Lietuviai pirmavo po Donato Nekrošiaus (4 min.) įvarčio, tačiau po Mariaus Miškinio (68 min.) pražangos baudos aikštelėje ir pašalinimo iš aikštės Ruslanas Babenka (69 min.) tiksliu smūgiu nuo 11 metrų žymos išlygino rezultatą.

Pergalingą įvartį 85-ą minutę įmušė Jurijus Jakovenka.

Susitikimo pabaigoje (87 min.) teisėjas dar dusyk parodė raudoną kortelę- Lukui Spalviui ir ukrainiečiui Dmitrijui Ryžukui.

Rungtynes Sankt Peterburge stebėjęs Lietuvos nacionalinės suaugusiųjų futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Csaba Laszlo DELFI teigė, jog lietuviai garbingai pasipriešino vieniems turnyro favoritų.

„Didžiuojuosi šia komanda. Žaisdami su ukrainiečiais, mūsiškiai tikrai buvo lygiaverčiai varžovai, ilgą laiką pelnytai pirmavo. Gaila, kad vienas iš Lietuvos rinktinės žaidėjų dvigubai nubaudė savo komandą, ne tik uždirbęs varžovams 11 m baudinį, bet ir gavęs raudoną kortelę. Šiaip ar taip, visas turnyras Lietuvos rinktinei buvo labai sėkmingas. Pastebėjau tris ar keturis futbolininkus, kurie žengė nemažą žingsnį link nacionalinės rinktinės“, – vertino Cs. Laszlo.

Antrame turnyro pusfinalyje Rusijos atstovai 2:1 (1:0) įveikė Baltarusijos futbolininkus.

Primename, kad Lietuvos komanda ketvirtfinalyje po 11 metrų baudinių serijos įveikė Tadžikistaną.

Rungtynės:

Lietuva U-21 1 - 2 Ukraina U-21
4' [1 - 0] Donataas Nekrošius
69' [1 - 1] Ruslan Babenka (11 m)
86' [1 - 2] Jurij Jakovenka

68' Marius Miškinis (Lietuva) parodyta raudona kortelė
87' Lukas Spalvis (Lietuva) parodyta raudona kortelė
87' Dimtrij Ryžuk (Ukraina) parodyta raudona kortelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)