Nuo 76-os minutės vilniečiai žaidė dešimtyje, kai iš aikštės buvo pašalintas Vaidas Šilėnas.

Po 8 sezono pergalės „Žalgiris“ surinko 26 taškus ir įsitvirtino pirmoje turnyro lentelės vietoje. Tauras patyrė jau devintą nesėkmę ir su 4 taškais yra paskutinis - devintas.

Rezultatas:

„Tauras“ 0 - 7 „Žalgiris“

9' Vedran Gerc [0 - 1]
47' Mantas Kuklys [0 - 2]
58' Kamil Bilinski [0 - 3]
60' Kamil Bilinski [0 - 4]
82' Takuya Kanai [0 - 5]
86' Ramūnas Radavičius [0 - 6]
90' Takuya Kanai [0 - 7]

76' Vaidas Šilėnas („Žalgiris“) - raudona kortelė

Rungtynės

Jau pačią pirmą dvikovos minutę „Žalgiris“ susikūrė puikią progą įmušti įvartį, tačiau Andro Švrljugos smūgį krisdamas kojomis atrėmė aikštės šeimininkų vartininkas Martynas Matuzas.

„Tauro“ gynyba subyrėjo 9-ą minutę. M. Matuzui teko dar kartą krentant išspirti kamuolį po gynėjo klaidos, tačiau tauragiškis tai padarė nesėkmingai, suteikdamas Artūrui Žulpai galimybę smūgiuoti iš toli. Šio tolimas smūgis sudrebino tuščių vartų skersinį. Pirmas prie į aikštę atšokusio kamuolio suskubo V. Gercas - 0:1.

Po įvarčio vaizdas aikštėje nesikeitė ir žaidimas daugiausiai vyko prie Tauragės ekipos vartų. 22-ą minutę pasižymėti galėjo Rytis Leliūga, tačiau jo stiprų smūgį iš dešinės į kampinį nukreipė vartininkas.

Baigiantis kėliniui, „Tauras“ kėlė porą kampinių prie svečių vartų, tačiau ūgio persvarą turėję vilniečių gynėjai galimybės išlyginti rezultatą varžovams nesuteikė.

41-ą rungtynių minutę V. Gercas sulaukė idealaus A. Žulpos perdavimo, tačiau iš kelių metrų nesugebėjo pataikyti į vartus, priversdamas už galvų griebtis visą „Žalgirio“ komandą.

Vos prasidėjus antram kėliniui, M. Matuzui teko antrą kartą išimti kamuolį iš vartų tinklo. Po keitimo aikštėje pasirodęs Kamilis Bilinskis perdavimu surado Mantą Kuklį, kuris nestipriu bet tiksliu smūgiu padvigubino vilniečių persvarą - 0:2.

50-ą minutę K. Bilinskis labai stipriu smūgiu dar kartą privertė M. Matuzą pademonstruoti savo meistriškumą ir šuoliu nukreipti kamuolį virš vartų. Tačiau „Tauro“ vartininkas buvo bejėgis dar po 10 minučių, kai niekas nepasitiko rezultatyviausio vilniečių futbolininko, kuris smūgiu iš 20 metrų pelnė pirmą savo ir trečią komandos įvartį (0:3).

Po trijų minučių K. Bilinskis smūgiu į tolimą vartų kampą dar kartą nuginklavo varžovų vartininką po A. Žulpos perdavimo galva (0:4).

76-ą minutę už diskusijas su rungtynių arbitru antrą geltoną kortelę gavo ir iš aikštės buvo pašalintas V. Šilėnas, tačiau palūžęs „Tauras“ kiekybinės persvaros išnaudoti nesugebėjo, atakas toliau rengė tik svečiai.

K. Bilinskis buvo labai arti „hattrick’o“ 81-ą minutę, tačiau po idealaus R. Radavičiaus perdavimo pataikė į skersinį.

Progą po progos kūrę vilniečiai dar po minutės įmušė penktą įvartį. Atakos smaigalyje atsidūrė T. Kanai (0:5). 85-ą dvikovos minutę savo įvartį pelnė ir R. Radavičius, išbėgęs vienas prieš vartininką iš šaltakraujiškai nukreipęs kamuolį į vartų tinklą (0:6)

„Tauro“ triuškinimą antru savo įvarčiu užbaigė T. Kanai. Paguodos įvartį galėjo įmušti Tauragės komandos gretose debiutavęs Antonino Campanella, tačiau legionieriaus iš Italijos smūgiuotas kamuolys skriejo virš vartų.

„Tauras“: M. Matuzas, M. Eiza, M. Lėkis (52 min. S. Babilius), L. Artimavičius, L. Trakšelis, L. Bielskis, N. Cosentini (68 min. D. Malkevičius), M. Lukaševičius, L. Akundinovas, D. Rizoli, A. Campanella.

