Į varžybas susirinko 48 vyrai ir 10 moterų. Po įtemptų čempionato kovų savo profesionalumą įrodė ir pusfinalį pasiekė net trys vilniečiai – Laurynas Kalnutis (Pool Masters), Marius Ganusauskas (Entry), Leonas Mončiunskas (Entry) – ir vienas Kauno atstovas – Paulius Tamkevičius (Entry).

Moterų grupėje buvo išlaikyta dviejų didžiausių Lietuvos miestų pusiausvyra: Simona Milišauskaitė (Lietuvos moterų biliardo lyga) ir Neringa Rimšelienė (Lietuvos moterų biliardo lyga) atstovavo sostinę, o Agnė Jarušauskaitė (Entry) ir Alberta Šimkevičiūtė (Club9) gynė Kauno miesto garbę.

Vyrų pusfinalio susitikimuose pergalę šventė Lietuvos rinktinės vyr. treneris L. Kalnutis, įveikęs savo varžovą P. Tamkevičių rezultatu 7:5, ir daugkartinis čempionas L. Mončiunskas, nugalėjęs M. Ganusauską 7:3. Abu pralaimėję sportininkai buvo apdovanoti bronzos medaliais.

Finalinė vyrų kova netikėtumų nepažėrė – rezultatu 7:2 L. Kalnutis turėjo pripažinti L. Mončiunsko pranašumą, kuris ir kėlė čempiono taurę į viršų. L. Kalnutis pasipuošė sidabro medaliu.

Moterų finalą pasiekė abi kaunietės. A. Jarušauskaitė pusfinalyje 6:2 įveikė S. Milišauskaitę, o A. Šimkevičiūtė 6:4 nugalėjo N. Rimšelienę.
Finalinis moterų susitikimas buvo kur kas įtemptesnis už vyrų – iki paskutinės akimirkos nebuvo aišku, kuri gi sportininkė pasipuoš aukso medaliu ir įgis teisę vadintis Lietuvos čempione. Nors A. Jarušauskaitė finale pirmavo rezultatu 5:2, laimėtoja paaiškėjo tik paskutinėje kontrolinėje partijoje, kurioje A. Šimkevičiūtė įmušė paskutinį dešimtąjį partijos rutulį ir 6:5 nugalėjo A. Jarušauskaitę.

Po šio „Dino Sport PRO Lietuvos pulo-10 čempionato“ Lietuvos sportininkų reitingo lyderis nepasikeitė, juo išliko vilnietis Domas Mineikis, šiame čempionate pralaimėjęs kovą dėl pusfinalio ir užėmęs penktąją vietą. Antruoju numeriu reitinge įsirašė naujasis pulo-10 disciplinos čempionas L. Mončiunskas.

Po jo rikiuojasi Henrikas Strolis, čempionate netikėtai nepatekęs net į pirmąjį šelioliktuką, Mindaugas Šalkauskas, varžybose likęs 9 pozicijoje ir Daumantas Dieninis, kuris čempionate nedalyvavo.

Moterų reitingo pirmajame penketuke jokių pokyčių neįvyko: pirmąją vietą beveik 100 reitingo taškų persvara nuo antrosios gina A. Jarušauskaitė. Antąją vietą užima A. Šimkevičiūtė, toliau S. Milišauskaitė, Eglė Šiaudkulienė ir Danguolė Šimkevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)