sporto žaidynių laimėtojas, Baltijos šalių čempionas, o dabar jis pats sėkmingai tęsia trenerio darbą.

Didžiąsias savo pergales Vilius Buika pasiekė dirbdamas treneriu. Auklėtiniai, kolegos, pažinojusieji Vilių, prisimena jį energingą, buvusį geru žmogumi, niekada nemokančiu atsakyti, į pagalbą atenančiu bet kokioje situacijoje. Vilius Buika yra apdovanotas medaliu už nuopelnus Lietuvos sportui.

Gal net simboliška, kad Vilius Buika su gyvenimu atsisveikino tą dieną, kai Kaune vyko penkioliktojo Algirdo Šociko vardo tarptautinio bokso turnyro finalinės kovos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją