Mindaugo Neoro ir Stasio Baranausko vadovaujama rinktinė nuo trečiadienio treniruosis Kaune, o penktadienį išvyks į 80 km. nuo sostinės Varšuvos esantį Siedlicos miestą.

Treneriai kontrolinėms rungtynėms pakvietė 20 žaidėjų, tačiau su rinktine dėl studijų vykti negalės Kauno „Spyrio" gynėjas Marius Miškinis bei traumą patyręs, Latvijoje Rygos „Daugava" ekipai atstovaujantis Ernestas Veliulis.

"Kaip jau tapo įprasta, prieš kiekvienas rungtynes mes susiduriame su netektimis. Ne išimtis ir šios kontrolinės rungtynės su lenkais. Dėl traumų ar kitokių priežasčių į rinktinę negalėjo atvykti šeši kviesti futbolininkai, kuriuos norėjome išbandyti", - portalui lff.lt sakė rinktinės treneris M. Neoras.

Anglų "Barnsley" klubas neišleido rinktinės kapitono Luko Lidakevičiaus. Dėl tos pačios priežasties rinktinėje nebus ir danų "Aalborg" puolėjo Luko Spalvio. Traumas paskutinę minutę patyrė Paulius Daukša, o į nacionalinę rinktinę iškvietimą gavo saugas Martynas Dapkus.

"Be abejo, šių žaidėjų mums labai truks, tačiau jų netekus atsirado galimybę pasirodyti kitiems futbolininkams. Lenkijoje laukia pakankamai sunkios rungtynės, nes šeimininkai turi pajėgią komandą. Kalbėjausi su vaikinais, ši dvikova jiems bus puiki proga įrodyti, jog jie verti žaisti už rinktinę", - sakė M. Neoras.

U-21 rinktinės gretose turėtų debiutuoti AS „Roma" klubui atstovaujantis Tomas Švedkauskas, kuris anksčiau buvo nuolat kviečiamas ir į U-19 rinktinę.

Po pertraukos į jaunimo rinktinę grįžo gynėjai, Italijos grandui Romos „Lazio" priklausantis Aurimas Vilkaitis bei „Šiauliams" atstovaujantis Tomas Snapkauskas. Taip pat prie komandos prisijungė šiuo metu Panevėžio „Ekrano" pagrindinėje sudėtyje rungtyniaujantis Rytis Pilotas.

Lietuvos ir Lenkijos jaunimo rinktinės susitiks kovo 23 d. 16 valandą Siedlicos "ROSSRiT" stadione,

Europos čempionato atranką Lietuvos U-21 rinktinė pradės birželio 6 dieną rungtynėmis namuose su San Marino rinktine. Po penkių dienų lietuviai išvykoje susitiks su suomiais.

Lietuvos jaunimo rinktinės sudėtis draugiškoms rungtynėms su Lenkija:

Vartininkai:

Tomas Švedkauskas (A.S. "Roma", Italija - 1994 m.)
Ignas Plūkas (VMFD „Žalgiris" - 1993 m.)

Gynėjai:

Aurimas Vilkaitis (Romos "Lazio", Italija - 1993 m.)
Arnas Mikaitis (Alytaus „Dainava" - 1992 m.)
Rytis Pilotas (Panevėžio „Ekranas" - 1992 m.)
Edvinas Girdvainis (Panevėžio „Ekranas" - 1993 m.)
Vilmantas Bagdanavičius (Marijampolės „Sūduva" - 1992 m.)
Tomas Snapkauskas ("Šiauliai" - 1992 m.)
Markas Beneta (Klaipėdos "Atlantas" - 1993 m.)

Saugai:

Arnas Ribokas (Panevėžio „Ekranas" - 1993 m.)
Dovydas Norvilas (Panevėžio „Ekranas" - 1993 m.)
Rokas Gedminas („Šiauliai" - 1993 m.)
Tomas Galdikas (Klaipėdos „Atlantas" - 1994 m.)
Klaudijus Upstas (Tauragės "Tauras" - 1994 m.)
Justas Vilavičius (Klaipėdos „Atlantas" - 1992 m.)
Ovidijus Verbickas (Sankt Peterburgo "Zenit", Rusija - 1993 m.)

Puolėjai:

Donatas Kazlauskas (Klaipėdos „Atlantas" - 1994 m.)
Karolis Laukžemis (Klaipėdos „Atlantas" - 1993 m.)