„Žalgiris“: A. Vitkauskas, A. Jankauskas, L. Peričius, R. Leliūga, A. Švrljuga, M. Kuklys (57 min. T. Kanai), V. Gercas (46 min. K. Bilinskis), P. Janušauskas, V. Šilėnas, J. Wilkas (63 min. R. Radavičius), A. Žulpa.

„Ekranas“ pakilo į antrą vietą

Kitose turo rungtynėse trečiadienį čempiono titulą ginantis Panevėžio „Ekranas“ namuose egzaminavo Gargždų „Bangą“ ir lengvai laimėjo prieš svečius rezultatu 4:1 (2:0). Tris įvarčius nugalėtojams pelnė Artūras Rimkevičius (8-ą, 39-ą ir 65-ą min.), vieną įmušė Aurimas Vertelis (77-ą min.).

„Bangos“ futbolininkas Gajus Kulbis 74-ą min. buvo sušvelninęs santykį 1:3.

Panevėžiečiai po aštuntos pergalės šį sezoną su 25 taškais pakilo į antrą vietą ir išstūmė iš jos konkurentą Klaipėdos „Atlantą“. Tiesa, uostamiesčio atstovai dar turi rungtynes atsargoje.

Tuo metu Gargždų komanda patyrė 7-ą pralaimėjimą, nutraukė savo trijų pergalių iš eilės seriją, ir turnyro lentelėje rikiuojasi septinta.

Rezultatyviausias praėjusio čempionato žaidėjas A. Rimkevičius, kuris atliko „hat-trick'ą“, šį sezoną vartininkus nuginklavo jau šešis kartus.

„Ekranas“ aktyviai pradėjo rungtynes – jau per pirmas 5 žaidimo minutes galėjo įmušti ir A. Vertelis, ir Uchenna Umeh. Žaibas į „Bangą“ trenkė 8-ą min., kai U. Umeh tiksliu perdavimu išvedė prieš tuščius vartus A. Rimkevičių, o rezultatyviausias praėjusio A lygos čempionato žaidėjas nukreipė kamuolį į tinklą.

Įmušę panevėžiečiai aprimo ir porą kartų net leido gargždiškiams pagrasinti savo vartams. Tačiau kamuolį į tinklą iki pertraukos siuntė tik A. Rimkevičius. Kėlinio viduryje iš nuošalės įmuštas jo įvartis nebuvo įskaitytas, bet 39-ą min. A. Vertelio skurtą progą A. Rimkevičius dar kartą pavertė „Ekrano“ sėkme – 2:0.

Antrą savo „hat-tricką“ šiame „A lygos“ čempionate A. Rimkevičius įregistravo 65-ą min., kai po stebuklingai tikslaus U. Umeh perdavimo atsidūrė vienas prieš varžovų vartininką ir pasiuntė kamuolį į tinklą (3:0).

Vėliau, čempionams jau žaidžiant be pakeisto A. Rimkevičiaus, įvarčiai liejosi laisvai. Pradžioje „Bangos“ puolėjas Gajus Kulbis „Ekrano“ persvarą sumažino (1:3), bet praėjus vos kelioms dešimtims sekundžių A. Vertelis įmušė ketvirtą panevėžiečių įvartį. Galutinis rezultatas – 4:1.

„Ekranas“ 4 - 1 „Banga“

8' Artūras Rimkevičius [1 - 0]
39' Artūras Rimkevičius [2 - 0]
65' Artūras Rimkevišius [3 - 0]
74' Gajus Kulbis [3 - 1]
77' Aurimas Vertelis [4 - 1]

„Ekranas“: T. Kauneckas, R. Pilotas, O. Reyesas, E. Girdvainis, V. Slavickas, E. Baranauskas, D. Petrauskas (71 min. D. Norvilas), I. Kozlovas, U. Umeh (74 min. T. Markevičius), A. Vertelis, A. Rimkevičius (66 min. A. Buinickis).

„Banga“: R. Bogužas, R. Borusas, Matheusas, A. Ivanauskas, M. Gudauskas, M. Kura, Ž. Banys, Mandinho (46 min. A. Aleksejevas), G. Nikabadzė (70 min. G. Kulbis), T. Čargeišvili, A. Staponka.

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris1182126 - 5+2126
2.Ekranas1181227 - 13+1425
3.Atlantas1071218 - 9+922
4.Sūduva1254323 - 15819
5.Kruoja1143415 - 15015
6.Šiauliai1135315 - 17-214
7.Banga1241719 - 24-513
8.Dainava1212910 - 30-205
9.Tauras1211109 - 34-254

Rezultatyviausi žaidėjai: Evaldas Razulis („Atlantas“) – 10 įvarčių, Giorgijus Alaverdašvili („Šiauliai“) ir Kamilis Bilinskis („Žalgiris“) – po 9, Nerijus Valskis („Sūduva“) – 7, Artūras Rimkevičius („Ekranas“) - 6, Aurelijus Staponka („Banga“) – 5.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)