Reguliaraus čempionato nugalėtojai „Dragūno“ rankininkai (15 pergalių, 1 lygiosios, 2 nesėkmės, 31 tšk.) šeštadienį savo arenoje (Taikos pr. 61 A, Klaipėda) nuo 14 val. susitiks su ketvirtoje pozicijoje likusia „LSU-Lūšies (10 pergalių, 2 lygiosios, 6 pralaimėjimai, 22 tšk.) ekipa.

Pastarąsias komandas likimas nuolat suveda svarbiuose etapuose, tačiau pastaruoju metu dragūniečiai vis eliminuodavo „LSU-Lūšies rankininkus. Klaipėdos atstovai šiai Kauno ekipai nė vienerių rungtynių nėra pralaimėję jau trejus metus. Tad nenuostabu, kad „LSU-Lūšis“ dega noru įgelti čempionams ir tokiu būdu jiems atsikeršyti už ankstesnių metų skriaudas.

„Taip jau eilę metų susiklostė likimas: tai vienais metais mes patekome į avariją, tai per rungtynes užsiplieskė muštynės, tai įvairūs kiti niuansai. Vis kitos jėgos mums neleisdavo laimėti. Dabar mes sveiki, gyvi ir pasiryžę laimėti. Neaimanuosime, kaip tai daro varžovai, o žengsime į aikštę kovingai nusiteikę. Ginsime Kauno garbę ir stengsimės įrodyti, kad Kaunas - rankinio miestas“, - kalbėjo „LSU-Lūšis strategas Antanas Katkevičius.

„Dragūno“ rankininkus pastaruoju metu persekiojo traumos, tačiau iki pusfinalio dvikovų žaidėjai daugmaž jas apsigydė ir pasiryžę išbėgti į aikštę.

Klaipėdos ekipai turbūt nepadės tik Tadas Stankevičius ir vartininkas Aistis Pažemeckas. Tadas kurį laiką skundėsi kelio skausmais, o Aistis dar iki galo neišsigydė po Achilo sausgyslės traumos. Manoma, kad pastarasis žaidėjas iškrito iki sezono pabaigos.

Kęsdamas peties skausmus į aikštę visgi žengs Jonas Truchanovičius. Jam balandžio 19 dieną buvo suplanuota peties sąnario operacija, tačiau ji atkelta viena savaite vėliau.

„Dėl pergalės atiduosime visas jėgas, nors ir kiti žaidėjai į aikštę žengs ne visiškai išsigydę traumas. Mūsų uždavinys - patekti į LRL finalą ir siekti apginti čempionų titulus“, - sakė „Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas.

Pajūrio atstovai šiemet LRL reguliariame čempionate „LSU-Lūšies“ rankininkus nugalėjo abu kartus: 2012 metų lapkričio 21 dieną Klaipėdoje - 28:20 ir 2013 metų vasario 20 dieną Kaune - 32:30.

Priminsime, kad pajūrio rankininkai kelialapį į pusfinalį iškovojo dukart (namuose - 35:14 ir išvykoje 28:21) nugalėję Varėnos „Ūlos“ rankininkus, o "LSU-Lūšis" du kartus (29:16 ir 25:20, abejos rungtynės vyko Kauno sporto halėje) įveikė kitą laikinosios sostinės komandą - „Granitą-Gają-Karį“.

Alytiškiai sieks perrašyti istoriją

Kita pusfinalio pora - „Almeida-Stronglasas“ ir HC „Vilnius“.

Po reguliaraus čempionato antroje vietoje įsitaisę ir puikiu žaidimu visus stebinę „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai (15 pergalių, 3 pralaimėjimai, 30 tšk.) namuose (Alytaus sporto rūmai, Naujoji g. 52) taip pat nuo 14 val. kausis su HC „Vilniaus“ ekipa (9 pergalės, 1 lygiosios, 8 pralaimėjimai, 19 tšk.).

