Svorio kategorijos iki 70 kg. atrankos varžybose sėkmė iš lietuvių lydėjo vienintelį Tadą Jonkų, tuo tarpu tiek Vaidas Valančius, tiek Valdemaras Kulda pasirodymą baigė pasliki po nokautų.

Sunkiasvoriams (per 93 kg.) sekėsi labiau: Mantas Rimdeika ir Mindaugas Sakalauskas susidorojo su savo varžovais, Martynas Knyzelis pralaimėjo tik po papildomo raundo teisėjų sprendimu.

Pergalės lietuviams atnešė kelialapius į „K-1 World GP“ finalą, kuriame kiekvienoje svorio kategorijoje kovos 16-a atletų iš viso pasaulio. Pusė jų pateks į superfinalą.

Kitose vakaro dvikovose „Siemens arenoje“ pergales šventė Matas Stebuliauskas, Ignas Barysas ir Tomas Pakutinskas.

Turnyrą vainikavo dvikova dėl KOK čempiono diržo (iki 77 kg.) tarp lenko Deniso Makovskio ir kovinio sporto žvaigždės iš Ukrainos Arturo Kyšenkos, kuris turi kontraktą su Lietuvos bušido federacija (LBF). Pastarajam įdėti didelių pastangų neprireikė, kadangi jau pirmame raunde jo oponentas patyrė traumą, ir kovą teko nutraukti, nugalėtoju paskelbiant A. Kyšenką.

Po kovų – skirtingos emocijos

„Buvo galima ir geriau“, – DELFI paprašytas įvertinti lietuvių rezultatus „K-1 World GP“ atrankoje, neslėpė M. Knyzelis.

Jis pats ir buvo arčiausiai ketvirto bilieto į finalinį turnyrą, tačiau teisėjų palankumo šįkart sulaukė grėsmingos išvaizdos belgas Brehtas Wallisas, kuriam pergalė atiteko po papildomo raundo.

„Teisėjai šiek tiek nustebino. Suprantu, kodėl jie skyrė papildomą raundą, bet po jo galvojau, kad laimėjau. Varžovas buvo labai stiprus fiziškai, sunkesnis už mane, be to, jo labai tvirta „barzda“ – tikrai gerų smūgių pataikiau, bet didelio efekto iš jų nebuvo. Šiaip su belgu buvo labai nepatogu kovoti, nes jis – kairiarankis. Pirmą kartą gyvenime kovojau su kairiarankiu“, – prisipažino M. Knyzelis.

Tuo tarpu vienoje iš įdomiausių vakaro superkovų pasirodžiusio I. Baryso nuotaikos turnyrui pasibaigus netemdė jokie šešėliai. Universalus sportininkas, paprastai kovojantis pagal MMA taisykles (leidžiama kova parteryje), šiame turnyre turėjo pasikliauti vien savo smūgių technika ir jėga. Tačiau tai nesutrukdė lietuviui po lygios dvikovos švęsti pergalę prieš vokietį Maxą Rollą teisėjų sprendimu.

DELFI pasiteiravus, ar šįkart sutiko savęs vertą priešininką, I. Barysas klausimą apvertė aukštyn kojomis.

„Įdomu, ar aš varžovo buvau vertas. Man buvo garbė kovoti su tokiu stipriu priešininku. Nugalėti tokį varžovą visada malonu. Mano ranka yra iškelta, esu euforijoje. Dvikovos metu buvau šiek tiek išsigandęs, nes ėmė trūkti kvapo. Bet viskas baigėsi gerai. Kovų pagal K-1 taisykles patirtis man tikrai nepamaišys, nes taip lavinama smūgių kombinacijų technika, ištvermė. Bet mano arkliukas vis tiek išlieka MMA kovos“, – kalbėjo sportininkas, apdalinęs padėkomis savo fanus, trenerius, tėvus, draugus ir širdies draugę, kuri jį palaikė iš užsienio.

A. Kyšenka nustūmė akmenį nuo širdies

Pagrindinės turnyro žvaigždės A. Kyšenkos nuotaika po varžybų buvo dviprasmiška. Viena vertus, ukrainietis apgailestavo, kad kovą dėl KOK čempiono diržo nutraukė D. Makovskio rankos trauma, iš kitos pusės, džiaugėsi titulu, kurio buvo kaip reikiant pasiilgęs.

„Vaikinas iš Lenkijos, sakykime, nėra silpnas, bet jam labai nepasisekė. Net nežinau, kas nutiko jo rankai. Tokia dvikovos pabaiga – menkas pliusas man. Jau buvau perėmęs iniciatyvą ir antrame raunde būčiau laimėjęs – bent jau taip jaučiau. Gaila, kad kova taip baigėsi.

Tačiau dėl iškovoto čempiono diržo esu labai laimingas. Vienintelis mano turimas titulas buvo pasiektas dar 2006 metų „K-1 Europe MAX“ turnyre. O taip visada lieku antras ir antras. Lyg ir esu aukščiausio lygio kovotojas, o čempionu vadintis negaliu. Dabar jau turiu titulą, galiu drąsiai sakyti, kad esu KOK pasaulio čempionas“, – palengvėjimo neslėpė A. Kyšenka.

„K-1 World GP“ atrankos turnyro Vilniuje rezultatai

Atrankinė kova. -70 kg. Valdemaras Kulda (Lietuva) – Eyevanas Danenbergas (Olandija). Pergalė nokautu trečiame raunde.

Super kova. -64 kg. Deividas Danyla (Lietuva) – Maximas Railenas (Moldova). Lygiosios teisėjų sprendimu.

Atrankinė kova. -70 kg. Bogdanas Stanciu (Rumunija) – Tadas Jonkus (Lietuva). Pergalė nokautu pirmame raunde.

Atrankinė kova. +93 kg. Mantas Rimdeika (Lietuva) – Pavelas Beszterda (Lenkija). Pergalė nokautu pirmame raunde.

Atrankinė kova. -70 kg. Vaidas Valančius (Lietuva) – Vitalis Hurkou (Baltarusija). Pergalė nokautu antrame raunde.

Super kova. -85 kg. Matas Stebuliauskas (Lietuva) – Pierras Clasenas (Vokietija). Pergalė teisėjų sprendimu.

Super kova. -85 kg. Maksimas Nevolia (Lietuva) – Evaldas Gustys (Lietuva). Pergalė nokautu pirmame raunde (kova vyko pagal MMA taisykles).

Atrankinė kova. +93 kg. Michau Turynskis (Lenkija) – Mindaugas Sakalauskas (Lietuva). Pergalė teisėjų sprendimu.

Super kova. -67kg. Ignas Barysas (Lietuva) – Maxas Rollas (Vokietija). Pergalė teisėjų sprendimu.

Super kova. -85 kg. Tomas Pakutinskas (Lietuva) – Jurijus Višnevskis (Latvija). Pergalė po sprando laužimo veiksmo pirmame raunde (kova vyko pagal MMA taisykles)

Atrankinė kova. +93 kg. Martynas Knyzelis (Lietuva) – Brehtas Wallisas (Belgija). Pergalė teisėjų sprendimu po papildomo raundo.

Kova dėl KOK pasaulio čempiono diržo. -77 kg. Denisas Makovskis (Lenkija) – Arturas Kyšenka (Ukraina). Pergalė pirmame raunde po varžovo traumos.

paryškinti nugalėtojai

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)