Varžybos gan dinamiškos ir įdomios - rungtyje varžosi po 4 kiekvienos šalies sportininkus.

Vienas U-18, kitas - U-20, trečias - U-23, o ketvirtas - iš suaugusiųjų rinktinės. Rungties nugalėtoju tampa toliausiai įrankį nusviedęs atletas, nepriklausomai nuo amžiaus ir įrankio svorio.

Mūsų rinktinę sudarys 16 moterų ir tiek pat vyrų sportininkų. Tarp jų išvysime ietininkes olimpietę Indrę Jakubaitytę bei jau į Europos U-23 čempionatą Tamperėje (Suomija) normatyvą įvykdžiusią Giedrę Kupstytę. Vyrų turnyre dalyvaus jaunasis ietininkas Edis Matusevičius, šį sezoną pagerinęs septyniolikmečių Lietuvos rekordą - 71,40 m.

Lietuvos keturiolikmečių ir penkiolikmečių rekordą kūjo metime (2 kg) šiemet gerino ir Aistė Žiginskaitė. Ji Marijampolės ilgų metimų pirmenybėse įrankį numetė 61,69 m. Šiame mače ji atstovaus Lietuvos U-18 rinktinei.

Rutulio stūmime dalyvaus pajėgiausi mūsų šalies rutulininkai Šarūnas Banevičius ir Rimantas Martišauskas. Abu sportininkai šį sezoną gerino savo asmeninius rezultatus, o Š. Banevičius rutulį stūmė ir virš 19 metrų ribos.

Disko metime Virgilijaus Aleknos ar Andriaus Gudžiaus nepamatysime, tačiau išvysime jaunąjį Lietuvos septyniolikmečių rekordininką Domantą Pošką, kuris Vilniaus miesto žiemos sezono ilgų metimų pirmenybėse pagerino A. Gudžiaus rekordą. Diską sportininkas nusviedė 66,27 m.

Varžybų atidarymas 12 val., o varžybų pradžia 12.30 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)