LFF Supertaurės rungtynės bus surengtos po dvejų metų pertraukos, kadangi prieš tai dusyk iš eilės „Ekranas“ džiaugėsi ir Lietuvos čempionų, ir LFF taurės laimėtojų titulais.

Pernai panevėžiečiai vėl apgynė A lygos nugalėtojų karūną, tačiau LFF taurės turnyre triumfavo šalies vicečempionai žalgiriečiai, finale po 11 m baudinių serijos palaužę tą patį „Ekraną“.

Dviejų pajėgiausių Lietuvos klubų konkurencija naujame sezone bus pratęsta Marijampolės „Arvi“ arenos manieže.

„Džiugu, kad turime tokį konkurentą, nes tai padeda progresuoti. Tikiuosi, kad LFF Supertaurės rungtynės duos teigiamą impulsą visam Lietuvos futbolo sezonui. O kalbant apie mus, šis mačas parodys, kiek pagrįstos mūsų viltys apginti nugalėtojų titulą“, – apie laukiančią akistatą atsiliepė „Ekrano“ vairininkas Valdas Urbonas.

Panašiai kalbėjo ir Aukštaitijos sostinės klubo varžovų vyriausiasis treneris Marekas Zubas.

„LFF Supertaurė – svarbus trofėjus, kurį tikrai norime laimėti. Prieš čempionato pradžią sužinosime, koks mūsų tikrasis lygis. O pagrindinis mūsų tikslas – pagaliau laimėti A lygą“, – sakė specialistas iš Lenkijos.

Tarpsezoniu abi komandos neišvengė permainų. „Ekraną“ paliko pagrindinės sudėties vartininkas Emilijus Zubas, saugai Vytautas Lukša ir Marko Andjelkovičius, o labiausiai nukraujavo gynybos grandis, kurioje nebeliko Yani Urdinovo, Dainiaus Glevecko, Manto Samusiovo ir Igno Deduros.

Į šių futbolininkų vietą stojo komandos naujokai: Vaidas Slavickas, Donatas Petrauskas, latvis Igoris Kozlovas, ispanas Oscaras Reyesas Sanchezas, taip pat keletas jaunų žaidėjų.

V. Urbonas neslėpė, jog vidurio gynėjų pozicijose komandą dar reikėtų pastiprinti. Tai „Ekranas“ galės padaryti iki kovo 31 d., kuomet baigsis žaidėjų registracijos laikotarpis.

„Visada norisi kuo pajėgesnių žaidėjų, bet atsiremiame į finansines galimybes. Tarpsezoniu atjauninome sudėtį, deja, treniruočių stovyklų ir draugiškų rungtynių ciklo metu pasiekti stabilumo dar nepavyko. Bet rezervų turime daug ir, manau, čempionato pradžioje būsime konkurencingi ir galėsime kovoti“, – svarstė V. Urbonas.

„Žalgiriui“ ši žiema buvo kiek ramesnė. Klubas atsisveikino su vartininku Mariumi Rapaliu, saugais Andrejumi Nagumanovu, Arminu Vaskela ir Raimondu Vilėniškiu bei puolėju Calumu Elliotu.

Prie „Žalgirio“ prisijungė saugai Artūras Žulpa ir japonas Takuya Kanai bei puolėjai Rytis Leliūga ir kroatas Vedranas Gercas.

„Lietuvoje pirmą kartą žais futbolininkas iš tokios egzotiškos šalies kaip Japonija, bet jis man tikrai patinka. Ypač įdomus jo mąstymas, aikštės matymas. Nepamirštu ir mūsų naujokų lietuvių. Na o čempionato žvaigžde, mano nuomone, pretenduoja tapti mūsų ekipos puolėjas Kamilis Bilinskis“, – spėjo M. Zubas.

LFF Supertaurės rungtynių Marijampolėje pradžia – kovo 2 d., 16 val. A lygos pirmenybės, kuriose šiemet dalyvaus 9 klubai, startuos savaite vėliau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)