Pirmą kartą Lietuvoje šio čempionato metu vyko ir profesionalų lygos klasikinių šokių taurės varžybos, kuriose poros programas rodė atskirai. Lietuvos vardą gynė ir 1-ąją vietą laimėjo Lina Chatkevičiūtė ir Donatas Vėželis. Jie varžėsi su 9 poromis.

Antrąją vietą profesionalų porų klasikinių šokių varžybose užėmė Nicola Chiantese ir Assunte Chiantese iš Italijos, o bronza atiteko Vladimirui Stepochinui ir Anastasijai Teniakovai iš Rusijos.

Europos komandų varžybose vicečempionų titulas atiteko Rusijos komandai „Vera“, o treti liko svečiai iš Brėmeno (Vokietija). Finale dar šokę Diuseldorfo (Vokietija) ir Austrijos („HSV Zwolfaxing“) ansambliai pasidalino atitinkamai ketvirtą ir penktą vietas. Paskutinieji finale liko „TSC Schwarz Gold“ iš Austrijos.

Skaistės ir Romaldo Idzelevičių „Žuvėdros“ komandos auklėtiniai atliko spalvingąją ir temperamentingąją „Rio“ šokių programą.

Į finalą iš 12 šokėjų komandų pateko tik 6. Pusfinalyje šokusi ir į finalą nepatekusi antroji „Žuvėdros“ komanda užėmė 7 vietą. Ji atliko kompoziciją „Viva, Espana“.

Romualdas Idzelevičius sužinojęs, kad antroji „Žuvėdros“ komanda liko už finalinio barjero piktinosi: „Austrijos antroji komanda („TSC Schwarz Gold“) neturėjo pakliūti į finalą. Man labai skaudu, nes antroji komanda beveik visada būdavo finale“.

Treneris pasakojo, kad abi komandos treniruotėms skyrė tiek pat laiko.

Apie antrąją vietą užėmusią Rusijos komandą („Vera“) R. Idzelevičius sakė: „Jie šoka labai gerai, geriausiai ko gero, labai tvirtai stovi ant grindų, kibliai, tačiau kompozicija ir muzika neišreiškia nieko. O Vokietijos komanda („FG TSZ“ Aachen/ Dusseldorf), mano manymu, pasirodė geriau negu jų pirmoji komanda („Grun – Gold – Club“. Bremen), judesys geresnis, o ir programa „Persijos princas“ labai gerai išreikšta šokyje“.

Romualdas Idelevičius sutiko pakomentuoti ir tądien vykusią Euroviziją.

„Man Andrius Pojavis labai patiko, dainoje skambėjo labai šokiams tinkamas ritmas. Atlikėjas man patiko savo nuoširdumu“. Dar vakar vakare R.Idzelevičius paklaustas kokią vietą skirtų Lietuvos Eurovizijos atlikėjui sakė, kad jam priklauso 1- oji vieta.

Jau sužinojusi rezultatus, kurie „Žuvėdros“ komandai atnešė pergalę Skaistutė Idzelevičienė sakė:„ Šokti namie, Lietuvoje, yra labai sunku, gerokai sunkiau negu išvykus. Visi tikisi, visi laukia ir nori šitų laimėjimų, taigi slegia didžiulė atsakomybė. Kitur šokti yra lengviau.“

„Sunkiausia yra kai atšoki turą ir reikia laukti kito turo. Turime vėl iš naujo užsivesti“, - pasakojo „Žuvėdros“ komandų trenerė.

S. Idzelevičienė sakė, kad nepavyko išvengti ir skaudžių pralaimėjimo ašarų antrojoje „Žuvėdros“ komandoje.

Paklausus, kaip komanda planuoja paminėti pergalę, S. Idzelevičięnė pasakojo, kad jų komandos visada keliauja į pirtį.

„Daugiau niekaip nešvęsime, visiems prasideda sesijos, įskaitos. Kiekvienas čempionatas būna sesijos metu, taigi grįžę visi lekiam dirbti savo darbus“.

„Siemens“ arenoje susirinkę žiūrovai aplodismentais palaikė visas komandas dalyves, tačiau Klaipėdos „Žuvėdros“ komandoms skyrė ypatingą dėmesį bei palaikymą.

Po sušoktos „Žuvėdros“ „Rio“ programos salė plojo atsistojusi, o tribūnuose plevėsavo įspūdingo dydžio Lietuvos vėliava.

Renginio atidarymo pradžioje Lietuvos sportinių šokių (LSŠF) prezidentas Gintaras Skorupskas linkėjo: „Šokėjams linkiu sėkmės, žiūrovams - neišdildomų akimirkų, o „Žuvėdra“ teatneša mums auksą ant savo sparnų“.

Lotynu Amerikos šokių komandų Europos čempionato finalo rezultatai pasiskirstė:

1. „Žuvėdra 1“. Lietuva
2. „Vera“ Tiumen. Rusija
3. Grun – Gold – Club Bremen e.V.A- team Vokietija
4. FSG TSZ Aachen/ Dusseldorf A- Team. Vokietija
5. HSV Zwolfaxing Team A. Austrija
6. TSC Schwarz Gold Wien Team A. Austrija

Pasaulinė sportinių šokių federacija, atsižvelgdama į Lietuvos šokėjų laimėjimus ir puikų varžybų organizavimą, suteikė teisę Vilniui surengti šias varžybas.

„Programa maksimum - du aukso medaliai, minimum - vienas. „Žuvėdros 2“ kolektyvui patekimas į finalą bei užimta ketvirta vieta būtų fantastiškas rezultatas“, - prognozavo Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) prezidentas Gintaras Skorupskas.

Pagrindinio „Žuvėdros“ ansamblio šokėjai dalyvavo jau 23 pasaulio čempionatuose, iš kurių devyniolikoje (nuo 1994 metų) iškovojo medalius. Europos čempionatuose jie triumfavo aštuonis kartus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)