L. Varanavičius buvo užpultas ir žiauriai sumuštas praėjusio ketvirtadienio vakarą Kaune, prie savo namų durų. Finansinių produktų vystymu užsiimančios bendrovės „Finansų valdymo sprendimų centras“, kurios veikloje pastaruoju metu dalyvavo L. Varanavičius, valdybos narys, advokatas Vytenis Dziegoraitis teigė, jog buvęs LFF vadovas galėjo tapti keršto auka.

„Liutauras ir futbolo, ir finansiniame pasaulyje žinomas dėl savo aštrių pasisakymų, ne visiems patiko jų turinys. Bet spėliojimas nepadės išaiškinti šio nusikaltimo“, – pažymėjo V. Dziegoraitis.

„Versijos galimos kelios, bet spekuliuoti jomis nereikia. Keletas spėjimų guli paviršiuje, tačiau galbūt viskas yra kitaip nei atrodo, gal kas nors kaip tik norėjo sukurti iliuziją ir nukreipti dėmesį ne ten, kur reikia“, – svarstė buvęs LFF viceprezidentas, politikas Gintautas Babravičius.

Šiuo metu L. Varanavičius gydosi namuose. Užpuolikai automobilyje jo tykojo prie namų durų. Apiplėšimo versija atmetama, kadangi kaukėti ir akiniais nuo saulės užsimaskavę nusikaltėliai iš savo aukos nebandė nieko atimti. Anksčiau skelbta, kad užpuolikų buvo šeši, tačiau pats L. Varanavičius jų suskaičiavo keturis.

DELFI žiniomis, pribėgę prie L. Varanavičiaus, užpuolikai ištarė vienintelį žodį – „dubasinkit“. Kaunietis buvo parverstas ant žemės ir talžomas metaliniais strypais per galvą ir kitas kūno dalis. Nuo rimtesnių sužalojimų L. Varanavičių išgelbėjo tai, jog jis gyvena pačiame Kauno centre, S. Daukanto gatvėje. Išgirdę šurmulį, iš greta įsikūrusių kavinių išėjo žmonės. Spėjama, kad jų išsigandę užpuolikai pabėgo.

Nuvežtas į gydymo įstaigą L. Varanavičius buvo apžiūrėtas medikų. Kaulų lūžių finansininkas per stebuklą išvengė, bet teko siūti ne vieną kirstinę žaizdą. Kaip juokavo gydytojai, L. Varanavičiui pasisekė, kad turi kietą galvą.

Kreipėsi į aukščiausius šalies vadovus

Praėjus kelioms dienoms po nusikaltimo, „Finansų valdymo sprendimų centras“ ir L. Varanavičiaus verslo partneriai paskelbė surinkę šimtą tūkstančių litų, kuriais atsilygins už vertingą informaciją apie užpuolimą. Ar atlygiu kas nors jau susigundė, neatskleidžiama.

Ketvirtadienį Vilniuje L. Varanavičiaus bendražygiai taip pat surengė spaudos konferenciją, kurioje išreiškė susirūpinimą dėl dažnėjančių smurtinių nusikaltimų, panašių į L. Varanavičiaus užpuolimą.

„Didžiausios teisėsaugos pajėgos skiriamos kovai su organizuotu nusikalstamumu, o tokie kasdien įvykstantys nusikaltimai nesulaukia pakankamai dėmesio, policijai trūksta lėšų ir kvalifikuotų pareigūnų“, – sakė V. Dziegoraitis.

„Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad rūpinamės tik vienu asmeniu, bet tendencijos kelia nerimą ne tik mums. Šis įvykis sukėlė atgarsių ir UEFA – jų atstovai skambino ir reiškė susirūpinimą bei užuojautą Liutaurui“, – pridūrė G. Babravičius.

L. Varanavičiaus draugai ir verslo partneriai ketvirtadienį pasirašė kreipimąsi į teisėsaugos bei aukščiausius šalies vadovus, kuriame reiškiamas susirūpinimas dėl pasikartojančių panašių nusikaltimų: per vieną savaitę Kaune užpultas ir sumuštas buvo ne tik L. Varanavičius, bet ir žurnalistas Lukas Pileckas, o Vilniuje rastas nužudytas Baltarusijos visuomenininkas Romanas Voinickis. Atsakingi vadovai raginami imtis aktyvių veiksmų, kad šalies kriminogeninė situacija negrįžtų dviem dešimtmečiais atgal.

Primename, kad L. Varanavičius šalies futbolui vadovavo 12 metų. Pernai LFF prezidento poste jį pakeitė Julius Kvedaras. Pastaruoju metu L. Varanavičius dirbo kredito unijoje „Vilniaus kreditas“, dalyvavo „Finansinų sprendimų valdymo centro“ veikloje ir kituose verslo projektuose.

Verslininkai, siekiantys išsiaiškinti užpuolimo užsakovus, žada visišką anonimiškumą suteikusiems vertingą informaciją.

Turintys tokios informacijos raginami kreiptis elektroniniu paštu (vertingainformacija@gmail.com) arba skambinti telefonu 8 613 23694.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)