„Manau, kad viskas pavyko gerai. Pradžioje kiek nerimavome, tačiau sprendimas perkelti mačą į naujas erdves - Šiaulių areną - tikrai pasiteisino.

Noriu padėkoti visiems vienaip ar kitaip prisidėjusiems prie šios puikios šventės. Visų pirma - abiejų komandų žaidėjams ir kapitonams. Žiūrovams, kurie susirinko arenoje ir karštai palaikė mūsų vyrus. Vaikams, kurie lakstė korte paskui kamuoliukus, teisėjams, mums talkinusiems savanoriams ir Šiaulių miesto valdžiai“, - teigė Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

Šiaulių arenoje susirinkę žiūrovai ir televizijos kanalo TV1 žiūrovai turėjo galimybę mėgautis 9 valandomis ir 28 minutėmis gryno teniso - tiek truko visi penki susitikimai. Daugiausiai laiko korte praleido pirmos rinktinių raketės. Ričardas Berankis žaidė lygiai 6 valandas, o Kipro komandos lyderis Raresas Cuzdrioreanas - 5 valandas ir 31 minutę.

Šiaulių arenos duomenimis, penktadienio susitikimus stebėjo 2865 žiūrovai, šeštadienio - 2720, o sekmadienio - 2775.

„Panašaus žiūrovų skaičiaus ir tikėjomės. Manau, kad tenisui laikas keltis į universalias arenas. Manau, kad artimiausią Lietuvoje vyksiantį Deviso taurės mačą rengsime Vilniaus ar Kauno arenose“, - sakė R. Grušas.

Per Lietuvos ir Kipro rinktinių treniruotės ir mačus buvo sunaudoti 574 „Yonex Tour” teniso kamuoliukai, o tenisininkų raketės pertemptos 40 kartų. 23 kartus stygos keistos lietuviams ir 17 kartų - kipriečiams. Iš viso tam sunaudotas beveik puskilometris įvairių stygų.

Korte mačų metu dirbo 20 linijų teisėjų, o toks pat skaičius vaikų žaidėjams padavinėjo kamuoliukus. Varžybų dienomis komandos suvalgė 28 kilogramus įvairių vaisių ir išgėrė 250 litrų vandens.

Spaudos centre buvo akredituota per 40 žurnalistų, fotografų ir operatorių.

Kitą Daviso taurės mačą Lietuvos rinktinė balandžio 5-7 dienomis išvykoje žais prieš Portugalijos rinktinę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)