Alytiškiai pabrėžė, kad šiame etape yra pasiryžę rimtai kovai ir jokiu būdu juokauti neketina.

„Esame nusiteikę kovingai. Įtariame, kad bus įtemptos rungtynės. Juk HC „Vilnius“ jau nugalėjo trečioje vietoje likusią „VHC Šviesa“ ekipą ir pasiryžę žengti toliau. Varžovams nėra ko prarasti - jie sieks tik pergalės“, - pabrėžė „Almeidos-Stronglaso treneris Jonas Jonuška.

- Savo ruožtu ir mes sieksime tik pergalės bei kelialapio į finalą. Jei mums pavyktų įveikti pusfinalio barjerą, mes perrašytume Alytaus rankinio sporto istoriją. Alytiškiai dar niekada nėra žaidę finale ir pasidabinę sidabro ar aukso medaliais. Kodėl mums tai nepadarius pirmiems, juolab kad visi žaidėjai sveiki ir kovingai nusiteikę“.

Pasak HC „Vilniaus“ trenerio Kęstučio Lapinsko, nors ir alytiškiai ir yra vadinami dvikovos favoritais, tačiau sostinės atstovai pasiryžę įrodyti, kad neįveikiamų varžovų nėra.

„Nuotaikos kovinės, vyrai daug dirbo, atidavė daug jėgų ir sieks įrodyti, kad viskas yra įmanoma. Nors iš rikiuotės dėl kelio traumos (atlikta operacija) likusiai sezono daliai iškrito mūsų lyderis - Evaldas Veida, tačiau rankų nenuleidžiame. Mes be šio žaidėjo juk įveikėme ir ketvirtfinalio barjerą“, - pabrėžė vilniečių treneris.

LRL reguliariame čempionate šešti likę „HC Vilniaus“ rankininkai ketvirtfinalyje dukart (29:28 ir 28:24) nugalėjo kitą sostinės ekipą, šių metų LRT taurės laimėtoją „VHC Šviesą“.

Alytiškiai ketvirtfinalyje didesnio vargo neturėjo - du kartus (40:20 ir 37:19) sutriuškino Šiaulių „Universiteto-Gubernijos“ atstovus (LRL reguliariame čempionate 7 vieta (5 pergalės, 1 lygiosios, 12 pralaimėjimų, 11 tšk.).

LRL reguliariame čempionate „Almeda-Stronglasas“ ir HC „Vilnius“ tarpusavyje susitiko du kartus ir pasidalijo po vieną pergalę: pirmose čempionato rungtynėse 2012 metų rugsėjo 15 dieną rezultatu 21:19 nugalėjo vilniečiai, tačiau 2012 metų gruodžio 8 dieną alytiškiai atsirevanšavo su kaupu - 30:22.

Čempionato sistema

Atsakomosios pusfinalių dvikovos vyks balandžio 24 dieną (trečiadienį) Kaune (19 val. Kauno sporto halė, Perkūno al. 5) ir Vilniuje (19 val., Vilniaus rankinio sporto salė, Utenos g. 36).

Jei reikės trečiųjų rungtynių, jos vyks balandžio 27 dieną (šeštadienį) 14 val. Klaipėdoje ir Alytuje.

Dėl trečios vietos kausis pusfinalyje pralaimėjusios, finale - pusfinalyje laimėjusios komandos.

Finale dėl pirmos vietos žaidžiama iki trijų pergalių, dėl bronzos medalių - iki dviejų pergalių. Aikštės pranašumą turi aukštesnę vietą reguliariajame čempionate užėmusi komanda.

Prizininkams - unikalios taurės

Priminsime, kad būsimiesiems pirmenybių prizininkams jau yra paruoštos išskirtinio dizaino taurės. Pirmą-trečią vietas iškovosiančioms LRL komandoms stilingas taures pagamino ir jas padovanojo bendrovė iš Klaipėdos (vadovas Artūras Marcinkus).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją