„Svarstėme ir Jono Adomaičio, keletą kitų kandidatūrų. Taip pat galvojome, ar nereikėtų pasikviesti trenerio iš užsienio. Bet nusprendėme suteikti šansą lietuvei, kuri treniruoja gerą komandą ir žino Lietuvos tinklininkes. Per dvi-tris savaites ji turės pateikti informaciją, kaip įsivaizduoja rinktinę, kokias žaidėjas iš užsienio kvies į komandą, kiek tai kainuos“, – DELFI pasirinkimą komentavo LTF prezidentas Marius Vasiliauskas.

Buvusi viena geriausių Lietuvos žaidėjų D. Simokaitienė į Švediją persikėlė prieš 15 metų. Dirbti trenere ji pradėjo 2004 metais.

Daiva Simokaitienė (hd.se nuotr.)
Atgimstanti Lietuvos rinktinė pirmą kartą istorijoje dalyvaus atrankos į 2014 metų pasaulio pirmenybes varžybose. Gegužės 23-26 dienomis pirmame atrankos etape Latvijoje lietuvės susigrums su šeimininkių, Estijos ir Islandijos ekipomis. Pirmą vietą pogrupyje užėmusi komanda pateks į trečią pasaulio čempionato kvalifikacijos etapą, o antroji komanda pasirodymą tęs antrame atrankos etape.

Anot M. Vasiliausko, Lietuvos rinktinei keliamas tikslas neiškristi iš atrankos varžybų jau pirmame etape, o galimybėmis patekti į finalinį čempionato etapo LTF vadovas kol kas nespekuliuoja.

„Svarbiausia, kad pradžia jau padaryta, o kaip komandai seksis, sunku pasakyti. Bet mūsų žaidėjos yra neblogos, reikia tik jas visas surinkti“, – pažymėjo M. Vasiliauskas.

Naują moterų rinktinę padėsiančios burti LTF akiratyje atsidūrė septynios užsienio klubuose rungtyniaujančios tinklininkės. Tarp jų – ir D. Simokaitienės treniruojamo „Katrineholm“ klubo garbę ginanti jungianti žaidėja Agnė Zakarauskaitė-Landin.

„Labai realu sulaukti mūsų legionierių, nes gegužę sezonai Europoje jau bus pasibaigę. Klausimas kyla tik dėl JAV rungtyniaujančios Monikos Šalkutės, ir Indrės Sorokaitės, kuri siekia Italijos pilietybės ir yra kviečiama į šios šalies rinktinę. Kaip ten bebūtų, manome, kad mūsų rinktinė bus maksimaliai pajėgi“, – vylėsi M. Vasiliauskas.

Norą dalyvauti 2014 metų pasaulio moterų tinklinio čempionate yra pareiškusi 141-a valstybė, tarp jų – 42-i Europos šalys.

Lietuvos moterų nacionalinė komanda vienintelį kartą oficialiose varžybose dalyvavo 1992 metais – tuomet lietuvės nesėkmingai grūmėsi atrankos į Europos pirmenybes varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)