„Šia akcija mes parodėme solidarumą su tūkstančiais imtynių gerbėjų visame pasaulyje ir susirūpinimą dėl Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) Vykdomojo komiteto rekomendacijos neįtraukti imtynes į pagrindinę 2020 olimpinių žaidynių programą“, – komentavo varžybų vyr. teisėjas Lietuvos imtynių federacijos viceprezidentas Giedrius Dambrauskas.

Primename, kad šių metų vasario 12 dieną Lozanoje (Šveicarija) posėdžiavęs Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) vykdomasis komitetas imtynes įtraukė į rekomenduojamų nuo 2020 metų olimpiadose atsisakyti sporto šakų sąrašą. Imtynės kartu su kitomis septyniomis sporto šakomis pateko į kandidatų krepšelį ir gegužės mėnesį Sankt Peterburge tą patį IOC vykdomajį komitetą mėgins įtikinti įtraukti sporto šaką į 2020 metų vasaros olimpinių žaidynių programą.

Galutinį spendimą dėl šios rekomendacijos priims 125-oji IOC generalinė asamblėja, kuri rugsėjo 7-10 dienomis vyks Buenos Airėse (Argentina).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją